Nejste přihlášen/a.
Zdravím,pracuji v hotelu,každý měsíc mám určité hodiny a stále stejný plat.Domnívám se,že za stát.svátek je 100%dobře?Ozvali jsme se -ohledně svátků-ve výplatní pásce je zapsaný i se sumou,ale peníze jsem dostala opět stejné,-co s tím?děkuji
v kapitalismu jsou zaměstnanci ždímáni jako citrony, to snad každý chápe, pokud jde o hotelnictví, vím o lidech, pracujících v hotelu, co mají na výplatní pásce třeba 15.000 nebo 18.000 a další peníze v hotovosti a na ruku dostávají bokem, problémem je když je občas nedostanou...a když pak jsou do důchodu, vypočte se jim to z toho, co bylo na výplatní pásce...to i cikánům nikdy nemakajícím se vypočte důchod z průměrné mzdy v ČR...Řešení je jednoduché, domáhat se svých práv, zákonnou cestou, pokud to nepůjde po dobrém, na hotel lze poslat i kontrolu ze všech možných úřadů, pak si ale budete muset hledat práci jinde, i když Vám třeba peníze hoteliér doplatí...na vaše místo si lehce najdou jiné...a ty budou ždímat, než se dotyční nevzpamatují a nepostaví se...na fluktuaci zaměstnaclů lze i solidne vydělávat...prostě čím vyšší oficiální přiznaná mzda, tím větší odvody musí hoteliér poslat státu...ale zákoník práce platí pro všechny, práce přesčas, práce v noci a práce ve svátek musí být zaplacena, nebo za jistých podmínek za něnkteré práce uděleno náhradní volno, pokud byla práce vykonána...zadarmo pracují akorát idioti a otroci, tak se vzpamatujte a jděte hned za nadřízeným a žádejte to co vám právem patří
oslo, jakou máte dohodu o odměně?
V minulém zaměstnání jsem měl fixní plat, podle osobního nasazení mi každý měsíc stoupala mzda o 500Kč měsíčně. Ale to bylo před 15 lety.
Vidím to tak že za práci v den státního svátku vám sice zaplatili příplatek ve výši 100% avšak o stejnou částku vám hned snížili osobní ohodnocení tudíž s tím asi nenaděláte nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.