Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení dvou platebních karet v peněžence - řešení

Od: ludek* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
V peněžence nosím dvě platební karty.
Bije se mi to a pokaždé musím jednu kartu vytáhnout.
Není nějaké řešení jak je odrušit mezi sebou?
Třeba dát mezi ně alobal nebo něco a platit tak jednou stranou peněženky a při otočení druhou?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Dnes má téměř každý mobil NFC, tam si lze jednoduše vybrat a je to i mnohem bezpečnější (NFC vypínat a mít zablokovanou možnost zapnutí NFC bez odemčení mobilu) v případě ztráty/odcizení. Jinak vyrábí se i obaly na kartu se stíněním, ale narůstá velikost.
doplněno 02.05.24 08:27: Jinak já míval karty v peněžence, kde jde jedna přihrádka vyklopit. Pak stačilo vyklopit a přiložit správnou kartu - v té chvíli nebyly na sobě, ale vedle sebe.

hodnocení

4x

Dával jsem tenký plech odstřižený z plechovky od piva / koly ...

hodnocení

3x
Dělají se stínící pouzdra na kartu. Ale kdyż budou karty těsně na sobě, bude to blokovat i tu druhou, musí být v druhé polovině peněženky.

smode2
hodnocení

3x
Jen nezapomeňte, že nové OP to dělají občas taky. Takže odstínit na tutovku i OP.
halamus

To bych nečekal. Nosím v peněžence platební kartu a "vlezenku do zaměstnání" a ty se vzájemně neruší.

ttt
hodnocení

2x
Tu druhou zabalit do alobalu?
Nemám vyzkoušeno.

ludek*
hodnocení

NFC můj telefon bohužel nemá.
Tak co zkusit alobal?
Můžeme si zde o tom ještě 14 dní povídat, nebo to prostě zkusíte. ;)
Ale jak jsem psal, pokud budou ležet karty skoro na sobě, alobal bude zhoršovat RF přenos i druhé karty. A jak už zde zaznělo, může být potřeba zastínit i občanku.
Zkuste a napište, jak to dopadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]