Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer pří čištění zubů nebo pří jidle jsem se poranil pod přednímy zuby tedy pod dasni začalo to bolet až za několik hodin no a už to mám 3 dny něják seto nehojí a docela mě to bolí a pří jidlé musím davat pozor cosi na to mám koupit nebo co pomůže?Nechci aby se to zanitilo ještě víc
Nejspíše jste si natrhl tzv. frenulum, čili uzdičku. Je to takový slizniční můstek mezi dásní a dolním rtem, ten se při čištění zubů může takto poranit. Doporučuji buď nedělat nic (sliznice ústní se hojí rychle a dobře), nebo 1xdenně výplach odvarem z heřmánku. Je-li frenulum dlouhé a opakovaně se zraňuje, je možné ho jednoduchou operací zkrátit či odstranit.
Nedávno mi za předními zuby napuchlo dásno a dost to bolelo, asi to bylo nějaké zanícené, nevím proč. Použila jsem na to tea tree olej. Namočila vatovou tyčinku a potírala dvakrát za den, klidně i při tom potírání přitlačit, i když to bolí, ono se to pořádně vydezinfikuje. Tak za 2 dny jsem měla od toho pokoj. Tea tree olej mi byl nepříjemný, ale párkrát odplivnete nashromážděné sliny a pak se to dá, není to tak hrozné. Jinak můj taťka na tea tree olej nedá dopustit, používá ho na hodně věcí, například když se mu začnou dělat čepy na mandlích.
Souhlas s Drejdlem, jen dodám, že je dobrý také odvar ze šalvěje (kloktat či vyplachovat šalvějovým čajem). Ústní vody jsou na tento problém zbytečně "brutální", nemluvě o tom, že se nedoporučují užívat pravidelně, protože leptají sklovinu. A obsahují alkohol, což by Vás ještě víc zbytečně pálilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.