Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás všechny.
Jaký osvědčený recept byste doporučili na očistu střev? Samozřejmě, vynechání některých druhů mas a zařazení více zeleniny a třeba ryb do jídelníčku a ovocné šťávy. Internet pročtený mám ale máte někdo zaručený recept, co se osvědčil a pomáhá?
Děkuji za tipy.
Hlavně Vás ujisťuji, že Vám ve střevech nic nehnije a nic se Vám tam neukládá ani nezdadržuje. Píšete, že "máte internet pročtený", co mě vede k předpokladu, že jste pročetl stránky, které lidi děsí a s cílem vnutit jim nějaké detoxikační ci jiné nesmyslné doplňky tvrdí, že ve střevech nosíte letité nánosy jakéhosi nestráveného materiálu. NENÍ TO PRAVDA.
Pamatujte, že žádný vědecký článek čtenáře nikdy neděsí a vše uvádí v odosobněné a bezemoční rovině. Pokud Vás tedy nějaký článek šokoval, že jste nabyl dojem, že máte střeva plná pomalu ocelově-pevných nánosů, kterých se nedovedete zbavit, stal jste se obětí manipulativního článku s prodejným záměrem. Ty můžete směle ignorovat. Zde Vám posílám článek studentky medicíny, který srozumitelně vysvětluje, že ony poplašné zprávy jsou jeden velký nesmysl - zkvaseno.cz/...
PS: Pozor na zdejší diskutující se jménem podle lesního zvířete a číslovky, která Vás obdaří 100% diagnózou, pouze s tím, že Vám dobrosrdečně doporučí nějaké doplňky stravy. V rámci zachování plnosti Vaší šrajtofle Vám doporučuji tuto osobu ignorovat.
Tesat do kamena !
Nehovoriac o skupinach ludi, ktori sa navzajom utvrdzuju v "spravnosti" svojich alternativne pochybnych nazorov a cituju rozne vedecky neoverene publikacie. Ako cert kriza sa boja poziadaviek na definicie pojmov ako "energia", "vibracie", "cakra" alebo statistiky na velkej vzorke, ci liecba funguje.
Jak už tady ostatní píšou, tělo se čistí samo tak, jak potřebuje. Pokud ale máte potřebu tomu nějak napomoct, tak zkuste třeba kopřivový čaj, pampelišový čaj, chlorellu, šťávu z arónie, sušené švestky nebo takové ty svačiny/snídaně bohaté na probiotika a vlákninu, jako třeba:
1 lžíce chia semínek
namočit v 60 ml vody
nechat 8-10 minut
dát do cooperu:
4 ks fíků a 8 ks švestek opláchnuté ve vodě s lžící sody
a 2 lžíce vloček rozemletých na mouku
240 ml kefíru nebo tekutého jogurtu
rozmixovat
vmíchat nasáknutá chia semínka
Žádný osvědčený recept neexistuje. Je to teď taková módní záležitost. Organismus si umí poradit sám i bez receptu. Nikdy jsem žádné takové čištění nepotřeboval a zdraví mám s ohledem na věk přiměřeně dobré . Jím, co mi chutná (bramborák, řízek, vepřo-knedlo-zélo, připálené buřty nad ohněm, piju pivo, občas kořalku, kofolu...). Nijak se neomezuju. Naopak znám pár mladších lidí, kteří se snaží o všelijaké vylepšování organismu různými omezeními, dietami a doplňky a jsou na tom znatelně hůř, než já.
(A teď do mě...(zvlášť "liška5"))
Pokud někdo má nějaké potíže, může mu určitá životospráva pomoct, ale je to individuální. Základní zdraví je dáno geneticky, žádný univerzální "zaručený" recept ho výrazně neovlivní. Takže co pomůže jednomu, nemusí pomoct druhému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.