Dobrý den, chci se zeptat, včera jsem si rozškrábla znamínko na zádech a chodila jsem s tím asi ještě 3 hodiny, protože jsem to zjistila až doma. Vydesinfikovala jsem to a zalepila, večer ale pod znaménkem byla pořád čerstvá kapka krve. K doktorovi jsem objednaná až za 14 dní. Kouknu na to zase dnes večer, ale přišlo mi divné, že mi to po tolika hodinách ještě nezasáhli a neudelal se stroupek, máte zkušenosti s tím, že by vám to taky tak dlouho krvácelo? Co jste s tím případně dělali? Jinak mám jít tento rok na přeočkování na tetanovku, tak si říkám, když jsem s tím rozškrábnutým pár hodin chodila, tak jestli se mi tam nemohlo něco dostat.. toto byste řešili nebo je to blbost? Nemám s tím vůbec zkušenosti.
Znamínka krvácí dlouho, to je celkem známá věc. Tetanus vám nehrozí, pokud jste se zároveň s tou otevřenou ránou neválela v hlíně nebo v hnoji. Pokud máte jít na přeočkování letos, tak Vám tetanus nehrozí, to staré ještě působí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.