Nejste přihlášen/a.
"Našla jsem si nového přítele a denně pije pivo"
Pil už když jste si ho "našla"? Když tyhle zlozvyky v rodině nelolerujete (já osobně také ne), proč jste si nenašla nějakého, který pivo nepije?
Nevím jak vám, ale mne přijde normální, pokud hledám někoho s kým chci žít a vychovávat dětí, že vybírám podle toho co jsem nebo nejsem ochoten tolerovat, s čím jsem nebo nejsem se schopen smířit. Obávám se, že s vaším přístupem si budete brzo hledat přítele dalšího...
Myslím si, že 3 piva denně není žádné enormní množství. Horší by bylo, kdyby jich za den vypil třeba 8.
Na druhou stranu, pokud ta 3 piva opravdu denně mít musí a neobejde se bez nich, jedná se už o alkoholismus. A věřte, spotřeba bude stoupat, přímo úměrně s tím, jak Vy mu budete pivo zakazovat a stavět ho do latě.
Jediné řešení je hledat si jiného pána. Bude to jistě brzy. Protože tenhle určitě práskne do bot, když ho budete předělávat k obrazu svému. Tohle chlapi rádi nemají.
Tak už se můžete rozhlížet po dalším úlovku. Nejlépe někde v modlitebnách, když chcete muže, který by meditoval. To já bych raději, než meditujícího, brala takového, který dokáže přidělat polici, posekat zahradu či něco spravit. Jaga.
@hb44 - Tyto "zlozvyky" se snažím v naší rodině alespoň minimalizovat.
Tím, že si do ní dobrovolně přivedete pána, jehož "zlozvyk" nesnášíte? Jen proto, abyste nebyla sama?
A proč se držíte někoho na kom Vám vadí, že pije pivo? Nesnažte se ho předělávat, není nesvéprávné dítě a stejně se nedá převychovat. Vy jeho chování nesnesete a přesto s ním jste, jen abyste nebyla sama. Píšete, že jste z toho nešťastná, ale ve vztahu s ním jste naprosto dobrovolně. Štěstí Vám to ale nepřinese. Najděte si vhodnějšího partnera, sama být nemusíte..Ušetříte si spoustu nervů..
To je obvyklá výmluva pivařů,že v tom pivu jsou vitamíny.Jde hlavně o vitamín "B",ale ten je i v lahůdkových kvasnicích.Denní dávka přijde asi na 3 Kč proti 120 Kč za pivo.
Já pivo nepiju a považuju to za zcela normální..něco jako když i nekouřím. Naopak mě normální nepřipadnou ti, kteří to pivo chlemtaj, hulí a smrdí jim děsně z huby-to že si zásadně ničí zdraví, to snad zminovat ani nemusím. A že prospěšné vitamíny? Zkuste chvíli jíst pestrou a zdravější stravu, pít normální věci, trochu se začít hýbat, dát si v dnešní době bohužel některé nezbytné doplnky stravy a pak mluvte něco o vitamínech v pivu
Nepít vůbec a pít každý den je obrovský rozdíl. O tom žádná. Na druhou stranu, pijáci žijí déle a pokud chceme mluvit o závislosti, mluvme o jídle. To škodí daleko víc a nikdo to neřeší. Jen proto že lidem chutná nezdravé a sladké. V této souvislosti bych navrhl zakladatelce, aby se vzdala veškerého dobrého jídla a sladkostí (přece na nich taky není závislá, ne?) a jedla jen samou syrovou zeleninu. Navždy. On to ten chlap pochopí, že si i ona umí "utrhnout od úst" a přinést oběť a on dokáže určitě pak taky to pivo přestat pít. Nelze po někom něco chtít jen tak a nic za to. Co kdyby on přišel aby zhubla jen tak 10 kilo? To by bylo řečí o napadání, soukromí, "mojí věci" a podobně.
Vidíte. A já pil 3ks denně nějakých 8 let. Bylo to v době kdy jsem většinu času chodil do práce, po práci často na stavbu domu - svépomocí (proto to trvalo tak dlouho) + na stavbu v sobotu, kolikrát i v neděli. Můžu tomu pivu jen poděkovat, protože mi to umožnilo každý večer spolehlivě vypnout. Když jsem ho nepil, nemohl jsem ani pořádně spát, protože jsem neustále myslel na to co dalšího koupit, kdy a jak to udělat, jak na to vydělat a jak všechno stihnout. Dobrý a dlouhý spánek zaručen. Teď už roky pivo skoro nepiji - přes týden vůbec, max. o víkendu a není mi nic. Rozhodně lepší trochu piva než chemické drogy (prášky na spaní) jako to dělá doslova každý druhý v Americe. Můj názor.
Dobrý den.
Pokud nejste spokojená se svým přítelem, najděte si jiného. Přítele nepředěláte. Ani on Vás nechce předělat. Špatný vliv na Vašeho syna jistě mít nebude. Syn je na tom hůř. Buďte ráda, že ho máte, když nechcete být opět sama. Možná někde děláte chybu.
Držím palce. Zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.