Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Vím že ,když je hospitalizace,do konce měsíce,tak se přísěvek obnoví,až další měsíc.moje dcera,byla hospitalizovaná,do 18.dubna.vše jsem nahlásila,ještě 2 dny předem,kdy bude propuštěna a pak potvrdila.Myslíte,že by ještě mohli vyplatit,na konci dubna,nebo mám spíše počítat květen?Děkuji za zkušenosti
Myslím, že se můžeš chodit ptát na úřady a ne nás, my tady příspěvky neberem a vy na to času máte evidentně dost. Navíc jedině vaše úřednice ví, kdy ten příspěvek nejdříve a nejpozději dostanete
pokud ale vím z doslechu a Facebooku, tak jsou dva výplatní termíny jeden do 10. a jeden do 28. jestli se nepletu, Ale tohle se týká jiného druhu příspěvku, tak to berte je opravdu jenom s rezervu
Tak vy si myslíte,že ty ,co pečují mají času dost a závidíte,sám ,nevíte co.Takhle vyznívají vaše slova.Navíc,nevzpomínám,že by jsme si někdy tady potykali.K věci:Kdyby mi na uřadě zodpověděli,tak se tady neptám.Dále,výplatní termíny u příspěvku na péči nejsou,řídí se to jinak plněním.Ptala jsem se těch ,co pečují a nemyslím si,že by tady,takový lidé nebyli.
Spíš květen.Dcera byla asi před 30 měsíci propuštěna 19. dne v měsíci a příspěvek přišel zpětně.Náležel ji za září i říjen.Protože nastoupila 1. den v jednom měsíci a byla propuštěna 19. v dalším měsíci.
Děkuji,spíše s tím budu počítat,tedy v květnu.Byla hospitalizovaná od 21:března,do 18.dubna.Musela jsem se ptát,zda bude mít nárok.vůbec nechápu,jak to počítají.Myslela jsem si,že když v měsíci je týden z toho doma,tak nárok je,ale je to složitější.Říkali mi,že by mohla mít klidně pobyt do posledního dubna a v tom už se ztrácím.Díky za zkušenost.Někteří lidi,si myslí,že je to výhra,když člověk má dítě,o které musí pečovat,není nad zdraví.
Pokud nebyla hospitalizována celý kal. měsíc, příspěvek za duben náleží. Očekával bych jej za duben do konce měsíce. Příspěvek zpravidla chodil cca kolem 15 dne v měsíci.
Tak uvidím,ale pravda je,že pokud až v květnu,nebude to lehké.Mně jinak posílají,kolem 9.-10. v měsíci.Výplatní termíny prý nejsu,řídí to jinak a posílají,né dřív,než toho 10.protože počítají s tím,že by mohla být hospitalizace a povinost nahlásit.je myslím,právě do těch 8 dnů.Alespon tak,jsem tomu porozumněla.
Pokud na úřadě soc. péče dotyčná osoba neopomněla konec hospital. nahlásit na kraji, měl by příspěvek za duben přijít co nejdříve.
Děkuji všem.Tak dnes příspěvek poslali,ulevilo se mi.Je to boj,s každou korunou,sama sem důchodkyně.
Tak i za mne jsem rád, že vše vám proběhlo jak má. Mám letité zkušenosti z mnoha hospitalizací matky a následné přerušované příspěvky a vždy bylo vše v pořádku a včas. Jako důchodce vím co je to v tomto věku o někoho pečovat a sám být na pokraji hospitalizace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.