Zdravím, snad někdo poradí. Ačkoliv jsem vdaná, velmi mě přitahoval jeden zadaný muž, máme spolu poměr.Jsme ve středním veku. Ptám se sama sebe, co mi chybělo, že jsem to nechala zajít tak daleko.Jsem už v situaci,kdy jsem velmi zamilovaná a nebaví mě doma fungovat, netěším se z práce domů.Přesto se ze všech sil snažím kvůli dětem , zachování rodiny. Muž je pracovitý,dobrý otec, ale dost pije a tahá mě dolů.Nikdy si neodepře, není schopen kompromisů.Když pije a nepiju s ním, cítím se strašně sama. Nový muž mi věnoval něhu i vášeň ,ale vidíme se málo, máme strach že to praskne, což už se málem stalo. Po sexu jsem nešťastná, protože vím, že se dlouho neuvidíme, o kontakt se snažíme aspoň 2krat do měsíce Říká, že na mě mysli každý den, ale má strach volat, když neví jestli jsem v práci. Ptala jsem se proč se vlastně scházíme, na což mi řekl , že když není doma šťastný, hledá štěstí jinde. Přesto mi nikdy nic nedal, i když má finanční problémy, nestála jsem mu ani za malou pozornost.I tak jsem do něho blázen, ale vím že takhle šťastná nejsem. Ptám se, co mi chybělo, že se teď musím tak trápit.Chtěla bych opět milovat svého muže, ale nejde to, vadí mi jeho vulgarismy, cholerická povaha, majetnictví, zákazy.., přesto by se pro nás rozdal.Celé roky jsem ho milovala.Máte někdo podobnou zkušenost?Dochází mi síly.
Vůbec vám to nezávidím, jeden chlap chlastá a má spoustu negativ, co k alkoholismu patří (mezi řádky tuším, že vás nebije), druhý smrdí korunou. Já osobně bych radil najít si třetího a na ty dva se vybodnout. Problém, je, že od klávesnice se to dobře radí, ale v reálném životě to tak jednoduché není.
Já vím ve svém okolí o dvou velice podobných případech obě dali své púvodní rodině sbohem kvúli jinýmu protože byl na nè hodnej a u obou to do púlroku dopadlo špatně jedna dostala do konce po hubě kruci ženská zapoj poslední zbytky rozumu a když už chceš odejít tak to musí stát za to ne že se poženeš do další tragédie Dopadne to tak že vam to chvili vydrží a ty budeš do roka ve stejnym prúšvihu navic budeš řešit ještě rozvod a majetek z předchozího vztahu Jakmile chlap nemá prachy je něco špatně Zkusilas pátrat? - ma svý bydlení nemá dluhy neni v insolvenci platí výživu na svý děti neni to lakomec atd Hele pokud tě to snim baví tak prosim užívej si ale nenech se zblbnout a pokud nezvládáš ukočírovat dvojí život tak ho radši pošli k vodě Vono spálit celoživotní mosty je strašně jednoduchý ale co potom? A odejít k jinýmu chlapovi a argumentovat jen tim že je na tebe jen hodnej to je na nobelovku za blbost
Milenec to ma luxusne zarizene. Dvakrat mesicne sex zdarma. Nikdy nic nekoupil. Zase zdarma. Vyprazdni pytel a je spokojeny. A ty se v tom zamilovane placas. Kdyby s Tebou chtel byt, uz davno byste byli spolu a soucasny manzel by si mozna sypal popel na hlavu...
lili
Děkuji, tohle všechno vím, vnímám , mozek tam někde lehce prosvítá. Proto se ptám jak opět milovat manžela,jestli se s těmi city dá něco dělat.
Ja si myslim, ze na to odpoved neexistuje. Za prve, kopnul bych do riti milence. Za druhe bych si sedl do kouta a premyslel sam nad sebou. Za treti, bych si na papir napsal klady a zapory manzela. Pak bych jednal dal
petrovic: Milenec to ma luxusne zarizene? Snad oba, ne? Ona je taky milenka, taky to má zdarma, něco co jí zřejmě v manzelství chybí. Zadaní jsou oba, věděla to hned na začátku. Pokud by chtěla rozvod a nové manželství, má se rozvést a hledat někoho nezadaného. Pardon ale působíš jako zoufalec (nebo zlatokopka?) který si dokáže představit vztah jen za peníze, sex jako nějakou špinavost a komoditu za kterou se musí platit. Uff, smutný pohled..
Smutny pohled... Smutne je to, ze se lidi podvadeji. Ne, sex neberu jako neco spinaveho. To bych byl spinavy nekolikrat tydne. Jo, ruce mam spinave od prace doma v dilne. Zato mam ciste svedomi. Ona to moc luxusne zarizene nema, protoze se ani nechce vracet domu za manzelem. Cely zivot je obchod. Svym zpusobem tak funguje i vztah/manzelstvi. Vykonavas praci, mas penize. Penize zainvestujes treba do domu. Mas strechu nad hlavou. Pod ni manzelku a milujici deti. Zato se Ti doma manzelka pekne stara o Tebou vybudovanou domacnost. Dovezes deti na krouzky, udelas obchod, vymenis penize za treba tenis pro deti. Kdyz smrdis korunou, chlastem a povalecstvim, zena odchazi. Spatny obchodnik. Sex je fyzicka potreba. To muzes delat s jakoukoliv zenou, nehlede na majetek, penize. Zena potrebuje duveru, bezpeci a jistoty. Nejsem zoufalec. Jen za ty roky se na to uz divam trochu jinak.
Jak ho mít opět ráda? V první řadě je třeba ukončit vztah s milencem. Jste ještě pořád rodina. Tak si toho važte. Zajděte si někam společně s manželem a popovídejte si. Zavzpomínejte na to, jak jste se seznámili, vždyť jste se také milovali. Máte děti, ne? Určitě bych do toho dala vše. Je třeba si rodinu chránít. Nový muž Vám věnuje něhu i vášeň a co víc? Že není doma šťastný, tak hledá štěstí jinde a ničí svoji i Vaši rodinu? Zajímavé.
Co Vám asi chybělo? Vzrušení, volnost mladé dívky. Škoda, že jste si za svobodna moc neužili. Nyní byste věděli, kam se řítíte.
Nejjednodušší je si najít milence a rozbít dětem rodinu. Možná i jinou. Zapřemýšlejte.
Zdravím. Držím palce.
lili
Děkuji za názor. Nemohu říct že jsem si neužila, naopak mám pocit, že mi ta svoboda chybí.Kde lidé berou tu radost a naplnění v stereotypu? Spíš bych se zeptala - jak často máte aktivity mimo svou rodinu?
Kdykoliv chci. Ale nejraději trávím čas s manželem a svojí rodinou. Aktivity s přáteli jsem si užila za svobodna až, až. Vážím si své rodiny a svého manžela miluji.
Zkusila bych manžela pozvat na nějakou aktivitu, která Vás oba těší. A udělejte si navzájem nějakou radost. Vše se může navrátit. Vždyť jste se také měli rádi. Pokud jsou malé děti, je svobody méně, ale když vyrostou budete mít opět dostatek svého volného času. Moc Vám držím palce.
Ještě dodatek. Najděte si nějakého koníčka, zklidníte se. Nebude Vám chybět adrenalin, který zažíváte s milencem. Také se může stát, že to praskne a manžel Vás vyhodí. Pak můžete přijít o děti i rodinu. Važte si toho, že je manžel pracovitý a dobrý otec. To pití je třeba omezit.
Samozřejmě pana milence poslat do patřičných míst ihned. Dále záleží jen na jediné věci: kolik je dětem let? Pokud je tomu/té nejmladší alespoň více než 15, lze manželský svazek ukončit (ne, nebude to lepší) a najít si někoho normálního.
Pokud je manžel alkoholik a chová se tak, jak se chová, určitě takový nebyl na začátku, že? Do toho jste se nezamilovala. Zřejmě se takto změnil. Dejte mu ultimátum a pokud se nesebere a nebude zase jako ten muž, kterého jste si brala, tak rozchod. Tolik na vaši obranu. Na druhou stranu neschvaluji to, že se scházíte s jiným za jeho zády. I kdyby byl kdovíjaký póvl, tak nevěra je váš prohřešek a vaše rozhodnutí, které je neomluvitelné. Správně jste měla ukončit starý vztah a pak se poohlížet jinde. Určitě by se vám hledal normální partner snáze. Co taky čekáte, když hledáte v odpadu mezi chlapi, kterým tohle nevadí. Já bych třeba s ženou, která má jiného partnera nikdy nespal a opovrhuji lidma, kteří jsou něčeho takového schopni. Každý je zodpovědný za své činy a vždy existuje správná cesta. Doufám že si svoji nevěru pěkně vyžerete, vás bych tedy za ženu nechtěl. Zdravím.
Činím pokání na louce. To zní jako pocity viny. Nevěru partner spíše nevycítí. Ale pocity viny jsou cítit hodně silně, ty mohou poničit manželství. Ono to bude znít provokativně. Ale pro mne je láska posvátná, takže bych žádný druh lásky neničila a nelámala takovými těmi negativními myšlenkami, i těmi, jak to vydržím bez něj, nechce se mi domů. Vždyť se lze z každé lásky radovat a zbylé myšlenky vyhodit pryč. Podle mne láska obecně startuje radost ze života, proč jí to brát? Jak znovu milovat svého muže nejde řešit teď, v době zamilovaností k někomu jinému, ale až později. Cholerické chování a vulgarismy manžela lze řešit změnou svého vnímání situace. Já se tím prostě nenechám rušit. Buď to neposlouchám, nebo se v duchu zasměju, často si to v duchu dotvořím do humorné verze. Jindy zase zanadávám já, že nepotřebuju myslet na jeho prdele. Pokud budete věřit, že vám došly síly, funguje to jako sugesce. Myslím, že je nutné najít a upřednostnit dobré stránky manžela, a tím začít, pro zvyšování úcty k němu, a pak lásky. Já moc nevěřím, že poradna někoho donutí zmoudřet napořád, a že by manžel vzal rady psychologa vážně.
@halamus - 1* Paní si vybírá ve stejných vodách. Udržovat rodinu kvůli dětem je nesmysl. Děti se v dospělosti budou z větší části chovat jak rodiče a to je špatně.
Já myslím, že to je na nějakou manželskou poradnu, protože pracovat na sobě by měl hodně i manžel. Bude to chtít pravidla. Pokud bude střízlivej, tak sednout a řešit spolu a tu poradnu mu navrhnout. Říct mu, že jeho pití, vulgarismy a cholerické chování Vás odrazuje .Že se Vám tím zprotivil, domů netěšíte a že sníte o někom jiném /nechme to v teoretické rovině/ a jste s ním vlastně jen kvůli dětem, což je hodně málo. Že byste ho chtěla mít ráda, ale mít proč... Jak jsou dětičky staré?
"Chtěla bych opět milovat svého muže, ale nejde to"
Nejde to bo jsi ztratila k němu respekt, mám pravdu?
Nejdřív zjisti proč (asi už te tolik nefackuje nebo je v lihu nebo málo vydělává?) a pak to lze řešit, ale u nej. Pokud on bude chtít. Vidíš, ze jen pozornost ti NESTAČÍ. U tebe ne, ty nevíš ani co se děje.
ten tvůj nabijec - to je jen povyražení, nic k tobě necítí, je to jen na sex a nejspis by se ani nechtěl stýkat častěji jak 1x týdne, však si ho otestuj, ze mám pravdu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.