Zdravim zeptám se už delší dobu co jsem si všiml mám v klidu kolikrát tep po 40, 37 jdeme měl zatím co jsem se měřil nejméně. Tlakoměr mi to ani nenaměří. A tlak mám strašně kolisavy při pohybu klidně 160/115 a během minuty spadne na 150/85 v pátek jdu na kardio. Jen náhodou neví nekdo co by to mohlo předběžné být, mám z toho celkem obavy? A to nejsem žádný sportovec ten tep je nízký mi přijde až moc děkuji
Vysoký tlak a nízký tep zároveň? Při pohybu se tlak neměří. Ten se měří jen v klidu. A já mám v klidu tep 54 tepů a prý je to normální. A fakt nejsem sportovec
joudak
Jo pravě ze si to takhle merim často i podle spocitani tepu na ruce, to vychází kolem 45 a občas i pod 40
No a kolik k těm 105 kg měříte? Pokud pod 185, tak asi budete na kardio pravidelným klientem.. Takto nízký klidový tep mívají vytrénovaní sportovci, u vás je to skutečně divné. Ale on s tím odhalení možná bude mít dost práce i kardiolog se všemi vyšetřeními, co asi poznáme my, kteří známe jen váš věk a hmotnost? Tady si můžete počíst: stefajir.cz/...
Ono to je běžné, že tlak kolísá, musí. Ale je vysoký a s tím by se mělo něco dělat. S tepem neporadím, mám podobný, ale jezdím na kole a tep nebo variabilita tf závisí od únavy a stavu trénovanosti. Každopádně ho mají vytrvalci nízký, protože mají větší plíce a srdeční komoru, takže na jeden stah srdce dopraví více krve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.