Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu..ohledně dedictvi...situace : Umrel mě strýc který měl životní pojistku..jako obmyslenou osobu měl babičku tudíž svou matku která už však nezije.. Nezije ani můj otec a ani můj děda babičky manžel. Takže že strany babičky už žijí jen já a můj bratr.. že strany strýce ziju já bratr a jeho nevlastni sestra z dědovi strany.. Chtěl bych se zeptat kdo bude tedy mít nárok na pojistné plnění živ.pojisteni. děkuji mnohokrát.. doufám že jsem to napsal aspoň trochu pochopitelně..
Na váš dotaz nelze odpovědět. Musíte si přečíst strýcovu pojistnou smlouvu a hlavně Obchodní podmínky, kde by měla být posloupnost dědění ošetřena nejspíš odkazem na Občanský zákoník.
lukass
No ve smlouvě je právě dedic babicka která nezije tak jsem její děti ani rodiče taky nežijí. Proto mě to zajímalo.. nebo jestli to spadne do dědického rizeni..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.