Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie na trávy - kýchán

Od: fex odpovědí: 3 změna:

Mám delší dobu vždy na jaře alergii na trávy. Projevuje se to hlavně kýcháním, jakože neustálým pořád dokola.

Léky z lékárny mi na to skoro nezabírají, nemá někdo nějaký tip jak na to. Když začnu kýchat, je to tak dlouho až musím jít dovnitř, převléct se a ideálně osprchovat. Když to začne, kýchám několikrát za minutu a je to strašné.

Díky za tipy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, než skončí ono období kvetení trav, tak noste venku na obličeji roušku (jako za covidu). Nebudete asi jediný a není to ostuda. Zdravím!

hodnocení

2x
No lék typu aerius apod předepíše alergolog. Já ještě doporučím konvičku na výplach nosu - alergeny po příchodu z přírody apod pěkně spláchneš. Rouška taky pohltí hodně, doporučuju s výdechovou membránou, dýchá se v ní mnohem lehčeji.

hodnocení

0x

Už je to hóóódně dávno (40 let?), kdy jsem kvůli kvetoucí trávě kýchal krev a nemohl skoro vylést z domu. Tehdy jsem dostal na předpis jakési polykací kapky (název už si nepamatuju). Bylo to 6 lahviček, začínalo se 1 kapkou z první (koncentrace 0,01) denně a dávka se postupně zvyšovala. Končilo se 10 kapkami ze šesté (koncentrace 1000). Po pár letech se alergie téměř vytratila. Stejně se ale kvetoucím loukám dodnes raději vyhýbám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]