Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřizovací výdaje

Od: pekal odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, začal jsem podnikat teď v květnu, ale mám už nějaké doklady zá nákup potřebných věcí k podnikání z loňského roku. Dočetl jsem se, že můžu letos dát do zřizovacích výdajů. - např. nábytek do provozovny, kancelářské věci, razítka, apod. Chápu to dobře?

A teď otázka - když si někdo otvírá živnost např. kadeřnictví a udělal si kurz kadeřnictví - může si cenu za tento kurz dát do daňových výdajů? také jako součást zřizovacích výdajů?

Předem děkuji za pomoc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dane
hodnocení

0x

Daňových to myslíš kvůli DPHčku? Určitě tam je nějaká zpětná možnost, poraďte se svým daňovým poradcem nebo účetním... Tyhle věci který potřebuješ jednou v životě, tak si nepamatuju (Jak dlouho zpětně a za jakých podmínek), oni by to měli znát a legislativa se může často měnit...

Každopádně to určitě bude v zákoně o dani z příjmu a v zákoně o DPH, Takže si stačí přečíst.

mnd®
hodnocení

0x

Vše co jsem dal do tenkrát ,,firmy,, jsem ,,odepsal,, a účetní to schválila.Od nábytku až po razítka.

hodnocení

0x

Ano, můžete. Zákon o daních z příjmů § 5 odst.7:
U poplatníka s příjmy podle § 7 a 9 se přihlédne i k zásobám pořízeným v kalendářním roce předcházejícím roku, v němž zahájil činnost. Totéž platí obdobně i pro jiné nezbytně vynaložené výdaje spojené se zahájením činnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]