Nejste přihlášen/a.
Taky mi tohle spojeni slov rve za uši. Stejně jako třeba 220 voltů, nebo SPZ . Nicméně ona nechce ukončit poměr v průběhu zkušební doby, chce zkušební dobu použít jako žolíka tak, že si domluví, že skončí po 4 měsících práce a ne po 6, jako by tomu nejspíš bylo, kdyby dala výpověď v měsíci následujícím po zkušební době.
Ve zkušební době se nedává výpověď, a už vůbec ne ze dne na den.
Ve zkušební době jde o zrušení prac. poměru ve zkušební době. Klidně ze dne na den.
Ten Vámi popsaný způsob s dodatečným dopisováním data je pozoruhodný. Ovšem většina zaměstnanců má "štěstí" na zaměstnavatele, kterým slovní spojení "zákoník práce" neříká vůbec nic a podle toho to tak vypadá.
Výpověď s sebou nese výpovědní dobu. Nenazývejte prosím jakékoli ukončení pracovního poměru výpovědí. Výpověď má svoje pravidla, dohoda o rozvázání PP zase jiná pravidla a zrušení PP ve zkušební době má také jiná pravidla. Neexistuje výpověď dohodou a dohoda o výpovědi. Nepleťte jabka s hruškama a nebuďte jako moje bývalá vedoucí, která fritovacímu hrnci říkala FLITRÁK k velkému obveselení všech okolo a nedala si to vymluvit.
@inzinyrka technicky vzato můžete podat výpověď i ve zkušební době, jen se z ní nebude vyvozovat to ukončení (zrušení) pracovního poměru ve zkušební době, ale normální ukončení po uplynutí výpovědní doby po zkušební době.
@pletiplot ano, to jistě. Teoreticky je to možné. V praxi jsem se s tím nesetkala, ale to není podstatné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.