Zdravím, dnes jsem se při sedání si do auta narazila do oblasti ledvin. Máme sportovní sedačky viz přiložené foto (zakroužkovaná oblast) a je tam vystouplý ten bok, který je poměrně tvrdý, kožený. Přesně do toho místa jsem celou vahou narazila. Pak jsem to chtěla natočit manželovi, jestli mi to nemohlo něco udělat (vím, pitomý nápad) a udělala jsem to znovu, jen o něco min, jelikož jsem se nechtěla znovu tak narazit. Začínám užívat antidepresiva na úzkosti, syndrom vyhoření a všechno teď přehnaně citlivě prozivam. Bojím se, abych si tím nárazem nezpusobila třeba natržení ledviny. Nevím, jestli je to na pohotovost nebo tam budu za blázna. Ten bok po 3 hodinách stále cítím jak mírně bolí, do toho mám menstruaci, dost silnou, takže bych ani nevěděla, kdybych měla krev v moci. Nebo dá se to zjistit i při ms? Například přes ten papírek? Každopádně můj dotaz je, jestli jsem si takovým narazenim dvakrát po sobě (poprvé jsem se nejprve narazila na ten bok a pak až dosedla, takže celou vahou.. máme dost nízké auto) mohla s ledvinou něco udělat. Manžel říkal, že i když je ta část sedačky “tvrdá” tak je to pořad sedačka a nemám to vůbec řešit, ale mám velký strach. I skrz tu MS a nevidění případně té krve v moči. Moc děkuji za odpověď.
Nehysterčete, nic se vá nestalo. Ledviny jsou chráněny žebry a svalovým korzetem, takže nebolí ledvina, ale naražený sval a možná žebro. Mázněte si to mastí s analgetikem.
Ledvina je právě proto pod žebrama uložena v tukovém polštáři, pochybují, že byste si ji natrhla. Vy jste si spíš narazila záda, odrazila svaly. To taky parádně bolí.
Nedělejte paniku. Ledviny se mohou poškodit velice prudkým nárazem, třeba auto či motohavárie. Poznáte to podle moči v krvi a podle bolesti v oblasti ledviny. Ovšem i nevinná naraženina dokáže pořádně zabolet. Sledujte se na WC, zda na papírku nejsou slaboučké stopy krve. V tom případě na ultrazvuk. Ale věřte, že to nic nebude, jen prosté naražení. Ledviny nejsou pod kůží a jsou v těle chráněny svalstvem okolo sebe. A takovým obalem ze sádla. Pokud jste někdy byla na zabíjačce, jistě jste viděla, jak se vepřová ledvina vyjímá z tukového lůžka. U lidí je to podobné. Za největší hloupost ovšem považuji zkusit to úmyslně ještě jednou a znovu se břinknout do stejného místa. Svatá prostoto!
Jak říkával jeden můj známý: Nejhorší smrt je z vyděšení. Jaga.
Chtěla jsem se podívat na snímek sedadla, které jste nám slíbila. Nevidím ale ani foto, ani zakroužkovanou oblast. Že Vy nás je tak zkoušíte?
martina6
Právě že mám MS takže sledovat tu krev asi nepůjde. Místo mě stále poboliva, ale byla jsem i sportovat, takže mě bolí možná i svaly spíše…
@babajaga - Za největší hloupost ovšem považuji zkusit to úmyslně ještě jednou a znovu se břinknout do stejného místa. Fakt si nemůžu pomoct - Ptají se chlapíka, jak přišel o prst... "No jak? Takhle jsem pracoval na týhle cirkulárce, dávám tam ruku a... Jé, vidíte, druhej!"
liska5
Koukám na tu sedačku. Ledviny nejsou v pase, jsou výš. A levá ledvina je výš než pravá.
martina6
Ano vím. Ale právě to bylo do místa ledviny, nebylo tak půl napůl žebra a pod
Se divím p.Martino, že ještě žijete! Ona totiž nejhrší je smrt z v yděšenosti !
Jen tak mimo-nevím jak je to boční vedení na vyloženě sportovních sicnách, ale ty co jsem měl , tak tam nebyl žádný kov takže jste si narazila ledvinu o pěnu (trošku tvrdší molitan -polyuretan nebo co to je. Z EPS 70 tedy polystyrenu by to bylo ještě toršku tvrdší: Takž buďto nás pěkně krmíte nebo jste si narazila bok o něco úplně jného!
martina6
Ano říkám, že je to pořád jen sedačka- ale ten bok je tvrdší tak jak píšete. Kov tam nebyl.. ale i tak to bylo jako naraz do tvrdého, aspoň to tak bolelo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.