Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Chodím na vícedenní tůry do přírody,vždy jsem si našel nějaký místečko na bivak.Loni se stalo,že jsem ráno vykoukl ze spacáku a asi 40m ode mne stádo divokých prasat.A letos,když jsem četl dvě zprávy o útocích agresivních divočáku na lidi,koupil jsem si na spaní hamaku.Tu ale bych měl uvázat tak,abych byl nejmín 130-150cm nad zemí.To ale mám zase problém se do ní dostat.Nebudu přece sebou nosit nějaký schůdky.Má někdo nápad?Používá tu někdo hamaku?Díky za reakce.
A co nějaká skládací stolička ,kterou uvážete na šňůru a na noc ji vytáhnete nahoru k sobě .
Představoval bych si to nějak takto, ale doplněné o pojistku proti uvolnění. Použít lehké kladky, nebo karabiny. Ovšem není to moc vhodné pro někoho s problémy s prostatou.
Jasně,hlavně aby to bylo bezpečný.Nad tím kladkostrojem jsem taky přemýšlel.Uvázat další lano na hamakou nejmín ve 2,5-3 m,by byl taky problém.A čím bude níž uvázaný,tím víc se musí vypnout,a musí se použít silnější.Díky za radu.
Tim kladkostrojem z kladky s blokantem to jde napnout i spustit. Přitáhneš, odjistíš blokant a spustíš. Výhoda je i to že to napneš mnohem větší silou než jen ručně, takže nespíš prohlej do oblouku s nohama u hlavy.
Vázání vejš než dosáhneš - smyčku vystrkáš klackem.
Po delší době opět zdravím.Tomu blokantu s kladkou nějak nevěřím,myslím,že bych se sním nedokázal zvednout.Skusil jsem zhotovit kladkostroj se dvěma kladkami nahoře a dvěma dole.Nepochybuji o tom,že bych se s ním nedokázal zvednout ve svislém tahu,ale v té hamace jsem se po té,co jsem se nedotýkal země,jsem se nedokázal zvednout.Na netu jsem našel toto: Je to lanový kladkostroj 180 kg Silveline ,má 3+3 ocelové kladky ,20 m šnůry ,váha 670 gr,což je dost.Myslím,že by šlo vytočit kladky z duralu nebo silonu-poloviční váha.
To jirib:Divočáci jsou hodně přemnožení,a jsou pořád drzejší.Sice tady u nás ještě nebyl útok zdravého,nezraněného prasete na člověka,ale všechno je jednou poprvé.Bachyně s mladýma mě ve spánku nenapadne,ale nějaký starý knour?
Mnohem pravděpodobnější, než že vás napadne divočák, je že si zlámete vaz při blbnutí s tou hamakou.
nesmíte být tak předposraný... já myslím, že by stačilo, abyste byl v té hamace 1 m nad zemí... pro váš pocit bezpečí
nějaký kladkostroje kvuli praseti...
Podle viki dorůstá kanec v kohoutku do 100 cm, váhy do 300kg,a když vidím na fotce ty páráky...Myslím,že když prolézám starý štoly,kde hrozí zřícení výdřevy nebo u štol na břidlici i stropu,lezu na kdejakou skálu kvůli výhledu,nějak moc předposraný nejsem.Ale snažím se minimalizovat rizika,kde to jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.