Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PČR a podání vysvětlení?

Od: romans odpovědí: 13 změna:
Dobrý den pokud mi volá číslo ať normální nebo soukromé jsem skrz tuto neoficiální cestu povinen se dostavit na obvodní oddělení? Oficiální a správný postup považuji datovou nebo dopis s pruhem. Samozřejmě bavíme se o situaci kdy jde o nějakou méně závažnou věc jako pokuta za parkování nebo podobně. Samozřejmě nechci bagatelizovat vůbec nic ale asi každý ví že policisté jsou odměňování z pokut, vyřešení trestných činů ( pravomocné odsouzení ) a přestupků. Už mi jeden rádo by frajer vyšetřovatel vyhrožoval že dostanu 50 000 Kč pokutu 3 roky na tvrdo a úroky z prodlení které by byly za 2 roky 5 000 Kč , já byl vysmátý a vyšetřovatel mě nemohl obvinit jelikož neexistoval jediný důkaz a doufal že se poseru , možná doslova , a budu lhát ať něco má. V dnešní době vám stačí #31# a voláte jako soukromé číslo zdarma a bez poplatků. Takhle se můžu tvářit jako vyšetřovatel Franta Jelito z obvodního oddělení Prahy 6. Mám pravdu že dokud mi nepřijde dopis s pruhem nebo do datovky předvolání že nejsem povinen přijít? Mají právo mě zatknout a přivést když mě tam nepozvali? Nikdo mi nevolal kvůli předvolání a nejde ani o situaci z minulosti viz výše, je to pouze teoretický dotaz a žádné vyšetřování na mou osobu neprobíhá. Pouze pro šílené schizofreniky zde kteří mi budou psát že se těší až mě zatkne PČR a něco na ten způsob místo normální odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Působíš velmi sebejistě a právo znale, nechápu co vlastně chceš za odpověď. Chtěl ses jen pochlubit báchorkou, jak jsi vydrbal s policií nebo čekáš další rady, jak nespolupracovat? Nejsem si jist, jestli je zde ta správná poradna. Jinak k odpovědi - známý takto vyběhl s policistou na telefonu no a nakonec měl jaksi odvoz na služebnu.
romans
@libor007 působím sebejistě a dobře znám právo? Nevím pane Libore ale ZÁKLADNÍ znalosti práva by měl mít každý občan to že někdo je nemá je za mě ignorant. A především, kdo je připraven není zaskočen. Celkově policajti jsou ... , radši slušně, lháři a nechtějí pomoct slušným občanům. Já jsem se taktéž obracel na advokáta s náhradou škody bez trestního řízení, tudíž se nepovažuji za znalého práva, pouze to beru jako základní znalosti mých práv a povinností. Já a vydrbal s policií? Jak jste na to přišel? Nečekejte že vyšetřování z minulosti budu obhajovat, nebudu, ten fízl mě ani neobvinila žádné důkazy neměl a je to pravomocným usnesením skončená věc, jak pro PČR tak pro mě. I policie chybuje ne jenom občané ale lžete si dál. A poslední nejrozumnější věta, vždycky je lepší přijít na služebnu kde vás pozvali ale je možnost vyjádřit se písemně a nenechat si vyhrožovat. Klidně mě cenzurujte ale vyšetřovatelé ( ne pochůzkáři a hlídky ) jsou pro mě svým chování prasata ale být tam advokát tak si pomalu téměř nic nedovolí a jsou v pohodě. Nezapomeňte všichni, ne jeden policista byl už řešen GIPS, bohužel odznak zvedá ego ne jenom pravomoce a pak se cítí jako nadlidé. Pak tu jsou lidé jako Igor Ivanko a Babiš kteří vezmou naše zákony a vytřou si s nimi pozadí ale s penězi samozřejmě i roste moc, bylo a bude to vždy.

Když jste takový znalý, tak proč napadáte oosobu co Vám osdělila svůj názor?! Nevím proč se tedy ptáte.

To tady chlapče brečíš na špatném hrobě. Zkusil bych nějakou acab skupinu či podobně smýšlející komunitu.
romans
Hahaha jeden lepší než druhý. Jako to že lže což je pravda je napadání? Nebo myslíte to že mám pravdu? Teď už tu není komár kdy lidem rozbijete hubu a umlčíte. Tak i tak, spousta členů z poraďte se zde chovají jako prasata a hovada a taktéž se cítí jako nadlidé. Souhrn místní diskuse, fízla pošlu někam ať je to ofiko na papíře a než to zpracuje a odešle já si mohu sepsat písemné vyjádření a odeslat. Tudíž oba zde lžete ( libor a diesel ) a nechcete uznat vlastní chybu. To že vy jste si na komára nechali rozbíjet hubu a byli jste doslova komíny je váš problém. Lidé s nízkým IQ kteří nezvládají primitivní argumentaci.
výtka
Upozornění od sys milancukrar 09. 05. 2024 19:53:38
Prosím, mírněte se, nenapadejte poradce. Děkuji

Zde není co dodat a řešit rádoby tazatel sem přišel jen urážet a kritizovat a trolit, protože je necjchytřejší a myslí si že spapal Šalomounouvo h,... exkrememt.

Tak s "fízlem" vyběhne jedna dvě. Naštěstí my můžeme vyběhnout s ním.

Šalomounouvo h,

To su u nás taky používá...

hodnocení

2x

@romans - Mám pravdu že dokud mi nepřijde dopis s pruhem nebo do datovky předvolání že nejsem povinen přijít?
Obávám se, že se mýlíte, lze i telefonicky, jak vyplývá z Předvolání, hovor/... Většinou se tak děje pokud z nějakého důvodu výpověď spěchá, případně pro urychlení řízení.

Nic vám ale nebrání požádat o zaslání předvolání v listinné podobě - následky si přičtěte sám *smich*

konk
hodnocení

1x

Pokud jsi v telefonu přijal výzvu, tak tě pozvali. Pokud to mají nahrané, tak tě mohou rovnou předvést s pokutou. Pokud to nahraný nemají, tak ti to dají písemně, a budou dosti naštvaní na tebe za maření.

Kdybys byl tak0vý hrdina jak děláš, tak by jsi v tom telefonu řekl: dejte mi to písemně jinak nejdu. Dostal bys to písemně do Datovka ji nebo na adresu trvalého pobytu. I Fízl to nejdříve radši zkusí telefonem, než mi něco sepisoval. Podstatné je, co jsi do toho telefonu řekl.

pokud jsi měl pochybnosti o volajícím, tak si to jistě v tom telefonu zmínil, on by ti nejspíš dal svoje jméno číslo i normální telefon.

romans
Kecy,kecy, nesmysly a jediná rozumná věta. Stačí aby úřední osoba dodržovala zákony ( stejně jako já a ostatní ) a poslal mi písemné předvolání a do té doby ho pošlu do míst kde nesvítí skrz písemné vyjádření nebo právního zástupce. Fízlové jsou koniny.
berni

i financak dokázal zahajovat řízení po telefonu, Pokud si do telefonu řekl ano ano na místo: dejte mi to písemně, no tak řízení bylo zahájeno po telefonu :)

lexa
hodnocení

1x

Když se nedostavíte, dostanete to stejně písemně a nebo v horším případě Vám zaklepou na dveře...

PS: Jinak nechápu o co Vám jde, lidi se Vám snáží poradit a Vy akorát rejete. Co to bude tentokrát, řeknete že melu nesmysly nebo si zase akorát postěžujete a budete se obhajovat?..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma soukromé číslo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]