Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď po zkušební době

Od: gabrieljiri odpovědí: 7 změna:
Zdravím jsem v pracovním poměru na HPP po 3 měsíční zkušební době a zduvodu snižování počtu zaměstnanců mám odejít k 2.5. Je tímto podle zákoníku práce nutné mít dat 2 měsíční výpovědní lhůtu nebo stačí odejít dohodou.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x
Na dohodu musí být dva, kdyz nejsou tak zakonna výpovědní lhuta. Jestli se dohodnes záleží na tobě.

lmgify
hodnocení

4x

> m[i] dat 2 měsíční výpovědní lhůtu nebo stačí odejít dohodou

Buď mi ta otázka nedává smysl nebo ty nechápeš, co je dohoda. Na dohodu musí být vždy dva. Nemůžeš tedy dostat "výpověď dohodou". Na dohodě se musíte oba (ty a zaměstnavatel) domluvit a oba s ní souhlasit (termíny, finanční vyrovnání, ...). Jestli ty s něčím v té navrhované smlouvě nesouhlasíš, tak jste se prostě nedohodli a žádná dohoda tedy neexistuje.

Při propouštění se můžeš domluvit na předčasném ukončení, uvést do dohody jako důvod reorganizaci/propouštění s minimálně příslušným odstupným a případně i nějakou nebo i celou částí toho 2 měsíčního platu z doby běžné výpovědní lhůty.

lmgify
hodnocení

3x

Je to tzv. hromadné propouštění? Tam je lhůta 30 dnů a odstupné.

hodnocení

0x

slysel jsem ze se budou davat vypovedi bez udani duvodu

lmgify

Je to návrh, ještě to ani není na papíře, takže se to nediskutovalo ve Sněmovně, i kdyby to prošlo, je to minimálně tak za rok, a stejně by platila povinnost 2 měsíční lhůty.

Kromě 2 mesíce výpovední lhůty dostaneš nejspíš ješte 8 platů. Takže to bude stát 10 platů a ty máš 10 placených měsíců na hledání zaměstnání.

hodnocení

0x
Zákonná výpovědní lhůta je dva měsíce, takže do 2.5. to určitě nestihnou. Hlavně si pohlídat paragraf ve výpovědi a nepodepisovat nic, kde je slůvko dohoda. To má vliv i na výši podpory. Plus samozřejmě odstupné. Je to běžný stav, kdy zaměstnavatelé zkouší a vyhrožují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]