Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám dále postupovat po ukončení pracovního poměru ?

Od: libor odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, k 25.06.2023 mám přiznaný předčasný důchod bez výplaty. Nadále jsem zaměstnaný. Nyní zaměstnavatel uvažuje o uzavření prodejny a ukončení pracovního poměru. Pobírám zaručenou mzdu zařazenou do třetí třídy. Do řádného starobního důchodu mám odejít v prosinci 2026. Jak mám dále postupovat? Po ukončení pracovního poměru se mám přihlásit na úřad práce, nebo si požádat o výplatu důchodu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

0x

Najít si jinou práci, jít na úřad práce, požádat o výplatu důchodu... záleží jak se cítíš Ty sám. To tady nemůže nikdo vědět, jaký máš stav zdraví.

Já osobně jsem na nic nečekal a požádal o výplatu důchodu.

hodnocení

0x

Registrace na ÚP je považována za náhradní dobu pojištění - s určitým omezením: máte-li víc než 55 let, můžete být na ÚP po dobu výplaty podpory a pak maximálně dva roky. Víc náhradních dob Vám nebude započteno. Je otázka, jestli jste už na ÚP někdy byl a jak dlouho, doby registrace nez podpory se pro účel započtení náhradní doby pojištění sčítají.

Přece jenom máte do důchodu ještě daleko, krácení by bylo příšerné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]