Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Armáda chce zpřístupnit data o lidech

Od: ondrasek odpovědí: 142 změna:
Naše armáda prý chystá digitálni revoluci kde má být ze zákona připravena na mobizaci obyvatelstva a techniky v případě válečné krize.Na generálním štábu již vznikla skupina lidí,kteří budují digitální propojení se všemi základními registry a též informačními systémy.Co respekt k soukromí to tomuto státu už nic neříká a zdravotní stav člověka je přece chráněn lékařským tajemstvím nebo už to neplatí v lékařství?

142 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Kdyby jen armáda.
Digitální občanka, očkovací průkaz, měna, atd...,
Ale mám pocit že vás nejvíce straší to že by vás mohli povolat do armády.
Ale můžu vás uklidnit, na to armáda a ani stát nepotřebuje žádné digitální registry.
Povolá a půjdete.
ondrasek
hodnocení

Ano, přesně z toho povolání do armády mám obavy a nemám žádné praktické zkušenosti s manipulací vojenské techniky.Mám s ženou 2 malé děti a hypotéku kterou oba v rodině splacíme každý měsíc.
riva
U každých voleb máte možnost nevolit politiky, kteří nám budují nepřátele.
ben®
ondrasek - Vy jste asi takový vlastenec, jako ti, co pobíhají při protivládních demonstracích po Václaváku se státní vlajkou (a potom jdou na pivo s dobrým pocitem, že jsou borci) .
saf

reakce na "Riva": U každých voleb můžete volit toho, kdo nám domluví spojence ochotné přijít nám pomoct, když bude zle.

riva:
Koho tím máte na mysli?
Tenhle dotaz zase zavání trollingem, takhle blbej snad nemůže nikdo být, asi proto tazatel píše z holandské IP adresy.

ondrasek
hodnocení

Svoboda pohybu je stále možná v rámci schengenu tak jsem si vyrazil s rodinou na výstavu tulipánů do zahrady Kaukenhof.Ano,poloha sedí ale koho to zajímá soukromí kam kdo jede a co dělá pokuď není člověk významná celebrita? To si mám koupit tlačítkový mobil bez gps určování polohy?
smode2

Pokud jdete s mobilním telefonem nakoupit, třeba elektroniku, do prodejny s elektronikou, poté si zajdete na oběd do přilehlé restaurace a na závěr zajdete ke kamarádům do vedlejšího města na zákusek, vrátíte se domů a na internetu vám vyběhnou reklamy na elektroniku, na dovoz jídla z blízkých restaurací/rozvozů a taky například na úplně ten stejný kávovar nebo vysavač který mají kamarádi z vedlejšího města, kde jste byl chvilku na návštěvě. Tak na tohle je třeba poloha dobrá. Aby vám vnutila to co potřebují firmy prodat. A ani nemusíte mít zrovna zapnutý internet či povolenou polohu. Ta se do mobilu zaznamenává automaticky všude a až později, když se připojíte, se natáhne na server, kde se o ni firmy poperou.

reakce na "Riva": U každých voleb můžete volit toho, kdo nám domluví spojence ochotné přijít nám pomoct, když bude zle.Buďte tak laskaví a o nějakých spojencích tady radši ani nemluvte. Bohatě stačili spojenci typu Francie, Velká Británie atd...ti nás hodili Hitlerovi jak kus masa a není důvod proč jim věřit dneska. Kor když jsme si za 2Světový války schovali k Anglánům zlato, který nám pak ani nechtěli vrátit (!) a který jsme z nich museli tvrdě desítky let dolovat.Ostuda a hanba jim
fik
Mobilizační rozkaz lze odmítnout dle čl. 15 Listiny základních práv a svobod. Viz nález ÚS.
"Součástí svobody myšlení, svědomí a náboženského vyznání je i právo nevykonávat vojenskou službu, pokud je výkon takové služby v rozporu se svědomím nebo náboženským vyznáním jedince."
Na tohle se ve válce nehraje. Internet je plný videí z Ukrajiny, kde komisaři berou násilím chlapy přímo z ulice a natlači je do auta.
Že by včas nepodali odepření? ;)
tv.idnes.cz/...
riva

Snad každý vidí, kteří naši politici vsadili na to, že budou jiným zemím dělat naschvály, provokace a makat na tom, abychom byli v daných zemích dobře vidět a aby si nás zapsali jako nepřátele.

Tím se naši politici liší od politiků jinde, namátkou švýcarských, kteří by nic takového neprovedli.

fik:
Zase tu někdo píše své dojmy a průjmy. Zmíněný nález Ústavního soudu se netýká branné povinnosti.
Řešilo se toto:
Právo odmítnout základní vojenskou službu pokud je v rozporu se svědomím nebo náboženským vyznáním
V řípadě mobilizace by vás povolali, ale možná byste nedostal zbraň, pokud se to neslučuje s vaším svědomím, ale dělal byste nějakou pomocnou sílu, třeba řidiče.

Je jedno, co se píše v zákonech schválených v době míru, ve válce se schválí zákony podle potřeby. Ve válce se na demokracii a lidská práva nehraje. Logicky, protože některým lidem se kupodivu za normálních okolností moc válčit a umírat nechce.
jaj*
Já jsem tohle nevolila, doufám že voliči půjdou první. Taky myslíte že ru$&§ßko štveme? Myslím že už někde psali že jsme na jejich ru$&§ßáckým seznamu.
Ano, jsme na něm. A vzpomenete si ještě, jak jsme se na ten seznam dostali? Kdo koho začal jako první označovat za nepřítele a hrozbu? ;)
Povolá a půjdete?
A voco že nepůjdu? Ani za nic.
fik
Orion: Ne,týká se to obecně odmítnutí branné povinosti. Musíte se podrobit odvodu, ale můžete následně odmítnout brannou povinnost.
portal.gov.cz/...
Ps: palec nahoru za vybraný slovník.

fik: Tak to se vám musím omluvit, já jsem nález Ústavního soudu četl přímo na jeho stránkách a odnesl jsem si z toho asi chybný závěr.

mnd®

orion: ale tohle platilo i v roce 1988-9.Odvodu jsem se musel zůčastnit,ale dle zdravotní dokumentace=modrá je dobrá.Někdo tady psal o bodu pět v modré-ano a klidně ať ho u mé osoby použijí.Budu bez prstů na pravé hlavní ruce a sedíc na židličce míchat kotel s polívkou.Klidně.Zbraň kvůli práškům nesmím.Řidičák už taky nemám.Jsem pro,ale ať použijí pro VŠECHNY OBYVATELE žijící na území ČR.Tedy i na ty ukrajince a pod... Ať se vrátí a bojují za svou vlast a neutíkají.Ono to stejně nebude tak horké,když si koupím krystal cukr a je napsáno vyrobeno na Ukrajině.Ať si na netu píšou co chtějí - co nezažiju jako by nebylo a JPP je mi u zadele.

jarnos

Jakýpak povolávák? To jedině že by šli hřibům naproti... Ale to se za pár minut stejně nestihne...

Na hřiby možná dojde, až bude situace Ruska, nebo západu beznadějná. Do té doby mohou na frontě padnout miliony chlapů. A my jsme v pozici obětovaného nárazníku, stejně jako jme v ní byli za Varšavské smlouvy, tehdy na opačné straně barikády.
jarnos

No nevím, že by se dostalo Rusko až tak daleko... Ukrajinu nedají tak jako tak. Možná tak 1/3 a kdoví jestli. Počítám že jim o celou ani nejde, podle lokalit bojů. Navíc by začli nejspíše masivně útočit na Kyjev. A aby šli do války s NATO, tomu nevěřím. Spíše mám obavu z toho, aby nedošlo k nějakému útoku pod false flag.. Obzvlášť jestli se Ukrajina časem dostane třeba pod NATO a budou na sebe obě strany koukat tak blízko, jako kdysi v Německu, než padla zeď... Ale v brzké době to vidím spíše na ekonomické problémy Evropy a to pořádné, jen co se Číně dokáže jisté či "jisté" zásobování Ruska zbraněmi a přijdou sankce jak z US, tak Evropy.

jaj*
A kdo koho začal označovat za hrozbu? To fakt nevím, jen se mi nelíbí že jsme na blacklistu takovýho státu jako je Rusko, protože oni mají zbraně a jak se chcete bránit proti atomovkám? A jak se chcete bránit bez zbraní? Nebo má Česko zbraň pro každého kdo by měl jít do války? Nebo budete bránit stát holýma rukama? Nebo máte doma zbraně nelegálně? Já rozhodně ne. A když Ukrajinci mohli odejít ze své země, proč by nemohl Čech odejít ze své země?

proč by nemohl Čech odejít ze své země?****Právě že může každý jít tam, kde si myslí, že je to lepší.

kdosi

Ad hrozba - rusáci okupovali nás, my je neokupovali. Rusáci veřejně hrozí, že nás zase budou okupovat, my jim okupací nevyhrožujeme. Rusáci pro nás prostě hrozba jsou, i když se jim nelíbí, že se o tom mluví nahlas.

thex

"proč by nemohl Čech odejít ze své země?****Právě že může každý jít tam, kde si myslí, že je to lepší."

Normální vyspělé státy se ekonomické migraci brání. Důvody jsou snad zřejmé.

jaj*
A proč nám vyhrožují? Co jsme jim udělali? Jako já jsem jim nic neudělala, neposílala jsem nikomu zbraně pro použití proti nim, rusákům neubližuji, tak by neměl být důvod aby mi něco dělali.
Asi nesledujete politiku. Zvolili jsme vládu. která tam zbraně posílá. A k prudkému vyhrocení vztahů došlo už před 10 lety v souvislosti s Vrběticemi, které byly bez důkazů využity k protiruským akcím. Tehdy dostali všichni naši politici od britských služeb protiruské notičky a ze dne na den otočili i Babiš, Zeman a spol. Nic se neprokázalo a případ byl odložen, ale účel to splnilo.

to nebyly jen Vrbětice. Taky to byla ta Koněprusova (nebo jak se jmenoval) socha v Praze a podobně.

dostali všichni naši politici od britských služeb protiruské notičky
Není nad to, když má někdo zaručeně správné informace.

tomkk:
Už zase si tome vymýšlíte, a v proruském stylu, jak jinak.
Vrbětice byly uzavřeny s tím, že byla prokázána účast ruských šmejdů z GRU, ale stíhání není možné, jelikož Rusko je samozřejmě k soudnímu projednávání nevydá a žádnou součinnost k vyšetřování nelze očekávat.

To orion: Nemáte pravdu, nesmíte číst jen zavádějící titulky. Kdyby vyšetřovatelé měli důkazy k obvinění Čuka a Geka, mohl soud probíhat v jejich nepřítomnosti. Jenže k tomu bylo potřeba získat důkazy postačující pro obvinění. A tyto vyšetřovatelé nemají, proto bylo vyšetřování odloženo, což v právním státě znamená, že vina nebyla prokázána a na dotyčné je pohlíženo jako na nevinné. Ne tak v ČR, kde blábol neúspěšného vyšetřovatele "máme za prokázané", je médii účelově prezentován jako rozhodnutí soudu. Ne, vyšetřovatel opravdu nerozhoduje o vině, o té rozhoduje soud. Chápete?
Mimochodem, zde je citace vyjádření: "Protože podezřelí se zdržují v Rusku a orgány Ruské federace odmítly splnit požadavky vznesené Českou republikou cestou mezinárodní právní pomoci, policie kvůli tomu NEMŮŽE ZÍSKAT DALŠÍ INFORMACE, které by umožňžovaly zahájení trestního stíhání, a z tohoto důvodu rozhodl o odložení věci," vysvětlil ředitel centrály Jiří Mazánek.
Chápete? Bez spolupráce ruské strany ani nemají důkazy pro obvinění. Vždyť to je stejně padlé na hlavu, jako by řekli, že nemůžou vraha obvinit z vraždy, protože jeho rodina nechce svědčit proti němu, ale že "považujeme za prokázané, že vrah vraždil". Takhle prostě právo nefunguje.

nemají důkazy pro obvinění***ale mají důkazy, někomu stačí, jinému nikoliv.

Já vím. A člověk, kterému to myslí správně politicky, ani žádné důkazy nepotřebuje. A jsme zase u té Sparty a Baníku, kdy je každá argumentace zbytečná.

Od konce dubna má česká policie jasno, kdo stál za ničivými výbuchy munice ve Vrběticích, které zabily dva lidi.
Detektivové po tříletém mezinárodním vyšetřování uzavřeli případ se závěrem, že dva sklady odpálili v roce 2014 příslušníci ruské vojenské rozvědky. S největší pravděpodobností elitní agenti Alexander Miškin a Anatolij Čepiga, kteří dnes působí v Moskvě. Čeští detektivové sice s pomocí zahraničních kolegů a tajných služeb sesbírali desítky silných důkazů o zapojení Ruska a jeho rozvědčíků. Dokázali také zmapovat jejich pohyb po Česku. Vypátrali i to, od koho agenti získávali tajné informace o munici uskladněné ve vrbětickém areálu. Jenže jak potvrzují důvěryhodné zdroje z bezpečnostní komunity, policistům se nepodařilo objevit takový důkaz, který by Miškina s Čepigou spojil přímo s výbuchy. Tedy například fotografii nebo svědectví, že pronikli do areálu a že do skladů číslo 12 a 16 nainstalovali nástražné výbušné zařízení.
. .

Jak vidno důkazů proti těm dvěma ksindlům je dost a nejsou vůbec zanedbatelné, jak se to snažíte zlehčovat. Žádná média z toho nedělají rozhodnutí soudu, opět si vymýšlíte, prostě vyšetřovtelé to ukončili s tímto závěrem, na to mají právo. Odsouzeni nejsou, protože se nepodařilo získat klíčové důkazy, což ale není až tak překvapivé, ti agenti asi nebyli úplní idioti. Takže máte pravdu, že de iure jsou nevinní, de facto pravděpodobně ano. Ono totiž když něco pelichá jako tchoř, smrdí jako tchoř a hrabe díry jako tchoř, tak to obvykle bývá tchoř a nikoliv zajíc.

Orione, ale co s tím, když někdo sdělí, že: "kdy je každá argumentace zbytečná."

To orion: Že se kolem muničních skladů cizí agenti motají, se dá očekávat, tedy stopy toho, že se v okolí vyskytovali, se tam našli logicky. (Mimochodem je tam i zajímavá česká stopa. která se dál šetří.) Tedy bez důkazů je nyní skutečně nejvýše možné říct, že za výbuchy stojí PRAVDĚPODOBNĚ.
Takže když titulky zní:
" Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko.",
" Útok ve Vrběticích spáchali Rusové z GRU, ale obvinit je nemůžeme, rozhodla policie"
a to slovo "pravděpodobně"tam všude chybí, tak ty titulky navozují jasný dojem, že to bylo prokázàno, tedy prostě lžou.
idnes.cz/...
zpravy.aktualne.cz/...
ben®
tomkk - stačilo by, kdybyste jenom prostě a stručně napsal to, co zde všichni vidíme - fandíte RuSSku a budete ho hájit do posledního rublu .
To milancukrar: A jak jinak reagovat na to, když jste moje argumenty ignoroval a napsal, že někomu (předpokládám i vám)
i ty nedostatečné důkazy stačí? Tak kdo tu ignoruje argumenty?

že nemusím věřit všem argumentům? Páč některé argumenty jsou lživé. Ale i lživým argumentům spousta lidí věří.

Že vina Čuka a Geka nebyla soudem prokázána je fakt. Nebo je to snad "lživý argument"?
Tedy by ji média neměla za fakt vydávat. O nic jiného tu nejde.

A vy potřebujete soudní rozhodnutí? Media sdělila, že je to soudní rozhodnutí?

jaj*
Jasně že sleduji politiku, jen jsem chtěla vědět jestli tohle někdo zvládne napsat, že stát posílá zbraně proti Rusku, když jsem někde tohle vyslovila spíše jako obavu z provokace Ruska, tak jsem hned byla označená jako proruská veš, a ať si táhnu do Ruska a samé pěkné věci. Taky se mi nelíbí, že je Česku vyhrožováno státem kde se baví výrobou zbraní, místo aby si vyráběli třeba funkční pračky a nechodili kadit do děr. A co dělat v případě války, tak v Německu na nás nebudou zvědaví, bránit není co a čím, jako běžte si rukama bránit stát a Fialu s Pávkem a jestli ta válka bude velká tak to bude konec. Podle mě se mělo vyjednávat, i když nechápu jak to někoho napadne, napadnout jiný stát a vraždit tam lidi a ničit jim vše.
Armáda chce zpřístupnit data o lidech
To milancukrar: Ano, pokud se jedná o trestný čin, tak o vině rozhoduje soud. Mohu mít na to názor, mohu si o podezřelém myslet svoje, ale nemohu ho za viníka veřejně označovat. Tedy ne v právním státě. A to jsme opět u toho, zda žijeme právním státě.

I v právním státě můžete šmejda označit za šmejda k tomu opravdu nepotřebujete svolení soudu, to máte trochu popletený. Pokud se policie domnívá, že to spáchali, tak se o tom samozřejmě psát může, co jsem si všiml, většinou se o nich píše jako o podezřelých, nikdo z nich nedělá viníky de iure, to si opět vymýšlíte. Těch výmyslů hromadíte příliš a začínáte být už trochu směšný.
Mimochodem Tome, už jste to nahlásil do Ruska na centrálu GRU? Že ty hodný kluky tady obviňujeme z nekalostí bez posvěcení soudem?

tomkk®

Je to Váš názor, děkuji za poučení o tom, že rozhoduje soud.

To, že nevěříte, že máme právní stát, je Váš názor, já Vám ho nebudu vyvracet. Klidně si to tak myslete.

Přeji sluníčko a pohodu celý týden.

hodnocení

11x
Za mne naprosto vpořádku. Pokud bude čr napadena, je třeba ji efektivně chránit. Holt budeš povolán o čtrnáct dnů dřív, než bez nějakého digi registru. Chápu, že za "Fyjalu" nasadit kejhák nechceš, ale já mám třeba děti, ženu, matku a další kvůli kterým jsem ochoten obětovat cokoliv. Mimochodem ejlepší jsou ortodoxní "bojovníci" za soukromí, kteří na druhou stranu vše o sobě dobrovolně vykvákají na netu *smich*
pan
Jenomže právě za toho Fialu a další ten krk budeš nasazovat. Protože těžko by se sem cizí vojska valila jen proto,aby ti zabila rodinu. Pokud by to nebyli fanatici co budou vraždit ve jménu náboženství nebo barvy kůže.
kdosi

Nebo proto, že když už nás jednou okupovali, tak přece mají právo nás okupovat a vraždit už kdykoli.

Nebo proto, že v nich vzbuzuje obavy, že u nás dost nepotlačujeme ty, kteří neřídí své sexuální preference jen podle toho jejich výkladu prastarých povídaček.

Nebo proto, že se tu dají ukrást záchodové místy a lednice.

Nebo prostě proto, že jsme si dovolili nechtít být od nich připojeni k té jejich diktatuře ...

Důvodů, proč k někomu vtrhnout a vraždit tam, si najde dost každý, kdo to chce dělat.

ben®
hodnocení

7x
Dobrý den, děkujte Bohu, že nejste Žid v Izraeli - vojna povinná a to i pro ženy. To, o té hypotéce, manželce a dětech, řekněte při odvodu (komisi tím pobavíte). Zdravím!
2024

Slyšel jsem, že heslo v Izraeli je "Už nikdy jako ovce".

Tuším by si z toho i jiné národy měli něco vzít.

ben®
2024 - já jsem zase někde zavnímal informaci, že možná budou rukovat i ti ortodoxní Židé, kteří měli dosud výjimku a na vojnu nemuseli.
lmgify

To proto, že se jim tam ultraortodoxní začali přemnožovat, za pár let by tvořili většinu a do armády chránit stát by tak musela jen ta nepraktikující a slaběvěřící menšina.

Video to zmiňuje asi od 8.minuty.

Jak by se vám líbilo, kdyby před 80 lety zabrali Němci polovinu České kotliny jako svoji pradomovinu (a celkem "právem", žili tu před Slovany) a založili tam novou Germánii. Čechy by vyhnali za vysoký plot a protože by Češi pochopitelně nechtěli podepsat, že jejich nový stát bude poloviční, neměli by nic, jen ten život za plotem a nucenou správu.
Toto zabrání území by dokonce dávalo větší smysl, protože Němců zde žilo před 100 lety kolem 3,5 milionu, kdežto Židů v té době v Palestině (Britský mandát) žilo ani ne 80 tisíc a teprve se tam začínali z celého světa k pochopitelné velké nevoli Arabů sestěbovávat.
Ale já vím, že se na to zase dívám politicky špatně, fandit se musí Baníku. ;) Tuším, že tohle vlákno tu dlouho nepřežije.

hodnocení

6x

Jakápak digitálni revoluce? Vy si fakt myslíte, že taková databáze už dávno neexistuje? Navíc to, že něco takového má armáda rozhodně neznamená zpřístupnění dat veřejnosti.

Smiřte se s tím, že v dnešní době o Vás ví kde kdo kde co. Horší je, že to ví nejen armáda, ale například i Google a Čína. Nic s tím nenaděláte.

ondrasek
hodnocení

V podstatě máte pravdu když jednou jsem zaslechl že informace z chytrého telefonu Huawei automaticky prolamují soukromí uživatele a Čína o nás bude vědět všechno.Otázka je proč to ještě více rozšiřovat,podporovat než to je nyní a znevažovat obecné nařízení ochrany člověka GDPR?

Ono to je z kazdého telefonu a z každé komunikace... To byl jen vybrán Huawei jako že je zlej... A z Iphone data má ten hodnej...

ondrasek
hodnocení

iPhone od Applu má naopak nejlepší zabezpečení osobních údajů a dat.Cena je proto někde úplně jinde než čínské smartfony.
Jo, tak se nám obavy z odvodů, změnili na souboj značek telefonů *zed*

Z čínských tlf má data čína z nakouslkého jablka USA

hodnocení

5x

Zeptej se Putina. On ti vysvětlí jak je to s tvým soukromím a informacemi o zdravotním stavu.

111®
hodnocení

3x
To zavání digitální totalitou.
Zavání je v našem případě spíše eufemismem.

mnd®
hodnocení

2x

No a? To,že mám modrou knížku klidně napíšu i sem.A protože ji vydala vojenská správa na základě lékařského posudku,tak jsem v jejich databázi už dávno.Takže ta databáze už existuje dlouho.Ale určitě ne pro veřejnost.

Asi nevíte v kolika všech databázích ,,lítá,, vaše jméno,rodné číslo,velikost bot a kolikrát za den si upšouknete,kamery na každém rohu,hovory,SMS,internet atd...

Tu modrou knížku bych si lépe prostudoval, hlavně to co je na ní malinkým písmem :-D
I s modrou knížkou je možné statečně padnout za ekonomické zájmy velkého bratra. ;)

Mnd -Vám je už asi modrá knížka na nic, držíte si ji jen z nostalgie stejně jako já třeba vojenskou knížku. Nebo se pletu ve Vašem věku?!

mnd®

Ano.Jen jako památku.A s tím v bodu pět si mohli vytřít zadelu.Bez prstů na pravé hlavně ruce a chodící o hůlce bych to tu prý válku vyhrál.Cukr krystal - vyrobeno na Ukrajině:proč jsou na jednon balení uvedeny údaje o výrobce z ukrajiny a na druhé žádá o ,,peníze...At to platí ze zisků těch firem a nežebrá bokem.

Nebojte, jako ve Švejkovi, má se odvést 1000 lid. odvede se 1000 lidí. V první vlně nepůjdete. ale až se budou vyśkrabávat zbytky, tak klidně.
novinky.cz/...
idnes.cz/...
.

iano
hodnocení

2x
Já do žádné války nepůjdu obětovat svůj drahocenný život, ať si to klidně zkusí. Schováme se ženou a dětmi do krytu ať se tam pozabíjejí mezi sebou když je to baví.

Jestli se nemýlím, tak tomu se říká dezerce a za války se za to dokonce střílí za úsvitu.

abdul

Bohužel se k tomu řítíme mílovýma krokama. Ty politici dělají všechno pro to aby nás do války zatáhli. Sami mají vyjímku a narukovat při mobilizaci nepůjdou.

ben®
abdul + lubos2 - ano, politik Putin se opravdu činí.
aeiou

Jo za ožrání při odvodu k mobilizaci je basa. Takže flašku a basu ssebou a přečkote to v chládku *smich*

carloss
Mám to stejně jako iano. Nehodlám nasazovat krk za naše politiky a bez urážky ani za tento národ. Každý den vidím z okna ten 80%-tní arogantní a zlý ksindl a kvůli 20% dobrým lidem nepůjdu běhat s flintou do první linie a zabíjet lidi, kteří byli "také jen povoláni a také by byli raději doma s ženou a dětmi". Ano, myslím, že kdyby se začalo schylovat k nějakému p*ůseru, spíš bych sbalil rodinu a táhnul. Umřel bych pro ně, ne pro republiku, nejsem vlastenec. Na co mám být hrdý? Poprvé po dlouhé době máme prezidenta, za kterého se nemusím stydět, když někde vystupuje a stejně se najdou primitivové, co ho hejtí. Babiš dával, rozdával a zadlužil nás takovým způsobem, že to tady padá na hu*u, a stejně se najdou primitivové, co Fialu hejtí (tedy také ho nesnáším, ale alespoň se zastavilo to rozhazování, ono ty peníze ve státní kase samy nerostou, což si Babiš zřejmě myslel, že ANO). Zákony jsou zde prokriminální, fungujou tak, že viník se směje a má vše na salámu a oběť se bojí cokoliv říct. Náš soudní systém plný dalších primitivů nakonec viníka zavře, ale jen na pár let a pak pustí na podmínku a za nějaký čas se ukáže, že oběť vyhledal a dorazil, pomsta, recidivista, je ve zprávách a teď ho tedy už zavřeme na dýl. WTF? A za tyhle primitivy mám jít bojovat? Klidně bych střílel i do vlastních. Jsem jen já a moji blízcí, kdo mi bude bránit být se svou rodinou je nepřítel a je mi fuk, kde se narodil a co má napsáno v občance. Jinak pokud je v nějakém státě vedení, které jde zásadně proti většině lidu, musí být násilně svrženo. Oni jsou zástupci lidu, ne páni. Už nejsou žádná království až na pár výjimek. Věřte mi, že kdyby se sebralo Rusko a udělalo jednu NEPOKOJNOU demonstraci proti válce na Ukrajině, žádná válka by už nebyla, ani Ruská vláda by už nebyla a ani Putin by už nebyl. Jde o to, že lidé se neumí semknout a jít proti zdánlivě mocným. Kdybych byl u policie a dostal bych rozkaz střílet do žen a dětí, no myslím, že v dnešní době bych už zdaleka nebyl jediný, kdo by udělal i se zbraní čelem vzad a hned bych věděl kdo je můj nepřítel.
smode2

Přátelé a co tedy stručně, jasně, konkrétně a reálně hrozí tomu kdo odmítne? Basa? Peněžitý trest? Protože jestli jen tohle, stejně se zelené mozky nikam moc nepohnou.

V pokročilé nedobře se vyvíjející válce vám hrozí to, co teď odmítačům na Ukrajině, prostě vás seberou, zmlátí a povalíte. Nebo zavřou hladem do díry až změknete, nebo zastřelí. Zapomeňte, že vás nechají se zašít ve fešáckým kriminále s telkou. Vězni jdou taky, obvykle do první linie, nebo kopat díry. Na dnešní zákony nehleďte, ty se přizpůsobí potřebám, nebo se prostě budou ignorovat.
Je vidět, že spousta "zcivilizovaných" lidí už si vůbec neumí představit, co to válka znamená.

Tak dle platných zákonů, půjdete třeba do fabrik na výrobu zbraní.

portal.gov.cz/...

Občan, který jako voják v záloze odmítl vykonávat mimořádnou službu, podléhá za stavu ohrožení státu nebo válečného stavu pracovní povinnosti podle zákona o zajišťování obrany České republiky.

Ale doopravdy vám to nikdo dnes neřekne. Bo ve válce přestávají zákony a pravidla platit.

smode2
Tak to je v pohodě, díky. Jen by mě zajímalo co budou dělat s tím ohromným procentem zženštělých 25níků apod. co je 30 let vychovávaly samoživitelky nebo rozvedené rodiny. Ti nejsou dobří ani aby uvařili kafe*smich*
jaj*
No dnešní padesátiletí tu výchovu pokazili, hlavně že jsou kvůli svému pohodlí rozvedení, delate jako by za to mohly ty děcka, že vyrůstali bez fotra. Zase házení viny na někoho jiného.

hodnocení

1x
Na tom je smutné to, že propojeni lékařské dokumentace, které by pro ovčana mohlo být přínosem (když pominu riziko úniku dat, které je spíše jistotou), tak to se vleče nekonečně dlouho. Ovšem jak se jedná o zájmy strýčka Sama, tak Pavel s šéfy tajných služeb dostal na návštěvě v USA od CIA notičky, a protože je velmi úslužný, půjde to velmi rychle, o tom nepochybujme.
idnes.cz/...

Já na vašem místě tome, kdybych měl neustálý pocit, že naše vláda a EU pracuje proti mě, že mě někdo zneužívá, špehuje, že jsem jen figurka ve hře cizích vlád či korporací, a podobné myšlenky, tak bych vážně uvažoval o emigraci. Takový teror přece nemůžete dlouhodobě ustát s nenarušeným duševním zdravím.

ben®
orion - ta sedla *palec2*.
emigrace

Emigrace - tak taky napis kam by se jeste mozna snad dalo emigrovat.Jinak je to jen hloupost v lebce - o mozku nepisu.

Napsal jste to ještě něžně, na jiných mainstreamových fórech se intolerance k nedostatečně prozápadní orientaci projevuje spíše výlevy typu "Táhni do Ruska!", nebo "Odstěhuj se do Severní Koreje!" Tedy mě to nepsali a už ani nenapíšou, na mainstreamových fórech mě doživotně zablokovali bez konkrétního důvodu, pokládal jsem nepříjemné otázky,jako třeba proč tolerujeme války Americe a ne Rusku. Zajímavé je, že ty hloupější, kteří na rozdíl ode mě tam dokonce třeba otevřeně sohlasí s napadením Ukrajiny (což by mě nikdy ani nenapadlo), si tam často nechali, aby na nich mohli ukázat, jak jsou ti na "špatné straně barikády hloupí.
Z jednoho serveru mě třeba vyhodili jen proto, že jsem napsal, že podle fotek při útoku na nádraží v Kramatorsku se v rozporu s tvrzením článku nejednalo o střelu Kaliber, ale o starší střelu Točka. Ale že to nutně neznamená, že ji vystřelila Ukrajina.
Sice jsem měl pravdu, ovšem nemyslelo mi to správně Jasánkovsky politicky a už jsem letěl. ;)
Já vaše odlišné vidění světa respektuji (přestože ho považuji za černobílé, ale chápu, że je jednodušší se po ničem nepídit a jít s mainstreamem) a nikam pryč vás z republiky neposílám. :)

Já vás nevyháním, to byla jen taková nadsázka. Nicméně vidět za vším nějakou špatnost není dobré pro duševní zdraví, to vám potvrdí i odborník. Myslím, že věci nevidím černobíle, svět se neubírá dobrým směrem a my (západ) na tom máme nemalý podíl.
Ad. "mainstream", vydržte, ono se to za chvíli překlopí a budeme v menšině :-D

"vydržte, ono se to za chvíli překlopí a budeme v menšině"
A to by mě zas nebavilo. ;)
Bez legrace, mě nemilují v žádném "táboře", protože kritizuji to špatné v obou. Asi jako bych na utkání Baník x Sparta nechtěl fandit jen jedinému týmu. :)
ben®
tomkk - nejste tady jediný, kdo si tu válku na Ukrajině plete s počítačovou hrou nebo sportem, který sledují v TV a fandí. Jenže ono je to hodně vážné. Zkuste si na to udělat jasný a vlastní názor.
Ne, právě že hnusnou krvavou válku, ve které umírají statisíce lidí, z dalších statisíců jsou mrzáci, miliony lidi opouštějí domovy a ničí se hodnoty, které budovaly generace, fakt za PC hru nepovažuji.
No mám pocit že někteří poslanci si to myslí.
F5 pošlu rakety.. počkám co se stane..nic.
Mačkám F7 - pošlu náboje... čekám. Zase nic.
F8 granáty
F10 - pošlu uprchlíky.
atd,atd, atd...,
Jejich krev neteče. A někteří se třeba přes kamarády i slušně napakují. No a odměna za poslušnost páníčkům snad taky bude.
Chtěl bych je vidět, jak posílají na snrt svoje děcka.
ben®
tomkk + juraja - toto pište v azbuce a rovnou do Kremlu, kde sedí to zlo a pachatel oněch hrůz.
Co taky u vás svítí sluníčko, konečně že
Přesně tak, bene, sedím v Kremlu a Putin mi diktuje. Zítra půjdem zase střelit jelena a dáme si spolu jeho syrové srdce (srágora Berlusconi to nedal). A pozítří zase vytáhnem z moře nějaké amfory. Možná s náma pude i Depardieu a Seagal. teda Depardieu asi ne, ono ho to panděro strašně táhne k hladině a musí se na něj navěsit moc závaží. Spokojen? ;)
ben®
tomkk - naučte se porozumět psanému textu a nesnažte se o humor (na to nemáte).
Dobrá, tak já mu to řeknu v sobotu, to mívá dobrou náladu. A co mu mám vlastně říct? Že má NATO pustit na dostřel k Moskvě a Rusko bez boje předat americkým korporátům, jak to ochotně dělal Jelcin?

Kam to až dotáhnete?

Vůbec není třeba komukoliv předávat Rusko. Bohatě stačí, když odejde z Ukrajiny.

thex

myšlenkový experiment: V Mexiku se dostane k moci proruská vláda. Rusko tam začne přesouvat vojenský kontingent, budovat základny, tajné laboratoře atd. Co udělají USA?

Tohle máte marný, světonázor je u většiny lidí nějak utvořen a na argumenty nereagují. To je jako muslimovi aegumenty vymlouvat víru, nebo baníkovci vymlouvat Baník. Prostě se někomu fandí a tečka. Proto řeči o politice zpravidla nikdy nevedly k porozumění, ale spíš k rozbité papuli. Takže je i vcelku logické, že politické diskuze na poradte zde nevidí správci rádi. Až se divím, že tu toto vlákno vydrżelo tak dlouho a všem bych chtěl poděkovat, že to zatím udrżeli v mezích slušnosti, nebo se raději úplně zdrželi reakce, přestože je něčí odlišné názory štvou.

thex:
Hezký myšlenkový experiment, škoda jen, že se zcela míjí s realitou. Na Ukrajinu nikdo nic nepřesouval, nikdo tam nic nebudoval... ale vlastně jo sakra, teď si uvědomuju, že PepsiCo tam postavila továrnu. Tak to je asi ono že? To bylo jen krytí CIA, ti šmejdi tam chtěli vyrábět biologický zbraně, že jo?

To orion: Fakt ne?
Ukrajina vzniká jako neutrální stát.
Wiki: "14. června 2021 — NATO ve svém závěru ze summitu v Bruselu zopakovalo rozhodnutí přijaté na summitu v Bukurešti v roce 2008, že Ukrajina se stane členem Aliance s akčním plánem členství (MAP) jako nedílnou součástí procesu
září 2021: NATO pořádá na Ukrajině vojenské cvičení, kam se samozřejmě přesouvala vojenská technika.
Fakt si umíte představit, že by USA tolerovaly vstup Mexika do ruské vojenské aliance a cvičení ruských vojsk u svých hranic? Když jsou schopny napadnout země na opačném konci světa, které je nemají šanci ohrozit a napadnout?
Připomínám, že USA se řídí až neuvěřitelnou tzv Bushovou doktrínou "práva prvního útoku", ve které už v roce 2002 deklaruje, že bez ohledu na RB OSN si zaútočí, kde uzná za potřebné (od té doby jsou logicky rezoluce RB OSN k smíchu. když hlavní hráč deklaroval, že je nebude respektovat)
Dále:
" kontroverzní „politiky preventivní války“, která hlásá, že Spojené státy mají právo použít své prostředky (včetně vojenské akce) pro svržení státních režimů ostatních zemí, pokud jsou pro ně vnímány jako hrozba, a to i tehdy, pokud tato hrozba není bezprostřední"
Tedy Rusko vlastně udělalo totéž, co si i USA vyhrazují jako svoje "PRÁVO!"a co také běžně dělají.
Jako fakt vám přijde ok, že si USA "vyhrazují"právo svrhávat nepohodlnè reżimy? (Coż dělají, týká se to i Majdanu.)
cs.m.wikipedia.org/...
No ale to jsme zase u toho fotbalu, Baník je dobrý, že, Baník může vše..
007cz
Tomkk, jako neutrální pozorovatel byste měl také zmínit Brežněvovu doktrínu. Nebo ta se nehodí do tématu?

Jasně, nějaké ospravedlnění těch ruských prasáren je přece potřeba a když nemám nic lepšího, protože těm různým konspiracím a nesmyslům už věří málokdo, tak vytáhnu starého dobrého satana USA *palec*

To 007cz: Brežněvova doktrína ovšem vznika mnohem dříve za dob "zločinného" komunistického režimu a vztahovala se pouze na sovětské satelity, tedy jednak byla proti té americké slabým odvarem (i když zrovna nás postihla) a druhak asi dnes nikdo nepochybuje, že je nepřijatelná. Zatímco Bushova doktrína vznikla až po skončení studené vàlky v údajné době smiřování a nebyla nijak omezena, USA jí vlastně vnímají celý svět, jako sféru svého vlivu. Dnes už samozřejmě víme, že se nejednalo o skončení studené války, ale o taktický krok.
thex

orione, Nulandová byla nucena přiznat ochranu biolaboratoří na Ukrajině (financovaných mj. Bidenem Jr.).
A když máte problém s potenciální situací v Mexiku, co třeba skutečné americké reakce jako blokáda Kuby nebo invaze na Grenadu?
Jaký smysl má ospravedlňování amerických prasáren? "Vyvoláváš hněv bílých gentlemanů - čekej bombardéry."Libye, Afghánistán, Irák, Jugoslávie.
Velmoci se vždy chovají nadřazeně a liší se jen mírou agresivity v podobě počtu zahraničních intervencí a vojenské přítomnosti. Mír nevynáší, válka ano.

en.wikipedia.org/...
en.wikipedia.org/...

Ještě jste nepřesvědčili toho druhémho?

Hlavně, že se nezopakuje scéna z filmu:

thex:
A čo si predstavujete pod takým pojmom "biolaborator"? Do tohoto termínu se vejde milion činností. Pokud máte informace z nějakého renomovaného novinářského zdroje, že USA na Ukrajině chystaly vyrábět biologické zbraně, tak sem s tím. Jenže ona je to už mnohokrát vyvrácená blbost, ale jak vidno, stále se najdou jedinci, kteří jsou schopni uvěřit sebevětším pitomostem.
U vás platí to stejné co u toma, ještě že máte toho satana Ameriku, abyste mohl obhajovat Rusko. Mimochodem, obhajovat vraha tvrzením, že vraždí i jiní, naznačuje nějakou poruchu osobnosti.

thex

Proto jsem napsal "biolaboratoře". thebulletin.org/...

Obhajuji neutralitu a konstatuji, že velmoci jsou hrozba a jejich podporovatelé též.

007cz
Tomkk, stejně tak lze chápat tzv Bushovou doktrínou jako boj s mezinárodním terorismem, ochraně USA a spojenců. Jen záleží na tom co chcete vidět a slyšet.
Máte úplnou pravdu, kdo chce, tak těch minimálně 37 amerických "intervencí" po celém světě od roku 45 vidí jako akty mezinárodního terorismu, kdo nechce, tak ne. A jsme zase u té Sparty a Baníku.
007cz
Tomkk.Je tu pořád řeč o Bushově doktríně nebo už jsme u indiánů?

jendad
hodnocení

0x
Nemusíte se bát. My nejsme schopni se bránit. Nemáme zbraně, vybavení a ani kasárna.
Takové neutrální Rakousko má 3 roky povinnou vojenskou službu, 700 tanku atd. Prostě svoboda , nezavislost něco stojí. My jsme závislí a nesamostatni a spolehame se na cizí mocnosti.
To, že jsme po roce 89 byli jako nespolehliví demilitarizováni, nebrání tomu, aby vás posadili do autobusů a povalíte na Ukrajinu. Tam dostanete lopatu a budete kopat zákopy.

lubos2
hodnocení

0x

Jste naivní jestli si myslíte že už to dávno nedělají... A ta digitální měna je jenom třešnička na dortu.

hodnocení

0x

proč Vám to pane vadí? Jste občan? Jste. V případě ohrožení státu jste povinen jít a za stát položit třeba i život.

Nelíbí se vám to? Vzdejte se občanství, nebo se odstěhujte třeba na sibiř.

Já jsem pro.

Stejně s tím nic nenaděláte

Řekl Ukrajinec schovávající se v EU :-D
15.05.24 15:00
pačemů? :)
Když už tak "Почемy":-D

hodnocení

0x
Je mi to jedno. Ať si to klidně užijí. Mě na frontě neuvidí.

hodnocení

0x
Já myslím, že každý z nás radostně polożí zvůj život na ukrajinském poli cti a slávy za "hodnoty západní civilizace"(stejně jako jej radostně pokládali naši pradědové za CK rodinu), ale to by se nesměli náš prezident i ministryně obrany měnit z (ústy) odvážných bojovníků v defétistické chcimíry, že.. ;)
" Černochová: Situace na Ukrajině není dobrá, ve hře je jednání o míru. Zmínila i chyby Západu"
cnn.iprima.cz/...
" Je třeba zastavit válku, pro vítězství v terénu je pomoc dostatečná, míní Pavel"
Zdroj: idnes.cz/...
idnes.cz/...

njn, vypadá to, že západ je nepoučitelný a opět selhává před brutálními vrahouny. Ustupoval Hitlerovi, než zjistil, že tudy cesta nevede, teď ustoupíme Putinovi, ať si na Ukrajině ukradne co potřebuje. Nedejbože, aby Adolf Putin měl zálusk na něco dál na západ, to bychom museli předvést něco jiného, než tuhle převážně rétorickou pomoc napadené zemi.

USA to za WW2 dlouho hrály na obě strany i jasně řekly, že se přidají na tu stranu, která bude vyhrávat, aby zabránily spojení Evropy a Ruska, protože to by ohrozilo jejich plány na vládu nad světem. Proti Hitlerovi Američani do posledního okamžiku nic neměli, v USA se až do rozhodnutí, na kterou stranu se přidají, konala obrovská shromáždění fašistů podporujích Hitlera. Tohle je prostě realpolitika. To až po válce nám vítězové napsali učebnice dějepisu maličko černobíle.
oprava: prohrávat.

hodnocení

0x

To není nc nového, jen s tím rozdílem,že již neudou evidovat vozidla firem a další, hned při nákupu-registraci alle budou mít-mají přístup do evidence, stejně tak to bude i s lidmi-tedy potenciálními vojáky. Tehdy se taky evidovali všechny osoby mužského pohlaví. rozdíl bude v tom , že tehdy byla v každém okresném městě OVS, která toto evidovala bez elektronického propojení, dnes by na to mělo stačit podstatně méně osob se tímto zaměstnaných díky PC a netu...

hodnocení

0x

Digitalizce je nevyhnutelná. Je to krok dopředu, ale bohužel v nesprávných rukou, resp. to je a bude nesprávně užíváno. Spíš než osobních údajů bych se bál digitální měny.

hodnocení

0x

Máte k tomu zdroj? Kdo to říká,a co že se má provést a odkdy to bude platit. Nebo je to jen návrh?

Nic ve zlém, ale takhle mi to připadá jako plácání... A ani tomu moc nerozumím : revoluce, kde má být připravena na mobizaci. Jaké techniky? Kdo je členem skupiny? Je vůbec lékařský stav v základním registru? Třeba můj lékařský stav nikdo nezná. Možná doktorka, když jsem před 3 roky byl na injekci POZOR pfizer KONEC POZOR ale proti klíštěcí nemoci a mozná když mi dávali ruku do sádry před 5 lety.

Vy nesledujete internet?

Tohle se objevilo už 9.5.: irozhlas.cz/...

A tohle dnes...: novinky.cz/...

paveldvorak
hodnocení

0x

Nerozumím otázce, současná vládnií garnitura se přirpavuje na válku, politici žádné jiné evropské země se nevyjadřují tak mi, iotantně a ostře jako politici v čr.

Jenže čeští politici bojovat nemusí, mají kryty zásoby opatření aby nás mohli i ve válce řidit dlouihé měsíce. Umírat budou obyčejní lidé, které politici povolají ze zákona. Povolávat se bude na zákaldě evidence, ta dnešní jim zřejmě nestačí. Bez ohledu na respekt

ondrasek
hodnocení

Jít při narukovaní v případě povinnosti bránit naší pětikoalici v první linií bych s tím neměl problém ale musel bych vědět že si to naši politici svým chováním k lidem též zaslouží.Padnout pro toho koho člověk miluje většinou svojí rodinu a dostane se mu uznání.

bránit naší pětikoalici****ale to asi nebráníte koalici, ale naši rodnou zem?

Ne už tak docela naši. Vláda už nemůže činit suverénní rozhodnutí, zákony se musí podřizovat EU (která maličko trpí tzv. demokratickým deficitem), většina průmyslu, bank, obchodních řetězců.. nám už taky nepatří.
A komu zde brzy opět patřit některé nemovitosti můžete usuzovat tady z tohoto:
vlada.gov.cz/...
Ale pravda, je tu jedna věc, kterou nám nikdo neveme a která bude vždy jen naśe. A to dluhy, které nasekaly naše vlády.. :-/
paveldvorak

v naší rodné zemi toho moc nemáme...myslím co by bylo skutečně naše a za co by stálo bojovat...

za co by stálo bojovat****ještě že to po Vás nikdo nechce..

paveldvorak

nechce, 60 mi už bylo a ze zákona bych nikam nemusel...a pokud jde o ten dnešní "stát", reprezentovaný stávající politickou garniturou a stávajícími instuitucemi, za ten by šel dobrovolně bojovat málokdo...

A netýká se to jen nás, 3/4 Poláků v branném věku za Polsko bojovat nechce. Nutný důsledek toho, že nám ty státy byly fakticky ukradeny a kvůli snaze smazat národní státy byl z národní hrdosti vytvořen pomalu trestný nacionalismus. Ovšem ukrajinský nacionalismus je nám ale najednou ve válce dobrý. Ale co si s tímto nacionalismem počneme po válce, když tak chceme Ukrajinu v EU, to ho pak zase začneme likvidovat, jako v jiných státech EU?
novinky.cz/...

jaj*
hodnocení

0x
Doufám, že kdyby se to stalo že by bylo nutné bránit stát, tak bude muset každý do 70 let, dnešní pracující do tohodle věku chtějí pracovat tak by se měl snažit každý. Starší lidé by si měli uvědomit, že třeba v roce 2013 kdy začali pracovat devatenáctiletí po maturitě, tak živili ty, co šli do důchodu třeba v 55, sami půjdou v 70.

kaa
hodnocení

0x
Myslím že v dnešní době už nic není tajemství. Hackeři napadají servery i nemocnicím tak bych si nedělala iluze že je moje karta v bezpečí. Holt digitalizace a posedlost mít vše v PC.

dyt
hodnocení

0x
To je dobře. Schvalují. Nechci abychom měli práva, chci aby nás vlastnili. Dyť je to krásný. Nebojte dyť se o nás postarají. Dyť jsme jejich občané, mají nás rádi. Dostaneme papanicko, cigaratku dyť bude dobře
dyt
Dycky se o mě postarali, sociálka atak. Dycky...

kdosi
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 15. 05. 2024 13:57:21
prosím, vynechte sprostá slova. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]