Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ve zkušební době

Od: anna* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
bude mi končit tento měsíc zkušební doba v nové práci. Je možné v tomto případě podat výpověď ještě tento měsíc (kvůli stávající zk.sobě) na posledního příští měsíc? Nebo musím podat výpověď s ukončením ještě tento měsíc l, který je ve zk. době
Děkuji za odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

4x

Ve zkušební době se pracovní poměr RUŠÍ kdykoliv, žádná výpověď se nepodává.

kmet

Taky mi tohle spojeni slov rve za uši. Stejně jako třeba 220 voltů, nebo SPZ *ee*. Nicméně ona nechce ukončit poměr v průběhu zkušební doby, chce zkušební dobu použít jako žolíka tak, že si domluví, že skončí po 4 měsících práce a ne po 6, jako by tomu nejspíš bylo, kdyby dala výpověď v měsíci následujícím po zkušební době.

Mám pro vás dobrou zprávu. SPZ vám rvát uši nemusí, je to zcela dle zákona!

hodnocení

3x

Navrhněte zaměstnavateli dohodu o skončení pracovního poměru k 30. červnu. A nepleťte do toho výpověď ani zkušební dobu, tedy termíny, kterým nerozumíte.

bramburka
hodnocení

2x

Vas dotaz je nejaky zmateny. Nazvala jste ho Vypoved ve zkusebni dobe, ale odejit chcete po zkusebni dobe?! Nejak to postrada logiku!

hodnocení

1x

Ne. Můžete podat buď výpověď s výpovědní lhůtou a skončíte na konci července, nebo okamžitě zrušíte pracovní poměr a to můžete udělat do 31. května včetně.

Můžete se dohodnout na kratší výpovědní době, ale vynutit si to nemůžete.

kmet
hodnocení

0x

Nezbyde, než se dohodnout (vydírat), buďto skončím hned, nebo až za měsíc, ale dýl tu nebudu.

den
hodnocení

0x
Ja jsem takto podala vypoved asi 3 dny pred koncem zkusebni doby a datum odchodu jsem do vypovedi vyplnila az za mesic (tedy v tu dobu jsem jiz ve zkusebce nebyla) a jelikoz me ten mesic potrebovali, nez si nasli nahradu, byli radi a podepsali to tak. Asi je to na domluve s nadrizenym. Nabidni, ze muzes zustat jeste dalsi mesic, bud budou souhlasit nebo ne a pujdes rovnou. I oni ti ve zkusebni dobe mohou dat vypoved ze dne na den.

Ve zkušební době se nedává výpověď, a už vůbec ne ze dne na den.

Ve zkušební době jde o zrušení prac. poměru ve zkušební době. Klidně ze dne na den.

Ten Vámi popsaný způsob s dodatečným dopisováním data je pozoruhodný. Ovšem většina zaměstnanců má "štěstí" na zaměstnavatele, kterým slovní spojení "zákoník práce" neříká vůbec nic a podle toho to tak vypadá.

Výpověď s sebou nese výpovědní dobu. Nenazývejte prosím jakékoli ukončení pracovního poměru výpovědí. Výpověď má svoje pravidla, dohoda o rozvázání PP zase jiná pravidla a zrušení PP ve zkušební době má také jiná pravidla. Neexistuje výpověď dohodou a dohoda o výpovědi. Nepleťte jabka s hruškama a nebuďte jako moje bývalá vedoucí, která fritovacímu hrnci říkala FLITRÁK k velkému obveselení všech okolo a nedala si to vymluvit.

inzinyrka®
sdělila odbornice. Můžu jen 1* a *palec*

@inzinyrka technicky vzato můžete podat výpověď i ve zkušební době, jen se z ní nebude vyvozovat to ukončení (zrušení) pracovního poměru ve zkušební době, ale normální ukončení po uplynutí výpovědní doby po zkušební době.

@pletiplot ano, to jistě. Teoreticky je to možné. V praxi jsem se s tím nesetkala, ale to není podstatné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]