Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nukleo zátěžové vyšetření srdce?

Od: nukleo odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, byl jste někdo na nukleární medicíně zátěžového vyšetření srdce? Vyšetření prý trvá až 4 hodiny, jaké to je? Jak Vám bylo? Radionuklid do žíly zní poněkud strašidelně. Děkuji za případné odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x
No jo, když se laikovi řekne nukleo, tak se hned vyděsí, protže nukleární je přece hrůza. Proto se taky pro pacienty používá zkratka MR - magnetická rezonance. Ovšem správně je to NMR - nukleární magnetická rezonance. Nebojte se a věřte lékařům. Dnes dokážou věci, aniž by to bylo pro pacienta nějak zvlášť bolestivé nebo nepříjené. Prostě si jen radionuklidem potřebují zvýraznit srdce a cévy. Já třeba dostala gadolinium, aby byl vidět mozek. A jodid draselný pro zvýraznění plic.
nukleo
hodnocení

Máte pravdu :-D Děkuji za reakci , uklidnila jste mě

hodnocení

1x

Radionuklid zní strašidelně, ale doktoří ví, co dát. A zátěžový test znamená, že budete šlapat na rotopedu podle pokynů sestry (chvíli rychle, chvíli pomalu atd) a při tom budete mít na těle senzory.

hodnocení

1x

Nic to není. Dostamete návod jak se připravit, zda nalačno ... vzít si sebou čokoládu ... První dostanete kanylu do ruky, nic to není - jsou zruční. Větší stříkačkou vám vstříknou do žíly kontrastní látku. Zavedou vás do ordinace s rotopedem, dají elektrody na tělo a budete šlapat podle instrukcí lékaře. Pak si vás přebere sestra, ta vám řekne snězte co nejvíc čokolády a zavede vás do mistnosti s tunelem podobným CT. Přiměřený čas budou kolem vás obíhat čtvercové desky, pak vás protáhnou tím tunelem. Příjemné poležení. Pak ještě nějakou chvíli počkáte, zda se snímky podařily. Během hodiny a půl jdete domů. Vysledky posílají vašemu lékaři elektronicky. Už jsem to absolvoval 2x. Není to nic zvláštního. Pohoda, klid :)

slon
hodnocení

1x

Já toto vyšetření absolvoval, bylo rozdělené do dvou dnů. První den žádný rotoped a čidla, ale injekce do žíly s nějakou látkou, která brutálně roztáhne cévy simulujíce max. možnou námahu - zátěž srdce, To trvá cca. 1 minutu a pak asi půlhodinové poležení, kdy okolo vás rotuje scaner. Druhý den ještě jednou ten scaner, výsledky a v pohodě odchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]