Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zplnoletnění své dcery

Od: adam* odpovědí: 10 změna:

Zdravím ,potřebuji poradit. Mám 17 letou dceru.Prarodiče darovali své vnučce nemovitost s tím,že musí mé dceři v plnoletosti vyplatit 200.000,-Kč.Vzhledem k neblahému hospodaření mojí neteře obávám se toho,že v den plnoletosti mojí dcery nebude mít již žádné finanční prostředky a ani majetek.Proto bych rád své dceři v případě,že je to možné dokoupil roky,aby ji byli peníze vyplaceny co nejdříve a o nic tak nepřišla.Jistě,že se obrátím na právníka, ale i tak děkuji za každou radu i názor.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

0x

Už zas chce někdo dokupovat roky... Posledně jsem tu psala, že to jde na Úřadu pro kontinuální běh času a někdo (tuším slonbonjohn ;)) doplnil, že zákazník nesmí naletět na akční slevy 30.2.

Tak konec srandy, teď vážně. Pane, nikde si (v této realitě) nemůžete koupit roky! Na nezodpovědné hospodaření neteře nehleďte, jelikož Vaše dcera má na peníze zákonný nárok, pokud bylo v darovací smlouvě k nemovitosti výslovně uvedeno, že musí od své sestřenice dostat určitou poměrnou částku, ve Vašem případě tedy 200 000,- Kč. Pokud to v žádné smlouvě nijak řečeno není, pak nezáleží na věku Vaší dcery, jelikož Vaše neteř není vůbec povinna ji vyplatit. Ústní dohodu totiž budete prokazovat jen těžko...

fidonet*
hodnocení

0x

to by bylo parádní pro hodně mužů. Narodí se jim nemanželská dcera. Dokoupí ji plnoletost za 50.000 a ušetří třeba 4.500*12*18 tedy cca milion korun na výživném .. jak vyčůrané ... EE žadne zkratky. Jediné co lze dokoupit věk, pro nevěstu, aby se vdala před 18 rokem. Nic víc, nic míň :)

adam*
hodnocení

Pro pana,paní fidoneta.Nevím kde ten tento člověk vzal,že se jedná o nemanželskou dceru a že chci ušetřit na nějakém blbém výživném. Nejsem z těch,kteří dělají děti a neumí se o ně postarat.Byl to nápad a přání mé vlastní dcery.A udělal bych pro ní cokoliv.Tak nazdar člověče chytrej.

claire*

Pane Adame, laskavě se do Fidoneta nenavážejte a trochu myslete, než něco napíšete! To, co zde Fidonet uvádí, je očividně pouze pro ilustraci, jak nesmyslné by bylo dokupování roků a jak by to bylo zneužitelné (pochopil jste, co tím myslím?). Navíc mám pocit, že Vaše dcera už nám jeden dotaz na dokupování roků kladla sama a že je chce dokoupit ne proto, že má obavy z nehospodárnosti své sestřenice, ale protože chce prachy.

fidonet*

.. přesně jak píše Claire , to co jsem napsal nemělo s vámi ani za mák společné, jen jsem nastínil, jak by se to hezky zneužívalo. ...

doplněno 15.10.10 16:45:

claire ... děkuji ...

claire*
16.10.10 14:45

*placni*

lidus*
hodnocení

0x

Zplnoletnění nepadá v úvahu, pokud máte vše právně ošetřeno a nebylo to jen perhuba tak můžete dceři do doby plnoletnosti dělat poručníka a o peníze se starat vy.

adam*
hodnocení

Můžu Vás ujistit,že moje dcera zde ani někde jinde na toto téma žádný dotaz nekladla.Byla to pouze moje reakce na dnešní událost a to,že jsem našel na webu tuto stránku byla čistě náhodná.Byl to pouze dotaz. a navíc - jistě,že jde o peníze.Komu v dnešní době nejde o peníze. Možná Vám-asi je rozdáváte na potkání,já však né.Jinak.ani já a i moje dcera chudobou netrpí. Avšak jak se říká každému to co náleží. A co náleži mně nebo mé rodině chci ,zcela určitě chci a darovat nikomu nebudu. Dal jsem již dost a nejsem dobročinej ústav. A můžete mi věřit nebo ne stejnak jsem a budu nejhorší.Jde mi však o mojí rodinu...Vám né?

A teď mně můžete ukamenovat jakej jsem blbec a td.

Jinak chápu ,že dokupování roků by se mohlo tímto způsobem nechalo lehce zneužívat.

doplněno 15.10.10 18:10:

Pokud však někdo chce tvrdit,že mu nejde o svojí rodinu a chce dobrovolně sponzovat své vzdálené příbuzné může mi napsat na bostsana@seznam.cz rád bych se s ním setkal a vysvětlil pojem nemanželská dcera.

marenka*

Adame, tak pojem nemanželská dcera bych Vám mohla vysvětlit nejlépe. Jsem to já osobně. Nevyznám se v právu, ale snad z názorného příkladu na něco přijdete. Třeba Vám to pomůže. ;) Poté, co zemřela mamka, bylo mi velmi málo, ale zdědila jsem po ní polovinu domu. Byla jsem nemanželská, takže taťka musel prvně dokázat, že je můj taťka. Strýc, mamky bratr řekl, že nás v jeho domě, naší polovině nechce. *zed* Takže se udělal odhad na mojí polovinu, tatínek byl určen soudem jako můj poručník a peníze z poloviny domu byly uloženy na spořící účet v bance s tzv. vinkulací. To znamenalo, že nikdo, ani já, ani tatínek, nesměl z účtu vybrat ani korunu až do mé plnoletosti.

adam*
hodnocení

Děkuji za výstižnou odpověď. Abych doplnil můj původní text.V lednu 2011 to bude 10 let co byla smlouva o vypořádání uzavřena.V této smlouvě je uvedeno,že neteř vyplatí částku 200.000,-Kč do 7 let s tím a že tuto částku bude ukládat na účet V závěru této slouvy je doplněn další termín splatnosti a to až v den její plnoletosti.Což by bylo 11 let od sepsání smlouvy.Tato smlouva je tak nešťastně sepsaná,že kdybych se teď jako zákonný zástupce nepřipomněl byla by smlouva po 10 letech v lednu 2011 promlčená.Poté by dcera nedostala již nic.Nikdy jsem netvrdil,že bych je chtěl použít pro sebe nebo něco podobného.Můj návrh byl i ten aby uvedenou částku neteř složila u notáře a v den její plnoletosti jí byla notářem vyplacena. Tomu se však neteř brání .Bohužel nikde nemáme jistotu,že ty peníze v den její plnoletosti opravdu dostane.Navíc se situce vyhrotila až tak,že mně i dětem neteř jako majitelka nemovitosti,kterou ji moji rodiče darovali v dnešní době zakazuje navštěvovat mé rodiče a děti jejich prarodiče ,kteří tam bydlí.Dokonce na mně,zavolala Policii,že si nepřeje abychom vstupovali do jejího domu.Tak,že to skončilo tím,že jsem musel podat žalobu k soudu,abychom rodiče mohli vůbec navštěvovat.Proto ty naše obavy a i dcery nápad,že by se chtěla nechat splnoletnit.Osobně jsem v žívotě už přišel o hodně,někdy i svojí blbostí.Proto se snažím své děti chránit-nic jiného v tom není.Přejí všem hezký dendoplněno 16.10.10 16:47:Ještě bych rád doplnil.Mám čtyři děti,dvě jsem vyženil. Jsou však všechny moje a mám je rád stejně.Může si myslet kdo chce co chce. Proto jsme veškerý svůj majetek přepsali na děti již za života a všem stejně bez rozdílů.Nechci já ani žena.aby po naší smrti se museli o svá práva dohadovat. A to je mi 48 a ženě 44. Stát se však může cokoliv.Nikdo neví jak tu bude dlouho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]