Nejste přihlášen/a.
Dobrý den v roce 2023 jsem podal trestní oznámení na neznámého pachatele, policie vydala usnesení ve kterém tvrdí že je zde podezření ze spáchání přečinu ... a že je dosud neznámý pachatel. Šlo o 35 000 Kč tudíž trestný čin jelikož mi způsobil nepatrnou škodu. Ale policie si pozvala na podání vysvětlení toho kdo tyto finance přijal na svůj bankovní učet, uvedla že zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu že tyto finance pocházejí z trestné činosti ( tohoto podezřelého ne mě ) jelikož nedokázal vysvětlit a dokázat že by tyto finance patřily skutečně jemu a ne mě. Policie zná tohoto pachatele , má ičo i se sídlem které je v usnesení taktéž uvedeno. Přišlo mi pouze toto usnesení v polovině prosince 2023 ale dál se nic neděje a nikdo mě nekontoval až doposud a proč to takto je? Proč majitel tohoto učtu který je podezřelý že získané finance přečinem ... získal ode mě. Proč mi již dosud nepřišlo usnesení o zahájení trestního stíhání této osoby? Tato věc nebyla odložena ani nebylo ustoupeno od trestního stíhaní, tudíž kde můžu získat informace o stavu této věci?
Kde? Že by na policii? Přitom vašem podání jste mohl uvést, že si přejete být informován o dalších krocích. Dále máte kdykoliv možnost požádat o nahlédnutí do spisu.
Jak "přijal na účet", co je to za blbost, vy jste mu je asi dobrovolně poslal nebo snad ne? Ať již vědomým úkonem, či omylem.
Pokud máte ID té osoby majitele účtu (K tomu zjištění majitele účtu slouží banka nebo policie) a tvrdíte a prokazujete, že má vaše peníze neoprávněně, tak proč jste nevyzval k vydání bezdůvodného obohacení, a po 7 dnech nepodal žalobní návrh? To si myslíte, že za vás udělá policie? Když jste mu, pravděpodobně, ty peníze poslal sám dobrovolně a jen vy víte, na základě čeho... Nám jste to nedokázal povědět, tak předpokládám, že jste to nedokázal odpovědět ani policii...¿
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.