Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měsíční mzda

Od: alenak odpovědí: 11 změna:
Ahoj když mám zkráceny úvazek na 80 hodin měsíčně a za minuly měsíc mám odpracováno 88 hodin, tak jak to bude s měsíční mzdou? Bude stejná jako za 80 hodin anebo o něco vyšší kvůli těm 8 hodinam navíc? Někde jsem četla, ze fond pracovní doby jde mimo a měsíční mzda je furt stejná
Díky Alena

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dostanete něco navíc

hodnocení

0x
Buď dostanete proplacený přesčas nebo se převedou hodiny do nového měsíce a tam se může vybrat NV.

Jen upřesním, aby nedošlo k mýlce a nárokování příplatku za přesčasy - dokud nebude odpracováno do výše plného úvazku, tak se pouze propláci hodiny navíc. Bez příplatku za přesčas. To by nastalo až ve chvíli, kdy by bylo odpracováno více, než by měl odpracovat plný úvazek.

Ale jinak souhlas*mir*

halamus

Přesčas, tedy hodiny dostane zaplacené, ale nedostane přesčasový příplatek.

alenak
hodnocení

Možná jsem to napsala špatně, ale bylo za minuly měsíc celkem 22 dni krát 4 hodiny a kvůli tomu mám odpracováno 88 hodin. Smlouva je však na 80 hodin - poloviční úvazek… tak by mě zajímalo, jak se to potom řeší… platí stále to, co jste napsal?

@alenak v tom případě dostanete měsíční mzdu tak, jak byla sjednaná. Nedostanete nic navíc. Je to stejné jako u plného úvazku s měsíční mzdou - ať má měsíc 20 nebo 23 pracovních dní, měsíční mzda je při odpracování celého měsíce vždy stejná.

Ta smlouva měla být napsaná na 0,5 úvazku, ne na počet hodin, protože měsíce nemají stejné počty hodin. I kdybyste byla odměňovaná hodinovkou. Oni zaměstnavatelé málokdy tyto věci znají a pak plodí takové perly. Včera jsem měla v ruce "výpověď dohodou po ukončení dvouměsíční výpovědní doby". Ti museli být našrot, když něco takového podepsali.

w

Tak to je klasika, výpověď dohodou, Co bychom dělali, kdyby to tu nebylo

Ničemu to nevadí, když to je dohoda, tak se všichni dohodli a všichni to podepsali ne? Kdyby to všichni nepodepsali, tak je to výpověď. A když to bylo ve zkušební době, tak to lze brát jako ukončení. Záleží na obsahu nikoliv formě, ale to vy dobře víte.

Oni to sice nevědí, ale třeba vědí, jak se vaří perník

alenak
hodnocení

Jak jsem psala, tak nemám ve smlouvě 0,5 úvazek ale je stanoveno 80 hodin… a přijde mi docela nefer, ze člověk každý měsíc odmaká víc hodin, ale mzda mu zůstane stejná jako za 80 hodin

@alenak tak se zkuste domluvit s tím, s kým jste podepisovala pracovní smlouvu - jak to tedy myslel v měsících, které mají víc hodin.

@w o zkušební dobu nešlo, šlo o to, že ten zaměstnanec tam čuměl dva měsíce ve výpovědní lhůtě, která u dohody není... jistě, smysl je nad formou. Odhlásila jsem ho jako skončení dohodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]