Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení pracovního poměru

Od: limoska® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Jsem na neschopence, měla jsem TEP kolene, takže žádná krátkodobá záležitost. Smlouvu v práci mám do 30.6., ale bylo mi tvrzeno, že se automaticky prodlužuje na dobu neurčitou.

Jenže v pátek mi přišel email, že mám podepsat výstupní papíry... Je to vůbec možné, když jsem ještě na neschopence?

Já jsem odejít nechtěla, i když jsem o tom uvažovala, protože je v práci šikana ze strany vedoucích, malé platy... no prostě státní správa. Ale práce mě baví, tak jsem to nechtěla hned vzdávat.

Vtipné je, že moje přímá vedoucí byla na neschopence s TEP kolene 7 měsíců... Já jsem nemocná od března... Tak nevím, zda jde o nějaké nedorozumění, nebo mě chtějí vyštípat (i když hodnocení jsem měla výborné). Stále se tam bojuje s nedostatkem zaměstnanců (hlavně kvůli platům), takže toto nechápu. Děkuji za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

@limoska - Je to vůbec možné, když jsem ještě na neschopence?
Ano, je:
ZP § 48 (2) Pracovní poměr na dobu určitou končí také uplynutím sjednané doby.

Pro zaměstnavatele (ale i zaměstnance) neexistuje povinnost, na jejímž základě by v pracovněprávním vztahu musel pokračovat a jeho ukončení jakkoli zdůvodňovat a to i v době pracovní neschopnosti zaměstnance.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]