Nejste přihlášen/a.
Dobrý den bydlím v pronájmu sám a končí mi koncem května tohoto roku smlouva, rozhodl jsem se nepodepsat prodloužení smlouvy a oznámil jsem dva měsíce předem. Máme ve smlouvě ujednáno že pokud nepředám byt nejpozději do 3 dnů od konce smlouvy tak budu platit penále v plném nájmu které je se službami. Mám prostě nájemne které činí 20 000 kč a ve smlouvě je že to zahrnuje i všechny poplatky,výtah,uklid atd a je to bez rozepsání částek pouze 20 000kč. Zde nastává největší problém volal jsem a říkal že byt bude připravený k předání od 27.4. ale majitelka mi až včera oznámila že letí na dovolenou a musím to odevzdat do 22.4. ale já mám stěhováky objednané na 25.4. a ten den i malování komplet bytu. Mohu paní majitelce zaslat klíče v krabici 5cm x 5cm? Na krabici by byla lepící páska a byla by kolem klíčů ( a samozřejmě s nějakým motivem nebo textem aby bylo vidět případné otevření cizí osobou ) s dodejkou že bych měl potvrzeno doručení přímo pouze do vlastních rukou majitelky? Chtěla tam první poslat nějakého kamaráda načež jsem řekl že pokud nebude mít ověřenou plnou moc na poště a nebude mít čestné prohlášení ve smyslu " Já Jana Novotná uděluji plnou moc Petrovi Kyselému a tímto čestným prohlášením mu dávám své svolení k převzetí bytu a jeho kompletní předání s předávacím protokolem blablabla " , řekl jsem že absolutně nepřichází v úvahu abych byt předal cizí osobě a že na straně majitelky vznikla překážka ( dovolená a nedostatek času ) a není můj problém že ona není v ČR. Někomu to předám a majitelka bude tvrdit že ten byt jí ten kamarád předal poškozený nebo že se s ní teprve domluvím na opravě nějaké vady atd. Bude to právně v pořádku malinký balíček se zapečetěnými klíčí s dodejkou pouze do vlastních rukou s tím že pošta potvrdí doručení? Samozřejmě krabici bych mohl nafotit že tam jsou všechny klíče a nepoškozená páska. Ale co potom s předávacím protokolem? Asi se tady žádna vada nenajde ale i tam majitelka může tvrdit že jsem nevymaloval a nevím co všechno. Takže co ted? Poradte prosím, není to troll ani fake, bohužel.
S majitelkou bych papirove byt predal tak jak ona pozaduje tj. 22 dne s tim, ze v predavacim protokolu by byla zminka, ze vyklizeni a predani klicu probehne 27 dne a klice predam te a te osobe z duvodu jeji nepritomnosti + podpis majitelky.
Normalni lide se domluvi. Pokud nelze drive - coz po vas nemuze chtit, pokud to z vasi strany nejde nebo nechcete, tak holt dojde k predani pozdeji. Od majitelky si vyzadejte dodatek ke smlouve o pozdejsim predani. Ten zvladnete uzavrit za ctvrt hodiny. Jde pouze o to, at mate cerne na bilem potvrzeni z jeji strany, ze kdyz nemohla v domluvenem terminu, tak vse probehne pozdeji z obou stran hladce a bez zbytecnych zaskobrtnuti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.