Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní implantát

Od: sancha odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, rozhoduji se, zda zubní implatát ano či ne. Je mi 40 let, zuby mám obecně zdravé, ale jeden mně praskl a musel ven. Jedná se o sedmičku dole, tedy nikoliv primárně estetický problém. Jde mně o to, zda má v tomto případě implantát smysl z hlediska funkce (stále mám i osmičky), rizika neuchycení se implantátu v dásni, přítomnosti cizorodého titanového tělesa v těle, životnosti implantátu a samozřejmě i z hlediska financí. Uvažuji, zda by nebylo výhodnější investovat do rovnátek (zuby mám sice zdravé, ale ne zcela rovné) a osmičku posunout na místo sedmičky (pokud se to tak dělá). Za odpověď děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pr
hodnocení

2x

Pokud se jedná o zub sedmičku tak bych to vůbec neřešil za předpokladu, že nechceš za každou cenu do něčeho investovat peníze. Nemít sedmičku není žádná katastrofa a dá se s tím normálně a bez problémů žít. Až ti bude chybět trochu více zubů tak bych až pak to zvážil a případně začal řešít.

zirafka
hodnocení

1x

Pokud nemusíte moc řešit finance, určitě si dát implantát. Jste mladý a nový zub budete mít na 20 let určitě. Pokud necháte mezeru, zuby se posunou / vlastní zkušenost /.

hodnocení

0x

Semičku bych vůbec neřešila. Implantát, to je drahá a bolestivá záležitost, která se hojí půl roku, než na něho nasadí trvalý zub.

darsi
mam implantat cerstve asi mesic a bolestive to tedy neni... To mate tedy asi spatneho lekare, pokud Vas implantat boli / bolel !

darsi
hodnocení

0x
dobry den, mam vsechny zuby vcetne osmicek. Je mi 35 let. Byl mi vytrzen zub c.6 dole. Mam na jeho miste implantat (cca 30 tis kc). Zaplnene misto je sice prijemne, ale to cisteni, to je tedy lahudka... Nebot zbytky jidla zustavaji mezi umelym zubem a dasni. Kdybych byla ve vasi kuzi, uz bych po sve zkusenosti brala implantat pouze v pripade nutnosti, tzn. Zuby 1-4, ktere jsou videt. Jinak radsi diru nez umelou vec ve svem tele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]