Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno mi odtáhli auto za stání v zákazu zastavení. Bylo to tak, že na parkoviště dali přenosné značky zákazu zastavení od konkrétního data.
Každopádně jsem u auta 2 týdny nebyl, a tak jsem si zakázu neměl šanci všimnout, že tam dali nějaké přenosné značky.
Samozřejmě odtah auta jsem zaplatil, abych si ho mohl vyzvednout. Nyní mi ještě přišla pokuta za zastavení v zákazu zastavení.
Dá se proti tomu nějak bránit? Jak neplatit pokutu nebo příště odtah, když jsem u auta dva týdny nebyl?
Děkuji za odpověď
Doložíš že jsi tam zaparkoval v době kdy tam značky ještě nebyly.
Nejen značky na místě, termíny můžou být i na úřední desce klidně měsíce předem..
Měli by to fotit i při umisťování značek a pak odtahnout zadarmo. Dělá se to tak typicky při čištění komunikace.
Ale pokud jsi už zaplatil za odtah, tak si vlastně uznal porušení. Takže si možno řekli: dáme mu i pokutu, zaplacením se přece přiznal. Je to b...
Můj názor. Hodně musí doložit, že jsi tam zaparkoval přes tu značku.
ps: Já bych jim to rozhodně neplatil, ani ten odtah, maximálně přes protest (Nahrál bych si protest a následně začal vymáhat bezdůvodné obohacení resp. škodu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.