Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo děláte na soudě, na úřadě, na orgánu veřejné moci a máte informace o náklade

Od: ovcan odpovědí: 3 změna:

O nákladech, kolik stojí odeslání datové zprávy tyto orgány veřejné moci?

Protože si ze mě dělají srandu tyto orgány, resp. zaměstnanci, když mi tvrdí, jak je hrozně drahý posílání datové zprávy, ať si dojdu osobně.

Podle mého názoru dobře lžou, protože jednak to platí ze státního rozpočtu, a druhak to nemůže stát ani v přerozdělovacím systému více než je běžná cena, tedy 10 Kč...

Děkuji, prosím odpovídejte pouze vy kteří máte možnost zjistit, případně se zeptat na důvěryhodných místech, kolik tyto, tedy úřady, soudy, ostatní orgány veřejné moci údajně mají hradit za odeslanou datovou zprávu (Která ve formě poštovní datové schránky stojí každého občana při soukromé poště maximálně 10 Kč, pokud se nepletu).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Poštovní datové zprávy se nenastavují u schránek typu OVM (Orgán veřejné moci). Schránky tohoto typu nemohou využívat placených Poštovních datových zpráv. Komunikace z OVM schránek je vždy zdarma, bez ohledu na typ adresáta.

Takže odeslání zprávy datovkou z úřadu je vždy zdarma.

Zdroj: info.mojedatovaschranka.c/...

hodnocení

1x

Nevím, kde jsi na to přišel. Orgány veřejné moci jsou povinny zasílat dokumenty datovou zprávou. Tak co kecáš, že ti řekli, že si máš dojít osobně.

Jestli si to nepleteš ovšem s jinými subjekty, než OVM.

jaj*
hodnocení

0x
Mám zkušenost, že v komunikaci přes datovku jsou ochotnější. Buďto jim tam dojdete a budete jim tam prskat a po jednom nosit papíry, nebo jim to vklidu naposíláte a oni se v tom pohrabou a pak pošlou výzvu na kterou je týden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]