Nejste přihlášen/a.
Pokud si sama sepíšu závěť a dá mi na ni razítko notář, bude taková závěť napadnutelná?
Chci odkázat barák který jsem zdědila po rodičích synovci, který pomáhal na baráku s pracemi a obávám se, že bude chtít podíl moje sestra, která s ničím nepomohla.
Kolik stojí razítko od notáře?
Notář vám jen tak "štempl" nedá, ale závěť pořízenou zákonem předepsaným způsobem může vzít do úschovy a současně zaevidovat v evidenci právních jednání pro případ smrti (aby se "náhodou" neztratila). Chcete-li, aby byla skutečně nenapadnutelná, nechte ji sepsat ve formě notářského zápisu (a rovněž zaevidovat a uložit) a máte jistotu - notář vám i poradí, zda je dle vaší představy platná. Rozdíl v ceně bude několik stokorun, ale informaci o ceně pouhé úschovy a ceně sepsání + úschovy vám sdělí i po telefonu nebo mailem. Klidně se můžete poptat u několika kanceláří, ale odhaduji částku v nižších jednotkách tisíců.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.