Nejste přihlášen/a.
Já jsem koupila manželovi k výročí svatby uzenou makrelu. Měl z ní fakt radost, stejně jako mě vždycky potěší krabice zmrzliny. Jde hlavně o to vzpomenout si, ne o hodnotu daru. Jestli víte, co má rád (láhev dobrého vína např.), nedělejte si s tím nadměrně hlavu. Ono takové ty echt dary - Vám se zavaří hlava, utratíte majlant a on to možná ani nedocení. Malá radost je mnohdy lepší.
Je to svátek, tak upeč sýrové tyčinky a nalej dobré vínko. Nebo lístek do divadla, do wellness nebo na hokej. Teď má být v Brně nějaká výstava o kosmonautice. Nějaký společný výlet + večeři. Nebo knížku o něčem, co má rád. Náramek pro chlapy. Nebo cyklistické rukavice. Někoho potěší domácí zavařeniny, škvarky nebo naopak nějaké luxusní potraviny.
"Chlap" - to může být kdokoli. Váš manžel, Váš šéf v práci, Váš bratr, Váš syn, Váš tchán, nebo třeba i učitel Vaší dcery nebo zelinář, ke kterému chodíte pro brambory. Takže výběr se značně různí.
Manželovi bych koupila vtipné trenýrky. Prodávají se třeba se zvířátky, s půllitry piva...
Někomu z příbuzenstva /bratrovi, synovi.../ balík dobrých klobásek, nebo pěkný kus uzeného. Nebo obojí.
A nadřízeným je to horší. Ani trenýrky, ani klobásy. Tam možná kvalitní kravatu, nebo dražší soupravu propisek /per/.
Proto by bylo dobré ujasnit, o jakého CHLAPA se jedná. Stejný dárek se nehodí pro každého. Jaga.
Nějaké dárky nadřízeným nebo obecně kolegům v pracovním poměru mi přijdou vyloženě nevhodné. Většinou to stejně dopadne nějakou zbytečnou kravinou, netrefíte se do vkusu, čím dražší tím hůř. Co je ještě horší obdarovaného tím manipulativně zavazujete k oplacení stejným způsobem a hodíte mu tak na krk další starost. Nedělejte to, kromě pár aktivních hujerů to drtivá většina lidí nesnáší.
@firm my všichni kupujeme našemu šéfovi vánoční dárky, protože víme, že z nich bude mít radost. A on je k nám hodně štědrý, i co se týká pracovního prostředí a podmínek, takže my mu to rádi s láskou oplatíme. Loni slavil 50, koupili jsme mu velký společný dárek a pak ještě spoustu individuálních menších každý za sebe. Jemu je radost dávat dárky, raduje se jak dítě, je tak krásně ohromený a překvapený, že nás to prostě baví. Ale o nikom takovém jako on jsem do té doby, než jsem tady před 5,5 lety nastoupila, nikdy v životě neslyšela. A fakt nejsme žádní hujeři, jenom máme rádi svého šéfa a on má rád nás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.