Nejste přihlášen/a.
Při preventivní prohlídce (o kterou jsem si musel říct, jinak by byla až za půl roku a kazíky by se notně zvětšil) mi zjistili nějaké 2 kazy, které mi neošetřili hned (což je první změna, kterou jsem si všiml a zajímalo by mě, co se změnilo a proč) mi naplánovali vrtání na pozdější termín (půl roku ne, ale měsíc, budiž) ale chtěl předem vědět jaký druh plomby budu chtít, byly na vyběr 2 varianty, přičemž v první se nezmiňovali o ceně, ale myslím matně , že říkali něco jako mechanická výplň a druhá světe div se bílá plomba, co přilne chemicky, ale 2000 Kč za první zub a 2500 za druhý zub, no co byste brali?
Není to moc? jsou nějaké limity na cenu plomba je taková to pálka normální? Co se jak vyplatí, vydrží na furt, komplikace při dalším kazu, vydrží kolik?
Omlouvám se, tyhle technologie a pak změny co se proplácí, na co je nárok nesleduji.
Dali vám vybrat, proč jste se jich nezeptala?
Moc to podle mě není, ale pokud chcete co nejlevnější s limitama a tak, proč jste se nezeptala, kolik ta levnější stojí - třeba by vám to nepřišlo jako taková pálka, nebo by to bylo úplně celé na pojišťovnu.
Jinak já si u zubaře vybírám ty lepší (bílé) varianty, a jsem s nima velice spokojený.
Ve srovnání s tím, co jsem měl předtím "zadarmo" si rád připlatím. Zuby používám denně, šetřit můžu na zbytečnostech.
Pojišťovna proplácí leda kováře s kleštěma, bohužel kvalitní plomby to nepokryje, a zubaři navíc zneužívají toho že jich je málo a ty buď zaplatíš nebo nekoušeš, tak si diktujou. Pokud je to dobrej zubař tak nemáš jinou rozumnou možnost než mu to dát, a i pokud je mizernej tak lepší než žádnej a objíždět pohotovosti když tě zub rozbolí...
A to žijete kde ? V Česku o zubaře, který bere nové pacienty, pomalu nezakopnete a těch dobrých je jak šafránu. Ta cena je dneska běžná (netvrdím, že není přemrštěná). Kovářů s vhodnými kleštěmi už také moc není. Takže si budete muset příště zub vyrazit sám
. No docela vás lituju.
iano - Vás zřejmě ještě nikdy pořádně nebolel zub. Protože kdyby ano, věděl byste, že byste v tu chvíli vyměnil nejen peněženku, ale třeba i půl království a dceru za schopného zubaře.
@iano píše: "já od zubaře odešel když mi naúčtoval za plombu 3 a půl tisíce a říkal že příště zas." - iano - vy jste byl seznámen cenu až PO zákroku? Jak je to možné? To jste zrovna u sebe měl zbytečných 7000 Kč? Nechápu. Tolik u sebe nenosím, když mě bolí zub.
anebo to myslíte jako že odešel z jeho péče, ale předem jste byl seznámen s cenou úkonu, chápu správně? Takže jste si mohl svobodně vybrat, jestli službu koupíte nebo ne?
Tak to bych mu nic nedal, řekl bych mu, že mě byl povinen seznámit s cenou před úkonem a že nic nemám sorry
tím že jsi mu to dal, tak si ho jen utvrdil ve správnosti jeho taktiky a ve sve bl... se nechat napalit
Ať si kupuje třeba každý rok nový Bavo, a uctuje 30.000 za zub (i takovi jsou), ale musí mi dát na výběr předem a já se nejsem povinnen dotazovat na cenu!
bože, to mám teda asi štěstí na zubařku. Bílou plombu jsem teda už dlouho nedostala, naposled někdy těsně před Covidem, platila jsem asi 700,-. Trhání, znecitlivující injekce má zdarma. Čištění kanálků 1 500,-. Na stoličky mi dávala amalgám, ten byl zdarma a říkala, že na stoličky je lepší, protože déle vydrží a je odolnější než bílá plomba. Korunka je za 3 000,-. Pokud je zub už téměř K.O. a navrtá mi do něj takový ten kovový trn na nasazení korunky (nevím, jak se to jmenuje - inlay?), tak ten stojí 1 500,-. Bohužel, už je v důchodovém věku a brzo budu řešit problémy, které má teď spousta lidí. Zubaře na pojišťovnu v CELÉM KRAJI (JČ) není možné sehnat. Pouze rýžující soukromníci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.