Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, podělil by se někdo prosím se zkušeností z návratu po vykloubeném loktu do normálu? Půjdou po nějaké pár denní rehabilitaci cviky jako vis, shyby, dipy, bench press (ne maximálka), musle-up, ...? Nebo alespoň běh, kolo? Viděla jsem biceps curls jako rehabilitaci, takže váha vadit nebude?
Takže hlavice těch tří kostí nakrátko vyskočily a vrátily se samy?/ podvrtnutí/ Nebo zůstaly mimo a vraceli je na ortopedii? /vykloubení/. Nebo máte vyskakovací loket?
Každopádně jsou do nějaké míry poškozeny měkké tkáně, kloubní pouzdro se natáhlo, většinou vznikne krevní výron do kloubu z popraskaných cévek nebo zmnožení synovie, té vazké tekutiny, co maže kloub/. Obojí provází otok, který je dobré chladit. To se stalo dcerce při basketu a šla do sádry. Myslet hned na zátěž ji ani nenapadlo. Když budete mít ruku v závěsu, tak můžete cvičit nohy.
Děkuji za odpoveď. Vraceli to na ortopedii na třetí pokus - nejdřív bez ničeho na bolest, pak mi dali injekci, že kladu odpor - zase nic, tak dali silnější a zkusili to v pozici na břiše úspěšně. Teď mám dlahu v závěsu. Včera a předevčírem bolelo třeba krčení 4 prstů, teď už to nebolí nebo jen minimálně. Vidím, že mám trochu prsty, nic jiného než je chladit kvůli dlaze nemůžu.
Jak se to stalo proboha?
Pro kosti svaly i mozek platí to stejné : Nutno to posilovat nebo o to přijdete
Co jsi dělal proboha ze 2 metru na loket? Jak urz když se učil rohallo a sebral ze zdravotního systemu 300.000 když se rozplakal v cizině...
Ano, čtení na internetu jsou úsměvná, zkušenosti nepřenositelná a vždycky záleží na spoustě okolností. Malé děcko může spadnout z 8. patra a přežije to
Malý postřeh ze stavu našeho zdravotnictví:
Úraz, týden čekání na operaci.
Operace, reoperace.
Týdenní rekonvalescence, kontola.
Žádanka na rehabilitaci (pozor, pouze s krátkou, tuším týdenní platností).
Objednání na rehabilitaci, dva týdny čekání, prohlídka rehabilitačním lékařem. Objednání na rehabiltační cvičení.
6 týdnů čekání a teprve potom kýžená rehabilitace.
Takže zdravotnictví funguje, ale pro běžného člověka poněkud pomalu. Na rehabilitaci, kterou je třeba zahájit co nejdříve, jsem se dostal 3 měsíce od úrazu s totálně zatuhlým kloubem. Proč to píšu? Zkuste ošetřujícího lékaře popohnat k rychlejšímu vystavení papírů a shánějte rehabilitaci s co nejkratším termínem. Já skončil s omezenou hybností. Jednak vlivem komplikovaného úrazu, kdy se nepodařilo operačně stav zcela napravit a jednak vlivem dlouhé čekací doby. Nakonec jsem kloub přece jen rozhýbal do mnohem lepšího stavu, než jaký byl po rehabilitacích, ale trvalo to... Zbytečná komplikace.
Nedá se paušalizovat, že by vše trvalo. Já si 3. v měsíci vyzvedl u praktické "žádost o lázně", za hodinu na to byl na EKG, další hodinu na to vše odevzdával na VZP. Asi za 20 hodin jsem dostal SMS, že je to schválené a na 26. v měsíci jsem obdržel předvolání na nástup na 3 týdny. Fakt jsem byl v šoku. A v těch lázních jsem si uvědomil, jak obrovský rozdíl (ve prospěch lázní), je mezi lázeňským pobytem s rehabilitačními procedurami oproti docházení na rehabilitace v místě bydliště.
Moje rada, zkuste si vyběhat lázně... Nohy máte zřejmě zdravé
Vy mě děsíte . Já čekala, že mi dají nějaké cviky na doma + si zapnu YouTube a za pár dní častých cvičení snad dosáhnu nějakého skoro ok rozsahu. Lázně mě vůbec nenapadly, v nejhorším jsem počítala s pár hodinami placené rehabilitace. Čím dřív ta dlaha půjde dolů, tím lépe? Četla jsem, že loket rychle tuhne. Na lékařské zprávě mám napsáno sundání po 2-3 týdnech, lékař říkal po 2,5-3 týdnech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.