Dobrý den, mám 4 stehy na malíkové hraně ruky po zranění od střepů. Vyndání stehů za 10 dní. V den vyndání stehů, bych měla mít noční službu. V mém zaměstnání je riziko zranění, infekce, nutné použití úderů atd... nemám s tímto žádné zkušenosti, nevím, zda ihned po vyndání stehů je ruka 100% funkční a zahojena. Poradíte prosím? Děkuji
Dáte na radu lékaře, ale na noční vás nepošle. Počítám ještě nějakým den na nemocenské, možná ještě jedna kontrola před nástupem do práce; alespoň to tak bývalo...
Pro potvrzení-měl jsem ch. zákrok na prostředníků levé ruky na straně k prsteníku. asi týden po vyndání stehů a poslední kontrole u něj (ortoped) se zeptal co dělám, řekl jsem že jsem zedník, :" tak to Vás ještě do práce nepustím!".Se zprávou s doporučeným ukončením DPN nejdřív za 14 dnů mne odeslal k praktikovi.
Jak píše pan nonek. Rozhodnutí je na lékaři. Trochu to rozvedu. Pokud bude rána dostatečně zatažená, nemělo by vám hrozit při použití schválených postupů a pracovních pomůcek nějaké zranění či poškození. Pokud ale povaha práce a pooperační stav jsou takové, že by k poškození dojít mohlo, lékař ještě neukončí pracovní neschopnost. Je také ovšem možné, že jste úrazem mohla ztratit zdravotní způsobilost pro danou pozici, a do zaměstnání se nevrátíte na svoje současné místo nikdy, nebo až po dlouhé rekonvalescenci. To vše musíte s lékařem na kontrole probrat.
Po 10 dnech to drží bez stehů, ale 100% zhojené to není. Na údery jedině pojistit to přelepením/tejpováním aby zatížení držela áska a rána se nerozjela. I tak se srůst může poškodit, pak bude větší jizva, může se tam dostat infekce atd. Lékař by měl dát neschopenku minimálně ještě další týden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.