Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po vyndání stehů do práce

Od: stehy odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám 4 stehy na malíkové hraně ruky po zranění od střepů. Vyndání stehů za 10 dní. V den vyndání stehů, bych měla mít noční službu. V mém zaměstnání je riziko zranění, infekce, nutné použití úderů atd... nemám s tímto žádné zkušenosti, nevím, zda ihned po vyndání stehů je ruka 100% funkční a zahojena. Poradíte prosím?
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Dáte na radu lékaře, ale na noční vás nepošle. Počítám ještě nějakým den na nemocenské, možná ještě jedna kontrola před nástupem do práce; alespoň to tak bývalo...

Přesně-

Pro potvrzení-měl jsem ch. zákrok na prostředníků levé ruky na straně k prsteníku. asi týden po vyndání stehů a poslední kontrole u něj (ortoped) se zeptal co dělám, řekl jsem že jsem zedník, :" tak to Vás ještě do práce nepustím!".Se zprávou s doporučeným ukončením DPN nejdřív za 14 dnů mne odeslal k praktikovi.

vili
hodnocení

5x
Jak píše pan nonek. Rozhodnutí je na lékaři. Trochu to rozvedu. Pokud bude rána dostatečně zatažená, nemělo by vám hrozit při použití schválených postupů a pracovních pomůcek nějaké zranění či poškození. Pokud ale povaha práce a pooperační stav jsou takové, že by k poškození dojít mohlo, lékař ještě neukončí pracovní neschopnost.
Je také ovšem možné, že jste úrazem mohla ztratit zdravotní způsobilost pro danou pozici, a do zaměstnání se nevrátíte na svoje současné místo nikdy, nebo až po dlouhé rekonvalescenci.
To vše musíte s lékařem na kontrole probrat.

asd1
hodnocení

4x

Po 10 dnech to drží bez stehů, ale 100% zhojené to není. Na údery jedině pojistit to přelepením/tejpováním aby zatížení držela áska a rána se nerozjela. I tak se srůst může poškodit, pak bude větší jizva, může se tam dostat infekce atd. Lékař by měl dát neschopenku minimálně ještě další týden.

hodnocení

3x

Předpokládám, že jsi v pracobní neschopnosti a v den vyndání stehů tedy ješte určitě kaké a pravděpodobně ti ji doktor ještě na několik dní ponechá.

mate59
hodnocení

0x

Po vybrání stehů je určitě rána sterilně překrytá.Konzultujte to ještě s lékařem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]