@w: A co má dělat, když je tam (někdy) půl dne sám?
Nijak mě neuráží, když vejdu do prázdné prodejny, kde prodavač za pultem hledí do mobilu. Když hned přestane, tak je to v naprostém pořádku. A když ne, tak je mi to většinou jedno.
w
Do takové prodejny ani nevejdu, nechci ho rušit od práce s mobilem.
Máš hraní si s mobilem v popisu práce? Seš placenej od toho, abys pracoval, ne abys čuměl do displeje.
jaj*
Na jedné brigádě kde jsem byla, si normálně šli třeba na 2 hodiny na cigaretu, nikoho to nezajímalo, brigádníci měli makat aby bylo hotovo co má být. Takže zaměstnanci se tam poflakovali a na brigádníky se řvalo aby dělali, takže toho udělali třeba 2x tolik než ten co tam jakože dělal. Tak nevidím problém v tom když si zaměstnanec dělá svoje.
To se obecně říct nedá. Pokud to nemá zaměstnavatelem zakázáno a 100 % si i takto plní pracovní povinnosti (tedy používá mobil v prostojích), tak by to nezbytně jako porušení pracovní kázně bráno být nemuselo. Ovšem v reálu takových případů moc nebude.
Zaměstnavatel Vám může dát paragraf §52 hrubé porušení pracovní kázně, okamžitý vyhazov bez odstupného se zápisem v zápočtovém listě. Velmi obtížné si pak najít jiné zaměstnání. Být Vámi šoupu nohama, omluvím se a budu rád pokud toto nenastane. Zákoník práce je s rukou v ruce se zaměstnavatel nikoliv se zaměstnancem. Lidi s tím souhlasí bohužel, neboť nevidím žádné demonstrace...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.