Dobrý den, podívejte se momentálně žiju ve Františkových Lázních a Našel jsem si práci řídící letového provozu na frankfurtském letišti a mám v plánu tam žít, konkrétně přímo ve Frankfurtu. O peníze nouze není Vzhledem k tomu že řídící tady v Česku vydělává okolo 200 000 kč tak si to asi dokážete představit,jak moc v Německu... nicméně je pravda že Frankfurt je nejdražší město k životu v Německu? A co všechno je potřeba zařídit otazník Myslím tím jako zdravotní pojištění, výměna české registrační značky za německé na autu... atd Frankfurt od domu daleko nemám pokud je dobrý provoz taky tři hodiny a půl a jsem tam. Co se týče bítení ze začátku tak firma mi poskytla nějaké ubytování po dobu tří týdnu. Takže do té doby bych si měl ideálně najít nějaký byt. Myslíte že je to ale múdre toto všetko co dělám? Napsáno na mobilním telefonu Samsung
Je těžko k uvěření, že někdo, kdo podle minimálních požadavků na danou pozici ovládá němčinu a angličtinu na úrovni C1, si tyto informace nedokáže za pár minut vyhledat.
Ta úroveň dotazu vypadá jak od nějakého trolla diktovaná česko-slovensky do text-to-speech mobilu.
P.S. Platy ve Frankfurtu výrazně vyšší než uvedených 200t/měsíc nenacházím.
frantisekgh
Tak Ono záleží jaké práci tam hledáte že jo tečka. Pokud koukáte na nabídky práce švadleny tak se nemáte co mu divit
lmgify
Ano, člověk si při zadávání do okénka vyhledávače opravdu lehce splete "air traffic controller salary Frankfurt" a "Näherin Lohn Frankfurt". Zní to velmi podobně.
Nejdražší je asi Freiburg, Frankfurt bude cca 6. nejdražší město. Na radnici musíte nahlásit adresu, kde bydlíte, a pak změny / odstěhování z Německa. Taky nahlásíte u své pojišťovny dlouhodobý pobyt a pojištění se přeruší. Máte na to 8 dní, já to nevěděla a prošvihla, ale nic se nestalo. Hodně firem v Německu má dost podporující personální oddělení, které za Vás hodně věcí zařídí. Mně zřídili pojištění u pojišťovny Cigna. Až si koupíte auto v Německu, budete mít německou SPZ, teď to neřešte. Samozřejmě je to pro Vás úžasná příležitost - je to největší letiště v Německu.
Jděte do toho, řídícího letového provozu nemůžete stejně dělat až do důchodu, tak z toho vytřískejte co nejvíc peněz dokud máte možnost. Auto bych neřešil, pronájem si tam určitě najdete a zbytek dořešíte až na místě. A jinak gratuluji k tak skvělému místu
frantisekgh
Ale moje sestra která žije v Hamburku jsi svoje auto přepsala na německý značky Tak já vám nevím...
Když už jste si tu práci našel, tak tam jděte. Nebudete jediný, kdo pracuje v zahraničí a když o vás mají zájem. Vypadá to, ze to máte všechno promyšlené, tak nezahhazujte šanci mít zajímavou práci s vysokým výdělkem. Kdyby něco, odejít můžete vždycky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.