Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myšlenky na ex

Od: zmatena odpovědí: 4 změna:
s partnerem jsem rok a půl, on předtím dvouletý vztah s o 10 let starší ženou, já dva roky sama. Když jsem se s přítelem seznámila, on ještě se svou bývalou byl, ale skoro hned po našem seznámení(přátelském) vztah ukončil protože nebyl do budoucna perspektivní. Ona 40 let, myšlenky na rodinu, on 31 let, cestovatel a dobrodruh. Já jsem o 9 let mladší než on. Myslím, že náš vztah je harmonický, máme společné zájmy, koníčky. Tři měsíce zpět jsem opustila svůj původní život(byt, praci v jinem městě) a přestěhovala se za ním abychom spolu trávili víc času a prostě spolu začali žít se vším všudy. Asi se to zdá harmonicky, ale já mám velkého opodstatněného brouka v hlavě. Bývalá partnerka byla naprostý opak me. Můj přítel měl s ní jednu jedinou společnou zábavu. Té zábavě se přestal věnovat s poznáním mě, protože ona byla jediná lektorka ve městě kde nyní spolu žijeme a chodit na její kurzy nechce-tedy spíš, ona nechce. Cítím, jak mu to chybi, jak mu schází něco, co já mu nemůžu dát-jejich koníček je mi úplně cizí. Neustále o tom mluví, kouká na videa, kouká na její profil na sociální síti, a tam dále. Doma zůstaly nějaké upomínkové předměty po ní, blahopřání k narozeninám, obrazy,... já nikdy nebyla zarliva, naopak se spíš hodně duveriva, ale trápí mě že nejsem "dost", že mu nemůžu nabídnout co jeho srdci chybí. Jednou, když měl dvě promile v zile, my v rámci hádky řekl, že nikdy nebudu jako ona. Že nikdy nebudu tak hezká jako ona ani tak milovaná. Hrozně mě to ranilo. I když od té doby uplynulo dost času, já na to nemůžu zapomenout. V noci se mi zdají sny o ní. Téměř každou noc, buď prostě jen o jejím životě, nebo jak je nacapu doma, nebo že s ní mluvím a ona mi radi co dělat, jak se chovat abych pro něj byla "dost". Budím se pak celá zmatená, nevim co si myslet, v tech chvílích se na přítele nemůžu ani podívat, je mi uzko, zle.. Přitom já vím, že za to nemůže. Ano mluví o ní, což mi nepomáhá, ale ve finále je to jen v me hlavě. Vždycky večer si říkám, at se uklidnim, že žijeme šťastný život, že je všechno v pořádku.. Ale stejně to téměř každou noc přijde. Buď noční můry na jiné téma, a nebo ona. Sem jak blázen, uplne ztrácím svoji hrdost, svoje zdravé sebevědomí. Co mám dělat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Měla byste se dát především psychicky do pořádku (třeba i za pomoci odborníka). Zapracovat i na svém sebevědomí. Možná by Vám pomohlo být jen sama se sebou a věnovat se sobě. S nikým se nesrovnávat. Možná to není ten pravý partner pro Vás. I když pod vlivem alkoholu, ale řekl Vám nepěkné věci, které Vás trápí a zřejmě i ponižují. Nedokážete se s tím srovnat a zbytečně se jen trápíte a užíráte. Být v takovém vztahu nemá smysl, ale na to si musíte přijít sama..Jistě byste našla vhodnějšího partnera..

ltz
hodnocení

0x
Každý člověk má přece své záliby, koníčky a přítel když se rozešel s bývalou musel vědět, že jeho nová přítelkyně nebude na chlup stejna. Takže když vás s ní srovnává a dokonce ponižuje, že nejste tak hezká ani tak milovaná, tak to asi dost přehnal. To by se nelíbilo žádné. Nemá k vám moc velkou účtu, tak není divu, že vás to tak ranilo a že vás to tím pádem pronásleduje i ve snu. To máte ještě dost trpělivosti, že mu to tolerujete a že jste stále s ním. Asi si musíte sama říct do jaké míry vám to vadí, jestli má cenu zůstat nebo odejít.

bramburka
hodnocení

0x

Tak s timhle chlapem bych si budoucnost neplanovala. Trochu si zato sice muzete sama, ze jste tak labilni a moc se s jeho byvalkou srovnavate, ale on k Vam nema zadnou uctu. To neni na vazny vztah. On to okamzite vycitil a je hruby. Jenze Vy jste mu nenastavila hranici, delate pro nej vsechno. To neni rovnomerny vztah. Najdete se chlapa, ktery Vas bude chtit takovou, jak jste, i se vsemi nedostatky. Tenhle je emocni hulvat!

lejla
hodnocení

0x
Bohužel se musím přidat k ostatním. Tohle opravdu není vyrovnaný a už vůbec ne harmonický vztah. Zasloužíte si někoho kdo Vás bude mít rád takovou jaká jste. Jste ještě hodně mladá, musíte se k tomu dopracovat. Ten mladý muž si od Vás zaslouží tak akorát kopanec do zadku. Otevřete oči a neomlouvejte ho! Může za to. Alkohol jen uvolnil zábrany a spatřila jste ho v celé své "kráse". Tohle opravdu chcete? Umíte si představit jak by se k Vám choval za pár let až byste byla třeba maminka na mateřské? Bič a pryč. Čím dřív, tím líp. Přeju hodně síly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]