Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma mi nevěří

Od: nebuduuvadet odpovědí: 14 změna:

Máma mi prostě nevěří ať ji řeknu cokoliv. Když mi bylo 13, tak jsem mamce naposledy lhal o tom, že jsme nic nepsali což jsme psali a to skončilo tím, že máma pokud nemusela semnou nepromluvila na týden. Momentálně mi je 15 a mám do čtvrtku prezentaci, kterou už mám dlouho udělanou a máma to i chtěla, ať to o víkendu mám, jenže tu přichází problém. Prezentaci jsem měl v neděli, ale neposlal jsem ji, protože jsem si řekl že do čtvrtku je dost času, tak ji trochu vizuálně upravím, což jsem začal dělat, ale moje máma mi vešla do pokoje a začla na mě řvát, že jsem říkal, že tu prezentaci dávno mám. Snažil jsem se ji vysvětlit, že ji vážně mám, jen jsem chtěl, ať vypadá pěkněji a na to řekla, že zase lžu a že ji pořád lžu, což není pravda. Zase semnou nemluví pokud nemusí a už mi to vadí. Reálně jsem chtěl jen změnit vizuálně prezentaci, ale to mi nechce věřit. Co mám dělat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

8x
Nic, ukázat jí puvodni hotovou verzi a že jsi to ještě chtěl doladit. Jestli ti bude věřit nebo ne, to už nech ma ní.

smode2
hodnocení

7x

Nic. Máš maminku na palici a navíc manipulátorku. Tihle lidé se nemění. Vydržet do dospělosti a odstěhovat se.

No, nebyla bych tak radikální, co se matky týká. Asi nevíte, co je to žít s dítětem (puberťákem), který je notorický lhář a nelze mu věřit ani "dobrý den".

smode2

Odpovídám na to co napsal tazatel. Až sem napíše druhá strana, pak se dá reagovat na ni. Do té doby jsou tyto dohady čisté fantazírování.

ltz
hodnocení

2x
Pravda je, že jste dříve ale už jednou lhal a možná i nejednou a tak se to v mámě asi nějak usídlilo, že asi neví jestli zase nejde o lež. Pro vás je to nepříjemné, ale mámu zkuste brát tak, že má o vás starost, možná i přehnanou, ale má. Tak to zkuste řešit v klidu, ukažte ji tu hotovou prezentaci a že je vše fakt v pořádku. Musíte něco udělat, aby vám veřila. Třeba ji něco někdy kupte, malou kytičku, no pro klid a usmíření.

Pro tazatele bych jen doplnil, že důvěra se velmi těžko získává ale velice snadno ztrácí. Očividně jste důvěru díky lhaní ztratil a potrvá hodně dlouho, než ji získáte zpět. To se nevrátí za den, týden nebo měsíc. Počítejte se spoustou měsíců až let a to bez jediné lži. Kdykoli toto, byť drobně porušíte, zisk důvěry se oddálí.

S mámou jste byl domluven, že do víkendu bude hotová. Říkáte, že už byla, tak jste ji měl mámě ukázat. A k tomu klidně říct, že vás ještě napadly nějaké úpravy, které doděláte. Nebo to ani neříkat a dodělat si bez jejího vědomí. Důležité bylo dodržet původní domluvu - do víkendu mít hotovo a ukázat.

p23®
hodnocení

1x

Pokud si zalhal, maminku to jistě mrzí. Ale nemůže to řešit tím, že s Tebou týden nepromluví a začne řvát. V tomto případě to může být forma psychického týrání. Je potřeba si s maminkou o tom popovídat. Tatínek by měl dát podporu. Pokud se to nezmění, tak přemýšlej o tom, kam půjdeš po ukončení základní školy studovat. Abys měl více klidu.

Držím Ti palce. Zdravím.

hodnocení

0x

Je to hotove, az je to hotove.

Kdyz je to hotove, neni potreba na to vice sahat.
Pokud si to mel potrebu jeste vylepsovat, ocividne to hotove nebylo.

halamus

Vám se ještě nestalo, že vás později napadlo něco, čím hotovou věc vylepšit?

jaj*
Vždycky je co vylepšovat, kdysi jsem měla dělat několik referátů zároveň, tak jsem ten jeden zpatlala narychlo a ty další jsem dělala pečlivě. Ten patlanec jsem odevzdala a měla jsem trojku, no tak jsem si pak domluvila, že si to opravím, udělala jsem z toho suprový referát že jsem byla spokojená a trojka mi zůstala, ale moje spokojenost byla důležitější.

Mě se běžně stává, že něco je hotové a druhý den si vymyslím, že by to šlo ještě vylepšit. Ten večer to bylo hotové a kdybych to někomu řekl, tak bych nelhal.

fotr
hodnocení

0x

Taky s ní nemluvit a nedolejzat. Asi ti chybí mužský vzor, táta

A pokud jsi měl termín odevzdání v neděli, tak si to měl odevzdat v neděli proboha, cokoliv vylepšovák na tom už je jenom ztráta času, uznají ti to vůbec když to daš pozdě?

Jestli jsem to správně pochopila, tak ji měl odevzdat až ve čtvrtek ;)

hodnocení

0x

mám do čtvrtku prezentaci ... do kterého čtvrtku?

Dnes je teprve pondělí a prezentace je hotová. Tak o co jde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]