Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaloba za neoprávněné zadržování financí

Od: kajapes odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

co hrozí člověku, na kterého jsem podal trestní oznámení a chci podat civilní žalobu, za neoprávněné zadržování finančních prostředků. Je to bývalý kamarád, kterému jsem věřil a ten mne bohužel jen využil. Jedná se o částku 350 000 kč. Otázka zní, jaký postih mu od soudu hrozí-pokud podám civilní žalobu.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No, nikdo tady ho nebude soudit, že ano.
Pokud jde o trestní řízení, musí se mu trestný čin dokázat. Tak je i na něm, jak šikovně se bude, nebo jeho právník bránit. Co dostane nikdo neví, každý soud by uložil jiný trest z daného možného rozpětí.
Od civilního soudu snad chcete, aby něco vykonal, tedy vám prachy vrátil, ne? Jenže tam je to opačně, vy musíte dokázat, že jste mu půjčil a on nevrací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]