Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koncesionářské poplatky za mobily

Od: zdenca odpovědí: 114 změna:
Od příštího roku se začne platit výpalné koncesionářských poplatků na všechny přístroje vč.mobilu které jsou schopené se připojit na televizní vysílání.Bude též existovat čestné prohlášení když se někdo nebude dívat na televizi a internet bude využívat k jiným účelům? Dále ochrana osobních údajů GPDR předávat informace od mobilního operátora 3 osobě-konkrétně České televizi?

114 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Platím zdravotní pojištění ze svého platu. Proč? Protože lidé z tohoto pojistného přispívají na úhradu léčení úplně jiných osob. Platím sociální pojištění - ze kterého jdou peníze důchodcům, které neznám.

Platím i koncesionářské poplatky. Ne proto, že mám možnost se dívat na ČT (mimo občasný hokej jednou za 8-12 let se nedívám). Ale platím proto, aby stát měl "nezávislé médium" pro korektní neovlivněné zpravodajství. To, že se tak neděje, není problém systému, ale problém jednotlivců.

Proto - státem nařízené poplatky člověk prostě hradí... a když nechce, může se odstěhovat do jiných zemí...

Vše je pravda, jen zde koliduje výraz "korektní " médium... A chce to ještě nebýt zřejmě dobře placenou ovcí... Až nám třeba nařídí používat turecké záchody, tak se s tím třeba nesmířit... Nebo smířit?

jakákoliv zpráva se vždy někomu (ne)líbí a hledá v nich něco jiného.

Takhle, já nejsem takový ten radikál co tvrdí, že nemá doma televizi, bo na ni nečumí. I v té ČT jsou občas dobré pořady, dokumenty, film nebo seroš.

Ale trvat na tom, že má Česká televize nezávislé zpravodajství a publicistiku hlavně co se společensko politických témat týče, to je minimálně k pousmání.

Takže já nekoukám na jakékoli zprávy, protože to se fakt nedá, ale dobrý pořad dám.

ctzakodovat

jmlc: Srovnání zdravotního a sociálního pojištění s konces. poplatky nefunguje. Tato pojištění kryjí nezbytné vysoké náklady, zatímco sledování státních masmédií je zbytné. Jsem pro jejich zakódování.

"aby stát měl "nezávislé médium" pro korektní neovlivněné zpravodajství"

ČT a ČRo jsou právě důkazem, že souvislost "více peněz - více korektnosti a neovlivněnosti" neplatí. Příkladem z poslední doby je "předvýběr" stran do předvolebních debat v ČT.

Takže já nekoukám na jakékoli zprávy,***to já to mám jinak, páč pak si můžu vybrat, co komu věřit. Ale když nesledujete zprávy, jak pak víte ty zprávy?

Milane, špatně jsem se vyjádřil. Měl jsem na mysli, že nekoukám na jakékoli jen zprávy v ČT. Tam se to opravdu nedá. Samozřejmě vybírám z různých zdrojů a dělám si obraz sám. Ono je vpodstatě jedno, jak ten obraz potom vypadá. Důležité je to, že nemám obraz JEN z ČT, která se snaží vytvořit ten jediný správný.

@ernie: ČT není soukromá televize, tutíž mají ze zákona dané, že veškeré informace a zprávy musí být ověřené a ozdrojované. Samozřejmě že pokud někdo upřednostňuje nějakou alternativní pravdu, která se nedá nějak ověřit, pak asi ČT nebude úplně pro něj. Co jsem si tak všiml na Facebooku v komentářich pod jejich články, tak ti, co tam píšou, že ČT jsou lháři, patří právě do této skupiny lidí, kteří sice nevěří ověřeným informacím, ale zato nemají problém věřit totálním blbostem, které jsou kolikrát i vyvracené. Říkám si, jak tito lidé vůbec dokáží fungovat ve společnosti. Na jednu stranu je mi jich i líto, protože se to pak většinou s věkem zhoršuje. Tím neříkám, že vy patříte do této skupiny, jen připomínám, která skupina lidí je největším kritikem ČT.

Pane ernie,

To jsem netušil, že jste to napsal špatně, Ale když nesledujete ČT, jak víte, že která se snaží vytvořit ten jediný správný...

Jsem přesvědčen, že tak jako Vy, většina lidí kouká na vícero zpráv a udělá si svůj názor.

gismo:
Velmi trefné, to podepisuji *palec*
Nicméně tahle cesta je holý nesmysl skutečně zavánějící výpalným. U koho se zjistí vyspělá technika bude platit, to je postaveno na hlavu. Je jasné, že ČT i ČRO musí být dotovány, ale mělo by to být formou nové plošné daně. Jenže nová daň působí na voliče jak rudý hadr na býka, tak se raději vymýšlejí hovadiny.

vlastovicka

Především by se mohlo důsledněji zabývat placením koncesionářských poplatků tak aby nebylo až tak snadné se jim vyhýbat čímž ČT asi přichází o nějaké možná nemalé peníze. V internetu v různých diskuzích se někteří přímo hlubí, že tyto poplatky neplatí, protože nikdo to asi nekontroluje i když televizi asi mají a sledují ji.

vlastovicka: Jenže to je jen přání, a to nerealizovatelné přání. Pokud někdo má televizi a chce se vyhnout placení, má to jednoduché, podepíše čestné prohlášení a neplatí. Dostat takového člověka k soudu je nesnadné, to by ho vyloženě musel někdo nabonzovat. Na tohle by si ČT musela najmout nějakou detektivní firmu. Jediné schůdné řešení je platit ČT z rozpočtu nebo z nějakého fondu, do kterého budeme platit všichni bez výjimky.

smode2
Ne. Jediné schůdné řešení je všechny programy čt zakódovat a ať se dívá jen ten kdo si zaplatí (bude mít dekodér). Jenomže čt moc dobře ví, že by se přestalo dívat tolik diváků, že by na tom byli hůř než teď. Proto chtějí udělat tento podvod legálním. Ano, podvod. Nic jiného to není a nebude.

Jediné schůdné řešení...opravdu jen jediné? Schůdné pro koho?

smode2
Ano, jediné a pro všechny. Pokud si jdu koupit rohlík, je normální u pokladny zaplatit za rohlík a neplatit za perlivou vodu kterou nechci a nemám ani v košíku.
vlastovicka

orion: Proč by to mělo být nerealizovatelné? Vyhnout se placení jednoduché je, ale proč by se to nemohlo těm vyhýbatelům alespoň trochu zkomplikovat? Proč by se na to muselo najímat zrovna nějakou detektivní firmu? Ono by to mohlo být i formou nějakých kontrolorů kteří by to chodili kontrolovat do bytů těch co to neplatí nebo co podepsali čestné prohlášení a při zjištění, že někdo podvádi mu ty poplatmy naúčtovat za celou dobu neplácení a to i s nějakými úroky a pokutou což by asi dostatečně pokrylo náklady na ty kontrolory. Navíc pokud by se to rozešlo mezi lidmi, že to začali kontrolovat tak by asi rychle ubylo těch podvádějících neplatičů a ti co by zvažovali přestat platit by si to možná rozmysleli. Není třeba vymýšlet proč je to nerealizovatelné když reaslizovat se to dá a nemuselo by to být aní příliš složité a obtížné.

vlastovicka

smode2: "Jediné schůdné řešení je všechny programy čt zakódovat a ať se dívá jen ten kdo si zaplatí (bude mít dekodér)" Toto řešení je nesmysl. ČT je televizí veřejné služby a zakódováním by přestala být veřejnou. Platit si její dekodování které by asi stálo mnohem víc než koncesionářské poplatky by si tak mohli dovolit pouze ti co by jim bylo jedno kolik za to zaplatí a našlo by se asi i dost takových co by sice o sledování ČT měli zájem, ale nebyli by ochotní za to platit. Navíc nevím jestli příslušný zákon vůbec ČT dovoluje vysílat kódovaně.

smode2

Vy, jako zaměstnanec čt či externista čt, hlavně musíte dbát na to, držet ústa a krok. Vaše návrhy na okrádání občanů nikoho normálního nezajímají. Pokud se vám tak strašně moc líbí krást a myslíte si že je to v pořádku, je venku i mnoho surovin o které se můžete poprat třeba i s jinými spoluobčany. Budete si velmi rozumnět.

vlastovicka

smode2: Pokud reaguješ na mne tak píšeš samé nesmysly. Nejsem a ani jsem vikdy nebyl zaměstnancem nebo externistou ČT a krást také nekradu a tak si prosím laskavě takové neslušné pomluvy nevymýšlej.

vlastovicka:
Do bytu vám nikdo nesmí vstoupit proti vaší vůli bez povolení soudu. Takže nějaký kontrolor ČT nemá šanci cokoli zjistit, leda by vám koukal do okna, zdokumentoval to a pak na vás podal trestní oznámení. Takže jsme zpátky u té nerealizovatelnosti.

vlastovicka

orion: Ale když by toho kontrolora někdo nechtěl vpustit do bytu tak kontrolor by ho mohl požádat aby nějak prokázal, že televizi nemá a pak by to už bylo na něm jak to prokáže.
To si snad myslíš, že ti co chodí např. odepisovat stavy elektroměrů, plynoměrů a vodoměrů nají s sebou nějaké povolení soudů pro případ, že by je někdo nechtěl pustit do bytu?

Vlaštovička ale to je úplně jednoduché ukážu (řeknu) jim že mám simulátor televize. No a jak mně dokážou že ho nemám?
Mimochodem když jste takový znalec ČT, nevíte náhodou kolik programu má mít ČT ze zákona? No já jen abychom jim náhodou nedotovali soukromé kanály.

Píšu "..proti vaší vůli..". Lidi co odečítají měřiče samozřejmě každý pustí, jinak dostane mastnou pokutu nebo ho dodavatel odpojí. Kontrolor vás může žádat o cokoli, vy se s ním ale vůbec nemusíte bavit. Teoreticky na vás sice ČT může podat žalobu, ale k tomu nedojde, protože takhle to nejspíš hrotit nebude, pokud nebude mít použitelný důkaz proti vám. Porušení zákona vám musí dokázat, ne že vy musíte dokazovat, že zákon neporušujete.

re4zon
Ma smysl se bavit s nekym, kdo zcela vazne prohlasuje, ze se da prokazat, ze neco nevlastnim? Jen tak mimochodem, odecitaci stavu plynomeru je uplne ukradene, jestli ho nekdo pusti do baraku. Kdo neprokaze stav, tomu proste zcela logicky stanovi spotrebu odhadem. Nehlede na to, ze odebirat plyn neni povinnost a kdo ho neplati nebo nepouziva, ten ho nema. Zatimco kdo se nediva na televizi, bude za ni platit, protoze chce treba obcas telefonovat. A cela tahle saskarna se resi ciste protoze stat neni schopny priznat, ze jde o normalni dan..
kdosi

@vlastovicka s kontrolorama vody, plynu, elektřiny je to celkem jednoduché - když třeba kontrolora plynu nepustím k odečtu plynoměru, tak mi ten plyn odpojí. Pokud ten plyn neodebírám (třeba jako na chatě), tak mi to samozřejmě nevadí. Ale rozhodně nemá žádné oprávnění mi lozit do šuplíků, jestli tam nemám plynový zapalovač, nebo sirky, nebo tak něco.

Pokud chce televize vybírat prachy za odběr, tak ať je vybírá za odběr. Zakódovat vysílání na internetu je v dnešní době triviální, stejně jako povolit vstup jen abonentům. Podobné problémy řeší každá firma, která má nějaké produkty na internetu, nebo třeba aspoň eshop a zvládnou si to zařídit i OnlyFans modelky (ačkoli mnohé nemají nějaké přehnané technické vzdělání), takže pro televizi s jejím rozpočtem by to byla hračka, pokud by to chtěla.

Pokud chce televize vysílat pro všechny a zdarma, tak proč za to chce vybírat peníze od těch, kdo to nechtějí přijímat ani zdarma?

Pokud chce mít možnost vysílat zdarma jen něco, co považuje za důležité pro všechny, ani to není žádný technický problém. Podobnou věc si dnes s pomocí návodů na internetu dokáže nastavit pomalu každý druhý puberťák, zaplatit za to některé z nesčetných firem zvládne pomalu každý a nevěřím, že v televizi nemají alespoň jednoho člověka, který by zvládnul v dnešní době proplatit řádnou fakturu. Můžeme si o televizi myslet co chceme, ale aspoň pár lehce podprůměrně schopných lidí by tam nepochybně zaměstnat dokázali - internetové bankovnictví zvládá i spousta důchodců, natož mladých.

Pokud se stát rozhodnul, že tu chce televizi bez ohledu na lidi (ať už závislou, nebo nezávislou), tak ať ji prostě zaplatí z daní, stejně jako ostatní věci, o kterých se rozhodl, že je prostě chce. Pokud by kvůli tomu musel říct lidem "MY chceme televizi, takže VÁM zvedáme daně o XYZ měsíčně každému, protože jsnme si na to napsali zákon a máme policii, aby to silou vynutila", tak by aspoň bylo férové přiznání.

Ale takové to "my si tu budeme dělat co chceme a budeme za to vybírat od každého, kdo má oči, protože by to mohl vidět, i když o to vůbec nestojí" mě na nich vážně štve.

Mám je žalovat za znásilnění, protože "nástroj přece mají"? Mám jim platit za sledování jen proto, že já mám počítač a oni jsou líní si nastavit vlastní webovky? Mám nechávat kohokoli, ať se mi hrabe v počítači, jen aby se podíval, jestli mám všude blokované všechny stránky, které je napadlo si někde udělat? A prolézat mi pro jistotu i všechny soubory, jestli se v nějaké smlouvě neskrývá popis, jak si to blokování vypnout? Proč?

Ať si na webu nastaví správně oprávnění, ti kdo jim budou platit si pustí kam je pustit chtějí, ty, kdo jim platit nebudou, tak pustí taky jen tam, kam chtějí a a ty, kteří prohlásí (a třeba i papírem doloží), že jsou chudí na to, aby jim platili za vstup, tak ať taky pustí tam, kam chtějí aby měli přístup.

Nebude potřeba kontrolorů, informace pro všechny se dostanou ke všem, kdo o ně projeví zájem (zatím mě teda nikdo nenutí mít doma televizi, mít ji zapnutou, nahozenou maximální hlasitost a naladěný ten jediný správný kanál - takže argument, že jim na ty jejich stránky nepolezu, ani když by byly zdarma a proto mi to musí vnutit i s platbou neobstojí). A informace zbytné se dostanou k těm, kteří o ně budou stát a zaplatí si je, nebo prokáží chudobu.

Jenže to by bylo logické a proto to neprojde :(

vlastovicka

Vidím, že je tu dost takových co tvrdí, že ČT nesledují a k tomu ještě projevují nenávist vůči ČT. Zajímalo by mne ale kolik z ních alespoň vyní v těchto dnech nesleduje alespoň ČT4, ale k tomu se asi nikdo z takových čestně a upřímně nepřizna. Takoví jsou asi jední z těch co koncesionářské poplatky asi neplatí a tvrdí, že jim to, že mají doma televizi nikdo za žádných okolnosti nemůže dokázat. Ono jsou různé omezení co proti takovým neplatičům není možné dělat, ale jsem přesvědčen, že při troše dobré vůle to řešit by se určitě dalo najít něco jak na takové neplatící chytráky dosáhnout a pořádně jim to znepříjemnit.

Pamatuji, jak se nadávalo na Československou televizi, již v šedesátých letech. Zkrátka stále někdo nadává na to druhé.

ceskatelevize.cz/...

jako že to děti budou platit? Zakódovat?

Vlastovicka - Tv mám a poplatky platim sice nedobrovolně ale platím.
No a k vaší otázce. Na hokej nekoukám, tak samo na žádné Stardance atd.., tohle patří na soukromé tv stanice.
Né na veřejnoprávní televizi.
Ale přemýšlím proč tak obhajujete ČT.
A co na neplatiči... zakódovat a kdo chce ať platí, ale nenuťte k tomu ostatní.
vlastovicka

juraja: Mám to podobně s tím, že na hokej nekoukám, tak samo ani na žádné Stardance atp., ale rozhodně si nemyslím, že by to patřilo výhradně na souktomé televizní stanice. Já ČT neobhajují a je dost toho co se mi na ní nelíbí. Je ale také i dost toho co se mi na ČT líbí nebo co je tam lepší než na jiných soukromých televizích. Každému může vyhovovat něco jiného a tak ať si každý vybírá z TV programu to co se mu líbí a nikdo nikoho nenutí aby sledoval úplně vše co televize vysílá.
Kódování ČT je nesmysl protože je to televize veřejné služby a tím kódováním by už to pak přestalo být veřejné.
Nelíbí se mi, že se raději zvýšuje koncesionářské poplatky než aby se je raději vybralo i od těch co je neoprávněně neplatí a smějí se jak umí dobře na to vyzrát.

Vlastovicka - víte kolík programu (kanálů) má mít ČT ze zákona?
A kolík jich provozuje,? to jen k těm poplatkům.
ČT si vymysleli další kanal (několik) a natáhne ruku.
Lidi plaťte.
vlastovicka

juraja: Nechce se mi studovat zákony ohledně ČT, ale předpokládám, že snad žáden kanál nevysílají nelegálně, protože to by asi jen tak neprošlo bez nějaké odezvy.
Nikomu se asi jen tak nechce za něco platit, ale proč by měli koncesionářské poplatky platit jen někteří a jiní kterých zákony nezajímají ne, protože se tomu snaží vyhýbat dokud to jde a nic jim za to nehrozí?

Ne nevysílají nelegálně, jen upozorňuji že ČT nic nezabrání si spustit další a další stanice a hned řve "Máme málo peněz, lidí plaťte"
Ale jedno je jisté, pokud chce stát nezávislé media, tak ať je platí z rozpočtu. A neříkejte že budou nezávislé, v hodně státech jsou takto placená.
kdosi

@vlastovicka Jestli to pod mým příspěvkem mělo zahrnovat i mě, tak nevím proč. ČT nesleduju, televizi nemám. Co je zrovna teď na ČT4 tak strašně důležité, že bych to potřeboval vědět a jinde nezjistil? (Ptám se, protože když nesleduju ČT, tak to pochopitelně nevím.)

Nenávist - to není nenávist, to mě jen štve, že mi chce hrabat do mých kapes pro svůj prospěch. Kdyby si nechala ruce ve svých kapsách, tak je mi ukradená stejně jako ty mraky jiných OnlyFans, co si někde něco vytváří, ale když po nich nic nechci, tak nechtějí ani oni po mě.

Stejně jako mě štve třeba OSA, která už mi sebrala spoustu peněz za to, že jsem si dovolil sám něco vytvořit a dokonce si to uložit. A je celkem jedno, jestli to bylo pro to, že to po mě vyžadoval stát (třeba různá daňová přiznání), nebo jsem si to dělal sám sobě pro radost a jiným pro užitek (například různé počítačové programy), stejně jsem jim za to musel platit, aniž by mi k tomu jakkoli přispěli.

Jak vyzrát na neplatiče je dávno známé - prostě stačí si zabezpečit vlastní web a dávat každému jen to, co mu patří - pak neplatiči nedostanou nic a hotovo. (Chápu, že vám to asi přijde málo, protože kdo ani neplatí, ani nesleduje ČT, tak mu to život nijak neznepřijemní.)

Dokud TV mohla jen vysílat rádiové vlny do prostoru a nemohla ovlivňovat, kdo je přijímá, tak se ještě dalo nějak pochopit, že chtěla platbu po těch, kteří to přijímat mohli.

Ale teď prosazují model, že jim bude muset platit každý, kdo by teoreticky měl způsob, jak je požádat o o bsah, místo toho aby jim platil jen ten, kdo je o ten obsah doopravdy požádá a oni mu ho následně doopravdy pošlou (na jeho výslovnou a adresnou žádost). Protože tohle je, jak ty přenosy fungují na internetu, narozdíl od rádiového vysílání. (Rádiové vysílání je stojí energii a mě bombarduje zářením bez ohledu na to co chci nebo dělám já. Internetové vysílání tak nefunguje - dokud já nevlezu na jejich stránky, tak jejich packety se ke mě do počítače nijak nedostávají.)

Ale abych to nezakecal - co tak strašně nezbytného je teď na ČT4, co bych potřeboval vědět a bez ČT se to nedozvěděl?

A když už jsme u toho zakódování.
Přesně si to nepamatuji, ale když jsem měl satelit a chtěl koukat na ČT, tak sem musel prokázat že ČT platím a ČT mně poslala dekódovací kartu (nebo přístupové údaje)
Nevím jestli to takhle funguje i dnes.
Tak proč to šlo tenkrát a dnes se ošivaji?
Takže za mě zakódovat, ukaž že platíš...zde máš heslo.
vlastovicka

kdosi: "Co je zrovna teď na ČT4 tak strašně důležité, že bych to potřeboval vědět a jinde nezjistil?" To si zjisti sám pokud tě to zajímá. Na internetu je k dispozici TV program. Proč ale zjišťovat to co asi mnoho lidí ví, že. Mám dojem, že ty to chceš po mne proto aby jsi mne pak za to mohl kritizovat. Já ČT4 téměř vůbec nesleduji a ani si nepamatuji kdy jsem tam naposledy něco sledoval. Dokážu si ale domyslet co v současné době tato televize asi nejvíce vysíla.

juraja: Ano jsem pro aby ČT byla placená ze státního rozpočtu, ale to by se pak zase stát (vláda) bránil tim, že stát je zadlužený a nemohou si to dovolit a nebo, že by nám všem museli kvůli tomu zvýšit daně.
To kódování ČT ze satelitu ale asi není kvůli placení, ale především kvůli vysílacím právům které mají na některé pořady pouze pro ČR. Podobně je to i při vysílání na internetu kde některé pořady přes internet nevysílají.
Pokud jde o to kódování ČT tak za mne rozhodně nekódovat, protože to by už pak nebyla televize veřejné služby.

kdosi

@vlastovicka Az tak moc mě to nezajímá - tímhle způsobem mi zkoušelo vnutit nejrůznější předražené zbytečnosti už příliš mnoho prodavačů hadího oleje.

Nejdřív tu příšerně horuješ, jak je nutno silně vystoupit proti tomu, aby byli lidi, co ČT neplatí a přitom využívají její služby.

Navrhnu rozumný a osvědčený způsob, jak to udělat, aby ti, kdo neplatí ty služby nevyužívali.

Ty kontruješ, že pak by ale nebyla ČT bezplatná. No to není ani teď, pokud za ni musí platit každý, kdo by ji eventuálně mohl použít a diskutujeme tu, jestli za ni má povinně platit každý, kdo má trochu modernější technologii.

Pak tu přijdeš s tím, že ti, kdo za ní neplatí s tím, že ji nepoužívají ji ale určitě používají, minimálně teď koukají na ČT4.

Zeptám se, proč si myslíš, že když za ni neplatím a nepoužívám ji, bych měl zrovna teď koukakt na ČT4.

Kontruješ, že mi to neřekneš, protože bych s tebou nesouhlasil a že mám někam jít sám hledat důvody, proč bych měl platit za to, že bych mohl koukat na ČT4.

A přisadíš si, že ty na ČT4 vlastně skoro ani nekoukáš. Ale sahat do mojich kapes kvůli provozu ČT4 ti přijde jako strašně fajn nápad.

A že spousta lidí ví co je na kanálech, které sledují a platí za ně peníze je sice hezké, ale nikoli objevné a už vůbec to není důvod za to ty peníze platit.

Například takoví uživatelé OnlyFans taky ví, za co platí a já tak nějak aspoň tuším, co tam je a platit za to nechci. Ale OnlyFans mě k tomu ani nenutí - neplatím, tak nekoukám, nechci koukat, tak nemusím platit.

U televize vím, co vysílala, když jsem na ni občas koukával a protože díky internetu už nejsme omezeni jenom na ni, tak jsem na ni koukat přestal a začal sledovat mnohem lepší zdroje, kde si navíc můžu vybrat co mě zajímá. Mám-li si domýšlet, co v televizi je teď, tak to podle mých zkušeností není nic, co bych neměl jinde dostupné lépe a zdarma a určitě to není nic, za co bych byl ochoten platit. A nevidím důvod ztrácet čas tím, abych si zjišťoval, že je to pořád stejně k ničemu.

Ty tady horuješ o tom, jak to strašně potřebujeme, jak to strašně musíme platit, protože to potřebujeme tak jak to je, takže na tobě je dokazovat, že to je k něčemu dobré a není to i zdarma drahé. Že to stojí alespoň za ten čas strávený sledováním.

Zatím ti to nějak nejde.

vlastovicka

kdosi: Vidím, že ti už pochybilo argumentaci proti mne a na obhajobu tvých nesmyslných argumentaci a tak si je vymýšliš tím, že píšeš i to co jsem tu nikde nepsal a netvrdil. Za těchto okolnosti jakákoliv rozumná a věcná diskuze s tebou na toto téma nemá smysl. Pokud si myslíš, že se ti mne povede k něčemu neslušně vytrollovat tak jak se o to snažíš tak se velmi mýlíš.

kdosi

@vlastovicka

Nejdřív tu příšerně horuješ, jak je nutno silně vystoupit proti tomu, aby byli lidi, co ČT neplatí a přitom využívají její služby.

vlastovicka: Především by se mohlo důsledněji zabývat placením koncesionářských poplatků tak aby nebylo až tak snadné se jim vyhýbat čímž ČT asi přichází o nějaké možná nemalé peníze.

vlastovicka: Ono by to mohlo být i formou nějakých kontrolorů kteří by to chodili kontrolovat do bytů těch co to neplatí nebo co podepsali čestné prohlášení

Navrhnu rozumný a osvědčený způsob, jak to udělat, aby ti, kdo neplatí ty služby nevyužívali.

Ty kontruješ, že pak by ale nebyla ČT bezplatná. No to není ani teď, pokud za ni musí platit každý, kdo by ji eventuálně mohl použít a diskutujeme tu, jestli za ni má povinně platit každý, kdo má trochu modernější technologii.

smode2: "Jediné schůdné řešení je všechny programy čt zakódovat a ať se dívá jen ten kdo si zaplatí (bude mít dekodér)"

vlastovicka: Toto řešení je nesmysl. ČT je televizí veřejné služby a zakódováním by přestala být veřejnou.

Pak tu přijdeš s tím, že ti, kdo za ní neplatí s tím, že ji nepoužívají ji ale určitě používají, minimálně teď koukají na ČT4.

vlastovicka: Vidím, že je tu dost takových co tvrdí, že ČT nesledují a k tomu ještě projevují nenávist vůči ČT. Zajímalo by mne ale kolik z ních alespoň vyní v těchto dnech nesleduje alespoň ČT4, ale k tomu se asi nikdo z takových čestně a upřímně nepřizna.

Zeptám se, proč si myslíš, že když za ni neplatím a nepoužívám ji, bych měl zrovna teď koukakt na ČT4.

Kontruješ, že mi to neřekneš, protože bych s tebou nesouhlasil a že mám někam jít sám hledat důvody, proč bych měl platit za to, že bych mohl koukat na ČT4.

kdosi: "Co je zrovna teď na ČT4 tak strašně důležité, že bych to potřeboval vědět a jinde nezjistil?"

vlastovicka: To si zjisti sám pokud tě to zajímá. Na internetu je k dispozici TV program. Proč ale zjišťovat to co asi mnoho lidí ví, že. Mám dojem, že ty to chceš po mne proto aby jsi mne pak za to mohl kritizovat.

A přisadíš si, že ty na ČT4 vlastně skoro ani nekoukáš. Ale sahat do mojich kapes kvůli provozu ČT4 ti přijde jako strašně fajn nápad.

vlastovicka: Já ČT4 téměř vůbec nesleduji a ani si nepamatuji kdy jsem tam naposledy něco sledoval. Dokážu si ale domyslet co v současné době tato televize asi nejvíce vysíla.

vlastovicka: Ono jsou různé omezení co proti takovým neplatičům není možné dělat, ale jsem přesvědčen, že při troše dobré vůle to řešit by se určitě dalo najít něco jak na takové neplatící chytráky dosáhnout a pořádně jim to znepříjemnit.

-----

vlastovicka: Vidím, že ti už pochybilo argumentaci proti mne a na obhajobu tvých nesmyslných argumentaci a tak si je vymýšliš tím, že píšeš i to co jsem tu nikde nepsal a netvrdil.

To mi připomíná ten vtip, jak chlápek říká kamarádovi: "Já s tebou už do hospody nepůjdu. Ty pak o mě vždycky vyprávíš strašné lži. A kdybys jen vyprávěl, ty je i ukazuješ v mobilu!"

vlastovicka

kdosi: To se s tebou takto vážně nedá diskutovat když máš v hlavě pouze trollování s použitím pomluv a smyšlené nepravdy, ale ty to asi nejsi schopen pochopit.
Měj se dobře a nezblázní se z toho, že se ti nedaří mne vytrollovat.

diskutovat když máš v hlavě pouze trollování****koho mi to připomíná?

Označit druhého, že trolluje, nežli označí on mne.

hodnocení

8x

ČT a ČR by měli mít pouze po jednom zpravodajském kanále s celostátním pokrytím a ten by se měl platit z rozpočtu. Vše ostatní ať si vysílá komerčně. To bych považoval za spravedlivé.

ja

Takže to tve zpravodajstvi placene z rozpoctu by bylo vlastne hlasnou troubou statu = vladnouci strany?

Protoze jinak to asi moc nefunguje, koho penize inkasujes, toho pisnicku zpivas...

kdosi

A kde vidíš ten důležitý rozdíl mezi tím, když vláda přiklepne ČT peníze z rozpočtu a když vláda přiklepne ČT peníze, kde jen řekne, kteří lidi (čili kolik) a jak velkou částku musí povině zaplatit? (Čili opět vláda určí částku, jen z cizí kapsy.)

Proč odborníci to vidí jasně, ale laikové tomu nevěří.

vlastovicka

Kteří odborníci a kteří laikové?

mnohanickový, Vy to nevíte, kdo to je? Vy odborník, ostatní laici?

vlastovicka

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 24. 05. 2024 11:19:10
zkuste to bez urážek.
vlastovicka

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

vlastovicka

paveldvorak
hodnocení

4x

žádné čestné prohlášení nebude, televize je médiem minulého století, proto je její nucená podpora všemi nepochopitelná, bohužel stávající forma financování televize a neprůhledný způsobo utrácení vyhovuije těm kdo ty peníze utrácí...a těm kdo jsou na TV přisátí...například rozcuchaný pseudoumělec s mastnou hlavou si naúčtuje za kadeřníka a ČT to zaplatí...náklady na vše vícenáspoobné než v komerčních televizích...navíc ČT otevřeně podporuje vládní garnituru, o nějaké nezávislosi ani objektivitě nelze mluvit...a na to vše se musíme nedobrovolně skládat

smode2

Vždy bude existovat legální cesta, jak tyto poplatky neplatit pokud službu nevyužívám. Jinak máte pravdu. TV je zastaralá záležitost minulého století. To čeho jsme nyní svědkem jsou jen poslední zoufalé záškuby před definitivní smrtí čt. Dávám jí 5, maximálně 10 let. Vše má svůj začátek i konec. Můžeme smrt této neefektivní předražené propagandistické mašinérie oddalovat, spekulovat, vztekat se, to ale nic nemění na tom že dříve či později přijde a bude konec.

Můžeme s..., vztekat se...ANO, to klidně můžete.

hodnocení

3x

Bude též existovat čestné prohlášení když se někdo nebude dívat****nebude takové prohlášení.

začne platit výpalné koncesionářských poplatků****to není výpalné, to si pletete s něčím jiným.

No tak tomu říkejte daň z internetu.

Koncesionářským poplatkům se vyhýbá 1,5 milionu domácností. "Daň z internetu"to změní

avmania.zive.cz/...

smode2

Zavádějící titulek. Správně by mělo být:

"Koncesionářské poplatky nemusí platit 1,5 milionu domácností. Nový podvod nazvaný "Daň z internetu" má přinutit i ty které ČT a ČRO nesledují a neposlouchají, aby platili."

hodnocení

2x
Pokud já vím tak,
Novela zákona ještě bude muset projít Poslaneckou sněmovnou a Senátem.
Tak prozatím nestrašte. Do příštího roku, se toho může ještě hodně změnit.
zdenca
hodnocení

Doufejme že to legislativně neprojde protože platit za službu kterou nepoužívám a nezajímá mne je blbost z principu.Česká televize by měla být schopná si na sebe vydělat sama a mohli by mít zpoplatněné některé televizní kanály zakódováné pro toho kdo to chce využít nikoliv celoplošně.

Legislativní nouze by proces uspíšila, tak jako u okradení důchodců.

jenda1

Důchodce nikdo neokradl. To se vám plete. Dostali méně než se předpokládalo v době hojnosti. Co na tom nechápete je záhada.

nox®
Babiš řekl, že okradli, tak okradli...

Každý má právo na názor, já mám ten, že důchodce nikdo neokradl. Ale jiní můžou opakovat výroky některých politiků.

Každý si manipuluje tak jak se mu to hodí... A babiš zabil těch 30.000 lidí Covidem? Nebo nezabil?

Určitě nezabil, páč to by byl ve vězení. Ale někoho obvinil, že zabil jiné cez padáky?

vibe2:
Stěžujte si Babišovi a jeho pravé ruce "kamikaze" Schillerové. To oni totiž svým geniálním řízením udělali největší díru do rozpočtu v historii ČR. Kupovat si důchodce po vzoru Babiše, tedy bez ohledu na stav státní kasy, to holt tahle nenáviděná vláda nedělá.

Jistě. A Babiš může za všechno. Melete nesmysly.

nox®
K tomu okradení důchodců by se dalo ještě doplnit, že za současné vlády se důchody zvyšovaly nejvíce a jsou historicky nejvyšší v poměru k průměrné mzdě.
smode2

Pardon za OT, ale když už jste u toho: "Dědo, jak to že máš skoro stejný důchod jako já mzdu v práci?" jsem už párkrát taky zaslechl.

Dotaz,

vlastovicka

Vodím, že se to tu pomalu mění formou OT na téma kdo více nenávidí důchodce a více jim dokáže závidět jejích často mizerné důchody. :(

smode2

A já se zase mylně domníval, že se to tu formou OT mění na téma kdo více nenávidí pracující a více jim dokáže závidět jejich často mizerné mzdy. Ale jak vidno, každému co jeho jest.

Nezlobte se, ale jaká je průměrná mzda a průměrný důchod?

V mediánu se to trochu srovná, ale zapomínáte, že důchodová náhrada (% mzdy před důchodem verzus důchod) sotva dosáhne 40% - za socialismu to bylo 60%.

Tolik k malým mzdám a vysokým důchodům.

Ti mladí také jednou budou důchodci a uslyší: "Dědeček a babička ujídají z chlebíčka".

vlastovicka

vibe2: *palec**palec* Ti mladí možná jednou budou důchodci pokud se s takovou politikou ohledně důchodů a důchodců která se v Česku pomalu zavádí toho vůbec dožijou a pokud nějaký důchod bude ještě existovat.

paveldvorak
hodnocení

2x

V ČR není prostor pri odlišné názory, zvou si tam nesutále stejkní ksichty, lidí s jinými názory kteří prostor nidkky nedostanou jsou v čr těmi kteří prostor dostanou pomlouvání a špiněni bez možnosti prezentovat svůj názpor...

nepůjdu daleko, kolikrát byk v české televizi fico kalinák nebo šutaj eštok? Vašáryová, která je pomlouvala tam byla...

to nějaký poučný film nesparví, 7 milard televizi bohatě stačí a pokud nechce TV začít efektivně hospodařit , jak vyzývá vláda občany, je to nová totlaita

hodnocení

1x

Není třeba stahovat kalhoty, do brodu je ještě daleko! *alene* Člověk nemůže být chviličku spokojený. Ihned musí hledat dramatické a horrorové scénáře. Nechápu proč.

halamus

Kdo je připraven, není překvapen.

Halamus, tím chcete říci, že už teď začnete šetřit? Do prasátka nebo do banky? Jak vám pomůže, že máte krásný řemen s přeskou "Vždy připraven"?

kmet
hodnocení

1x

Proč to sakra neplateji rozpočtem, třeba z ministerstva kultury? Takových problémů s tím, vždyť to platí kazdá domácnost až na několik jednotlivců, takhle je to značně neefektivní, transakce na účtech, několikrát zdaněné peníze a co si budem, pro člověka je vždycky přijatelnější peníze nedostat, než ty stejné dát z toho, co už měl.

koncesionářské poplatky jsou pouze část dotace médiím

el
Koncesionářské poplatky by měli být použity čisté na zpravodajské služby tedy stačí jeden program tv a jeden rádiový kanál, popř oddělit financování od ostatních služeb.
Ostatní služby si každý může zaplatit u konkurence pokud bude chtít ( sport, Filmy, seriály, pořady)
Dost mě to udivuje, v době kdy ostatní firmy vlastněné státem musí uspět v konkurenčním prostředí volného trhu např. ČĎ, česká pošta aj. Ceska televize má v tomto ohledu výjimku.

Kdo bude dělat neziskové dokumenty, vzdělávací a podobné pořady?

gg*
Přesně. Mám mnohé výhrady k ČT i českému rozhlasu a kde co by se dalo z mého pohledu zrušit nebo zredukovat. Ale musím říct, že hodně věcí dělají dobře a nikdo jiný je dělat asi nebude.

Stezka Českem. S karavanem po...

kdosi

Pořady ať si platí kdokoli, kdo na ně chce koukat.

Měli by si prostě zabezpečit web jako každý jiný a za koncesionářšký poplatek tam pouštět lidi, jenže to by se ukázalo, komu to za ty peníze stojí a komu ne.

@milancukrar Milane, je to stejné, jako s placenými platformami. Pokud někdo hodlá konzumovat vybrané pořady, nechť si je zaplatí. Je to totožné s tím, že pokud chcete konzumovat chleba, tak si jej musíte koupit. I když samozřejmě, některým vybraným skupinám obyvatel je ten chleba státem (rozumějte občany) dotován. Mezi ně snad nepatříte.

Mimochodem pořad jako S karavanem po... dokáže natočit zdatnější kameraman za promile rozpočtu.

el
Neziskové dokumenty? Existují čistě dokumentární kanály jako je např. Discovery Channel apod.
Vzdělávací pořady jsou i na jiných kanálech.
Pokud je o o nějaký pořád minimální zájem tak prostě skončí, je to produkt jako každý jiný a buď uspěje na trhu, nebo ne.
007cz
Kdo je ochoten bez remcání platit za kódované přímé přenosy z MS v hokeji na ČT ať udělá čárku.

vili
hodnocení

1x
Mě tyhle diskuse fakt baví.
Prostě stát se rozhodl, že namísto hledání rezerv ve státním rozpočtu a nějaké optimalizace výdajů zvýší daň ve formě poplatků za tv a rozhlas. Ona totiž i ta forma oddělených rozpočtů má logiku, protože alespoň formálně oddělí spolufinancování státního média od státního rozpočtu, protože jej přece platí "přímo" lidé. A všichni se z toho můžou podělat.
Přitom je zrovna tato úprava veskrze logická a je pouze přizpůsobením starých podmínek na současné vymoženosti. Protože třeba já už na regulérní program v televizi nekoukal snad už několik let. Všechno, co v TV, respektive v PC konzumuji, si totiž pouštím z internetového vysílání. Včetně například dovolené nebo vícedenních pracovních cest, kdy si z mobilu udělám hotspot do notebooku, když nemám náladu na nic jiného než třeba nějaký ten seriál. Tím pádem nemám problém přiznat, že čumím i na tvorbu ČT a tedy spadám do té kategorie, která využívá mobilní telefon ke sledování televize.
A dál už je to jen o tom, jak moc tato daň zasáhne rodinný rozpočet. Protože bohužel je fakt, že každé i drobné zvýšení všech položek nutných výdajů může v součtu způsobit zápornou bilanci plátce. Ale nezlobte se nikdo, ale v dnešní době, tak, jak jsou poplatky dávno nastaveny a vzhledem k tomu, že je průměrný důchod nebo medián mezd takový, jaký je, jsou ty celkové 2 stovky s navýšením po několika letech o nějakých 30 korun opravdu velmi směšná částka. Navíc poplatek se vztahuje na DOMÁCNOST, tedy ve většině případů za 2 ekonomicky aktivní osoby, což trochu zvýhodňuje vícečetné rodiny, soužití mladých v domě jejich rodičů a nebo rodiče a jejich již zletilé děti, které oficiálně ještě například bydlí v bytě rodičů, i když mají pronajaté vlastní bydlení. Takže ti lůzři, kteří musí být vždy a za všech okolností v opozici systému, protože jim podle jejich představ systém jen ubližuje, mohou prohlásit, že tvoří domácnost s nějakým jiným tupanem ve svém okolí.
Jo, vím, že jsem pro někoho ovce. Bééé.

Není nad to, označit lidi s jiným názorem urážkou a nadávkou...

Takže ti lůzři...

Tady se furt mluví o domácnostech, ale co ty firmy.?
Co má firma společného že soukromým mobilem,

Ten poplatek je pro běžně vydělávajícího člověka dá se říci zanedbatelný (a pro rodiny na hraně má ČT nějaké výjimky co vím), to je pravda, v ostatním ale pravdu nemáte. Pokud se systém nepříliš osvědčil a ještě se chystá inovace na úplný nesmysl, tak je potřeba se ozvat.

kdosi

Přizpůsobení se novým poměrům by bylo nějaké snadno dostupné (technicky, jakože na pár kliknutí) předplatné, třeba i s variantama že pro jedince, pro domácnost, pro rodinu, nebo tak.

Ty se na to občas koukáš, tak si to za pár korun předplatíš a nemusíš nic řešit.

Já se na to nekoukám, tak si to nepředplatím a taky to neuvídím (už jen proto, že tam nepolezu).

Oddělení od státního rozpočtu by to umožňovalo, vyjímky pro sociálně slabé taky, případné státní dotace taky, kde je problém?

Různých OnlyFans, PornHubů, FaceBooků a jiných je na internetu plno a žádný z nich po mě nechce, abych mu pravidelně platil jen proto, že mám počítač (a kdyby jen jeden), kde bych s nějakou větší či menší námahou mohl sledovat jejich obsach, kdybych k tomu byl ochoten a třeba si ho i zaplatil. A (aspoň pokud vím) tak jsou oddělené od státního rozpočtu.

Takže nevidím důvod, proč bych měl platit zrovna televizi za nesledování jejího obsahu, když těm ostatním za to nesledování taky neplatím.

Ty ve volném čase koukáš na filmy, já se vykecávám na několik fŕech českých i zahraničních, dělám si vlastní stránky (a za virtuální server, kde mi běží platím normální sazbu), jejich obsah si píšu a fotím sám (takže autorská práva mi patří), každý se baví a odpočívá jinak.

Vlastní domácnost si platím, stejně jako elektřinu, vodu, plyn, internet ... prostě co používám. Myslím, že mám někde na chatě prastarou petrolejku lampu, ale petrolej neplatím. Televizi nesleduju, ani nemám a nechybí mi.

Ty občas používáš mobil pro sledování ČT, já nikoli. Ty nemáš problém jim platit, já jim platit nechci. Co je na tom tak divného?

hodnocení

0x

Pokud platíte koncesi za TV a Ro pak se nic neděje, pokud neplatíte (není ani TV ani PC s TV kartou či radiopřijímač /ten ani v autě/) pak pokud máte MT, TBL či PC a schváli-li tuto ... (dosaďte dle svého gusta) pak nově budete muset platit, min. ČRo. Tv snad bez inernetu na žádném chytrém mobilu TBL sledovat nelze nebo se pletu?!

aaa

Jenže , když jim stačí současně i to, že máte doma i nefunkční televizi, za kterou se musí taky platit, tak jetliže máš chytrej mobil, jim taky bude stačit, abys za něj platit a již je nebude zajímat, že není napojenej na internet. Podle mne tedy.

Definujte co je nefunkční TV! Jinak na smartfounu není třeba třeba připojení to je snad ve službě daného operátora!

A jen tak mimo soutěž co si myslím já , ty nebo kdokoliv u nás zde diskutujících je vládnoucím silám úplně u zadele-klidně budou schopni uzákonit platby i když budete mít jen dřevěný obal z pravěké TV.

smode2
hodnocení

0x

Opravdu si někdo myslí, že kdokoliv z papalášů toto výpalné platí? Nebo že by si dokonce schválil aby je musel platit? Samozřejmě že ne. Vždycky bude existovat legální cesta jak neplatit, když službu nevyužíváte. Stačí se v případě potřeby informovat.

halamus

Pro papaláše jsou tyhle TV+R poplatky méně, než promile měsíčního příjmu.

Tak platí, nebo nelatí?

Poučte mne, prosím.

vlastovicka
hodnocení

0x

ČT je státní moloch a jako takový má hodně velké náklady na provoz. Je to státní televize provozována státem a tak by ji měl z větší části financovat stát a na zbytek by si mohli i něco vydělávat a také by mohli se snažít šetřit tam kde to jde a až pak by mohli chtít něco přispívat od lidí. Hlavně nejsem pro kódování ČT tak aby za to platili pouze ti co chtějí ČT sledovat. ČT by měla být dostupná pro všechny lidi v Česku a ne pouze pro vyvolené co si mohou bez problému dovolit za nějaké kódování platit a to i přes to, že se na ČT možná příliš nedívají a už né tolik pro ty kdo by se sice chtěli na ČT dívat, ale nemohli by si příliš dovolit za to platit asi nemalý poplatek. Situace je ale taková, že Fiala a jeho parta nechtějí na financování ČT uvolnit více peněz a tak nejjednodušší řešení je ty peníze vytáhnout od nás všech tak jak to mají ve zvyku v mnoha jiných věcech.

ČT tak jako mnoho jiných lidí sledují i já i když né úplně všechno. Je toho dost co se mi na vysílání ČT nelíbí např. propagace prounijní a provládní politiky a příliš nedopouštějí se vyjádřit i ty kteří s tím nesouhlasí a mají na to jiné názory. Vždy se z mého pohledu najde na ČT něco na co se dá dívat. Netvrdím, že zpravodajství na ČT je úplně k ničemu a nedá se na to dívat, ale je rozhodně lepší a více celistvější než zpravodajství na jiných českých komerčních televizích které se většinou zajímají senzaci, vraždami, znásilněním atp. a jiné zprávy co se kde u nás v Česku a jinam ve světě dějí je příliš nebo vůbec nezajímají.

paveldvorak

právě naopak není státní , protože státní orgány jí nemohou kontrolovat...rada pro RRTV je politický orgán nominovaný politiky, navíc řada českých politiků předevšém různých senátorů typu svěráka a dalších je přisátá na cecíku TV, která jim platí nemalé peníze za jejich "tvorbu"...tady nelze mluvit o nějaké nezávislosti...a argumentace, že čím více peněz bude mít televize tím víc bude nezávislejšá, jak tvrdí současní politici a ministři je absolutní blud kterému uvěvří jen ten největší idiot, je to prost černá díra a krmelec pro vyvolené

právě proto by měla být zrušena, nebo financová z rozpočtu a její hospodaření plně podléhat kontrole NKU atd...

vlastovicka

ČT je zřízená na základě zákona o České televizi, kontrolu činnosti ČT provádí Rada České televize která je volená Poslaneckou sněmovnou a Senátem, jeden ze zdrojů financování jim zajišťuje stát na základě zákona o rozhlasových a televizních poplatcích a proto se ji dá považovat za státní i když to tak asi nikde není formulované. ČT asi jen tak zrušená být nemůže protože je tu na základě příslušného zákona a nevím jestli ten umožňuje nebo na jakém základě zrušení ČT.

mnd®
hodnocení

0x

Mám doma olověné blejno takže teoreticky můžu přijímat rádiové vlny.Jak to asi tak budou kontrolovat že můj mobil ,,umí,, přijímat rádiové vlny? Každá normální telka umí přijímat i rádio.stanice.Takže normální je platit oboje.A umí to i skoro kdejakej starej počítač.I starej noťas Acer TravelMate 520iT z roku někdy kolem 2000 to umí.Vlastně to uměla i černobílá Orava a Pluto.On je nějaký typ mobilu bez možnosti příjmu nyní nových rádivých vln? I ten seniorský Alouš má rádio.Další rok možná/snad placení dýchání vzduchu a koukání se po pěkných holkách.Nejhorší smrt je z vyděšení.

Přijímáš ale neposloucháš a nesleduješ? = stejně plať a žádej o příspěvky.

kedul

To my co nemáme ani radio v autě můžeme být dál v klidu ... *frajer*

Neplatím to z principu. ČT vydělává tak proč by měli ještě somrovat po lidech. Do státu dávám dost peněz. Víc si ty vyžírkové nezaslouží !

mnd®

Máš připojení k internetu? Tak plať taky.Nezájem jestli máš počítač s tel.kartou nebo zvukovkou,že net používáš na sledování kamer kolem baráku apod.Údaje o uživatelích připojení k internetu mají dodat všichni poskytovatelé internetu.Pak budou mít seznam odběratelů elektřiny,seznam odběratelů připojených k internetu... Pak už bude jedno jestli máš rádio v autě nebo ne,jestli máš zařízení s možností sledovat net..Nechtěli by i seznam odběratelů vody,vlastníků aut,zahrad,polí,lesů,studní a podobné seznamy? Něco mi to chování ČT připomíná.Jak se to asi jmenovalo před rokem 89?

smode2
hodnocení

0x
Nebudou. Česká televize bude zrušena a její majetek rozprodán. V současnosti ji téměř nikdo z mladších ročníků nesleduje a stala se médiem pro starší ročníky. A to jen pro malou část. Diváci budou nadále ubývat a nakonec nezůstane téměř nikdo. Čt stihne stejný osud jako audiokazety nebo hudební desky. Nahradí, či spíše již nahradila, je daleko vyspělejší média. Archiv bude převeden na komerční vysílací stanice. Dočkejte času.

Máte nějaká data, třeba za poslední rok?

ato.cz/...

Na co se tedy bude dívat starší generace? Na reklamy přerušované filmem?
Pane Milane, dotaz, máte povolení od ATO *smich*
"výsledky jakýmkoliv způsobem dále zveřejňovat, rozmnožovat, rozšiřovat, pořizovat jakékoliv přepisy, archivovat a dále zpracovávat".
vlastovicka
24.05.24 10:51

jenyk: *palec* *palec*

smode2

Pane Milane, to jsem ani netušil že je na tom čt tak špatně. I když čekat se to dalo. Hlavně ta 24 s necelými 5%, hrůza. On se ale ten koláč zmenšuje celý. Škoda že nemáme porovnání s uživateli online video služeb - ty budou dominovat, jestli tomu tak už není teď. Jinak oni se na tradiční vysílání starší ročníky dívat budou, nicméně budou umírat a tím diváci odpadat. Mladší ročníky budou umírat a odpadat již s novými službami které si nyní předplácí - na video například Voyo, Netflix, Youtube a další, na hudbu Spotify a podobně - i český rozhlas bude zrušen. Obecně přejdou tyto služby do plně soukromých rukou, budou dražší, ale každý si bude moci rozhodnout, zda je chce a nebo nechce.

kdosi

@jenyk nevím jak ostatní, já se dívám na spoustu věcí, ale ani jednu z nich ČT nevytvořila. A co vidím okolo, tak už to začíná být běžné nejen mezi starší generací, ale i mezi nejstarší.

Když chci vědět, co je nového, tak si to přečtu kdy se mi zamane a pokud mě daná novinka nezaujme, tak ji ani nedočtu a jdu na další. Nevím, proč bych měl čekat do 20:00 (nebo kdy jsou Televizní Noviny nebo jiné zprávy) a pak ještě čekat, než se hlasatel/ka postupně propovídá celým tím stohem k něčemu zajímavému.

Pokud mě nějaká novinka zaujme, pak si k ní stejně dohledávám další zdroje a detaily, protože málokdy jeden zdroj uvede vše a nezkresleně (ostatně kdo nezná Rašomon, že?)

Když hledám nějaký návod, taky nečekám, že by veřejnoprávní instituce utrácela peníze veřejnosti na to, aby poskytla potřebné detaily právě toho, co zaujalo mě, teď. Mnohem lepší je podívat se, jak to řešili lidé, kterých se to týkalo osobně.

Opravovali a rozebírali stejný typ notebooku, staví osmibitový počítač okolo stejného procesoru, používají pájecí stanici, kterou chci koupit, stavějí si sáně na cirkulu, nebo frézku, ... je toho hodně.

A naopak mě nezajímají například lidi, kteří chovají papoušky, závodně bruslí, zpaměti recitují dlouhé básně a nebo dělají něco z té dlouhé řady věcí, které mě nezajímají, ale zajímají někoho jiného. Času je málo, jen 24 hodin denně (většinou) a zajímavých věcí naopak moc. Nikdo nestihne všechno *smich*

Chápu, že někomu stačí se rozvalit před televizí, otevřít pivo a vypnout mozek. Nepochybně existují i takoví lidé, jinak by ten stereotyp nebyl tak rozšířený. Ale zdaleka takoví nejsou všichni. Dokonce mi přijde, že takových je značná menšina, protože jsem ještě nepotkal nikoho, kdo by o sobě tvrdil, že mu to beze zbytku odpovídá. Spíš mi spousta lidí říká, že na televizi nemají čas, protože dělají něco jiného a nestíhají vše, co by chtěli.

@kdosi v které české televizi ať už komerční či veřejnoprávní se dá najít pořad kterak rozebrat konkrétní typ čehokoliv nebo návody co jak vytvořit? Nepleteš si tak trochu běžnou televizi a YouTube?
kdosi

Nepletu. Odpovídám na otázku, na co se bude dívat starší generace.

Já jsem starší generace, já se dívám na YT, na "běžnou TV" jsem se nekoukal už spoustu let a spousta mých vrstevníků to má podobné.

Stejně tak na otázku "jakým volským povozem bude starší generace jezdit za vnoučaty" by většina současných lidí u nás odpověděla, že se vozí autem, nikoli volským povozem.

Právě proto, že auto nás dostane snadno a rychle tam, kam by to volským povozem trvalo příliš dlouho a nebo ani nešlo.

kdosi

Jinak řečeno

Lidi, co se dostali k domácím počítačům na základce už mají vnoučata, jejich rodiče, co jim ty počítače kupovali a taky si s nima hráli, mají pravnoučata.

Lidi, co se narodili do doby internetové, kdy televize definitivně ztratila postavení výlučného zdroje informací, už mají děti.

A lidi jsou schopni se učit i v pokročilejším věku. Sám jsem před strašnou spoustou let školil ženské, co se k počítači poprvé dostaly pár let před před nárokem na starobní důchod a většinou to zvládaly a po pár měsíčním boji už byly nešťastné, když siť vypadla a musely věci dělat postaru - ručně.

Ona ta starší generace se k internetu dostala když ještě nebyla tak stará.

Samozrejmě že pořád se najdou lidi různí (že Země je kulatá a jak je asi velká bylo známo už pár set let před naším letopočtem, přesto tu dodnes straší různí plochozemci (a ti asi taky neberou TV jako hlavní zdroj informací)), ale tu exkluzivitu, co měla televize za socíku už dávno nemá a mít nebude. A pro čím dál tím víc lidí je prostě zajímavá asi jako telegraf - nic proti telegrafu, kdysi to byl výkřik vědy a techniky, ale dnes už to umíme líp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]