Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očista střev a organismu

Od: mrmister odpovědí: 12 změna:

Zdravím Vás všechny.

Jaký osvědčený recept byste doporučili na očistu střev? Samozřejmě, vynechání některých druhů mas a zařazení více zeleniny a třeba ryb do jídelníčku a ovocné šťávy. Internet pročtený mám ale máte někdo zaručený recept, co se osvědčil a pomáhá?

Děkuji za tipy.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlochydess*
hodnocení

11x

Hlavně Vás ujisťuji, že Vám ve střevech nic nehnije a nic se Vám tam neukládá ani nezdadržuje. Píšete, že "máte internet pročtený", co mě vede k předpokladu, že jste pročetl stránky, které lidi děsí a s cílem vnutit jim nějaké detoxikační ci jiné nesmyslné doplňky tvrdí, že ve střevech nosíte letité nánosy jakéhosi nestráveného materiálu. NENÍ TO PRAVDA.

Pamatujte, že žádný vědecký článek čtenáře nikdy neděsí a vše uvádí v odosobněné a bezemoční rovině. Pokud Vás tedy nějaký článek šokoval, že jste nabyl dojem, že máte střeva plná pomalu ocelově-pevných nánosů, kterých se nedovedete zbavit, stal jste se obětí manipulativního článku s prodejným záměrem. Ty můžete směle ignorovat. Zde Vám posílám článek studentky medicíny, který srozumitelně vysvětluje, že ony poplašné zprávy jsou jeden velký nesmysl - zkvaseno.cz/...

PS: Pozor na zdejší diskutující se jménem podle lesního zvířete a číslovky, která Vás obdaří 100% diagnózou, pouze s tím, že Vám dobrosrdečně doporučí nějaké doplňky stravy. V rámci zachování plnosti Vaší šrajtofle Vám doporučuji tuto osobu ignorovat.

Tesat do kamena !

Nehovoriac o skupinach ludi, ktori sa navzajom utvrdzuju v "spravnosti" svojich alternativne pochybnych nazorov a cituju rozne vedecky neoverene publikacie. Ako cert kriza sa boja poziadaviek na definicie pojmov ako "energia", "vibracie", "cakra" alebo statistiky na velkej vzorke, ci liecba funguje.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, mně celkem spolehlivě a i rychle vyčistí střeva starší rybí salát s majonézou nebo silně mastné a dost teplé těstoviny . Jinak pomaleji a očistně působí kysané zelí (doporučuji ho "baštit" včetně láku/šťávy) nebo ovesné vločky (vláknina). Hlavně to nepřehánějte, ať si nepoškodíte přirozenou střevní mikroflóru. Zdravím!

bram
hodnocení

2x

Kysane zeli a pomerance ( i s temi bilymi kousky). Ale pozor: neplanujte si zadne outdoorove akce!

hodnocení

2x

Zdravý člověk žádné čistění střev nepotřebuje. Nemocný by se měl řídit radami lékaře.

riva
hodnocení

2x

My na to používali starou pračku ROMO. Několikrát se pečlivě proprala, pak do nich šup prejt, zašpejlovat a druhý den už byly jitrničky. Doporučuji.

aaa
hodnocení

2x

Vše co chceš je v Tvý hlavě ujetý. Kdo by se chtěl týrat a ještě dobrovolně. Koukni se jen na Švejka a tam to máš podrobně, jak vyčistit střeva. Ale to dnešní generaci nezajímá a vy mýšlí hlouposti. Asi za to budou moci zase ty prázdniny a konec školy. Dej si kus flákoty a máš klid.

pavlik
hodnocení

1x

Z osobní zkušenosti doporučuji koupit Laktulosu, nebo se nechat vyšetřit na kolonoskopii. Nedobrovolně jsem absolvoval. Očista střev dočista... Myslím to zcela vážně. Vše ostatní jsou snahy, jak vydělat na lidské hlouposti.

Souhlas s přípravou na kolonoskopii. Tento způsob očisty je dokonalý :)

hodnocení

1x

Jak už tady ostatní píšou, tělo se čistí samo tak, jak potřebuje. Pokud ale máte potřebu tomu nějak napomoct, tak zkuste třeba kopřivový čaj, pampelišový čaj, chlorellu, šťávu z arónie, sušené švestky nebo takové ty svačiny/snídaně bohaté na probiotika a vlákninu, jako třeba:

1 lžíce chia semínek

namočit v 60 ml vody

nechat 8-10 minut

dát do cooperu:

4 ks fíků a 8 ks švestek opláchnuté ve vodě s lžící sody

a 2 lžíce vloček rozemletých na mouku

240 ml kefíru nebo tekutého jogurtu

rozmixovat

vmíchat nasáknutá chia semínka

hodnocení

0x

Žádný osvědčený recept neexistuje. Je to teď taková módní záležitost. Organismus si umí poradit sám i bez receptu. Nikdy jsem žádné takové čištění nepotřeboval a zdraví mám s ohledem na věk přiměřeně dobré :-P. Jím, co mi chutná (bramborák, řízek, vepřo-knedlo-zélo, připálené buřty nad ohněm, piju pivo, občas kořalku, kofolu...). Nijak se neomezuju. Naopak znám pár mladších lidí, kteří se snaží o všelijaké vylepšování organismu různými omezeními, dietami a doplňky a jsou na tom znatelně hůř, než já.

(A teď do mě...(zvlášť "liška5")*frajer*)

doplněno 26.04.24 10:38:

Pokud někdo má nějaké potíže, může mu určitá životospráva pomoct, ale je to individuální. Základní zdraví je dáno geneticky, žádný univerzální "zaručený" recept ho výrazně neovlivní. Takže co pomůže jednomu, nemusí pomoct druhému.

mrmister
hodnocení

@magdon Máte pravdu. Záleží hodně na tom, jak člověk smýšlí a přemýšlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]