Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První úhrady za OSVČ

Od: karel44® odpovědí: 10 změna:

Ahoj, dobrý den,

nedávno jsem založil pro sebe své OSVČ. Teď mi přišel dopis do datovky od OSSZ, že mám hradit 3210 Kč.

Od VZP mi zase píšou, že mám hradit 2968 Kč. To je cca 6178 Kč. Předpokládal jsem, že se celkově hradí cca 7500 Kč.

Nebo se pletu?

Děkuji za info.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

0x

jses prihlasen do pausalniho rezimu?

financnisprava.cz/...

hodnocení

paušální režim se nakonec nedával...co to tedy teď pro mě znamená?

hodnocení

0x

To je v pořádku. Jestli jste zahájil podnikání v letošním roce a platí pro vás minimální vyměřovací základ, tak máte platit zálohy 3 210 na SP a 2 968 ne ZP.

hodnocení

a v dalším roce už to bude jaké? Děkuji - teprve s tím začínám :)

hurvajs
hodnocení

0x
Na to ser co ti posílaj, záleží jestli jsi vedlejší nebo hlavní. Pokud hlavní a je pro tebe vyhodné či možné, můžeš se přihlásit k paušální dani, pak nepodáváš ani daňové přiznání a platíš těch cca 7500,- akorát nevím zdali je tam nějaká lhůta kterou jsi už projebal...

Paušální daň je potřeba velice pečlivě zvážit. Je výhodná spíš výjimečně.

gg*
Můžete to rozvést? Jaké tam jsou nevýhody?

Platí se 1,15násobek minima sociálního pojistného a daň 1 200 Kč, což se při správném vedení daňové evidence nemusí.

hodnocení

jsem hlavní činnost...paušální daň zatím nemám...to znamená, že budu muset na jaře cca si zajistit účetní a odvést jakou cca částku? Já už z toho načtení všeho na webech jsem zmatený :)

hodnocení

Ahoj, prosím info.

Když bych měl nastavenou při vzniku živnosti paušální daň, tak bych měsíčně platil 7498Kč. Tam je sociální a zdravotní pojištění a daň 100Kč. A pak už nemusím řešit nějakou účetní a podobně, že?. Podáte pak daňové přiznání jenou roučně + nějaké přhledy.

Když ale budu hradit VZP 2968 Kč a sociálce 3210 Kč... To je cca 6178 Kč. Tedy teď jsem trošku mimo mísu. Tady budu co ještě hradit? Tam se jednou ročně někdy na jaře bude hradit vše zb. finančáku? Případně jaký poměr či jako cenu si budu muset připravit aby bylo vše v pořádku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]