Nejste přihlášen/a.
@ben ale vždyť se známe roky, víte, že mi o hodnocení nejde Jen jsem přesně tato slova (krmit a chválit) shodou okolností slyšela včera od starého známého, který se mi (mně, která včera s manželem oslavila 39. výročí svatby) snažil vysvětlit, co vlastně muži od žen chtějí. Nechtěla jsem ho ranit, tak jsem se nesmála.
Řekněte mu to. Nespíš o tom vůbec neví a nikdy o tom nepřemýšlel a jste pro něj príma člověk, se kterým nejsou problémy a tak vás nemusí řešit. A protože je zaměstnaný věcma, se kterými problémy jsou, tak řeší to, co víc hoří. To všechno jsou problémy urgentnější než vy. Vy nejste problém, který by potřeboval řešit, hlavně proto, že on tu žádný problém nevidí. A samozřejmě nevidí, že jste se do něj zamilovala.
"Ale přece to nemůže nevidět ..." samozřejmě že nejenže může nevidět ale taky nevidí. Možná to vezme na vědomí, když mu to řeknete. Několikrát. Časem mu to třeba dojde.
Zatím asi nepociťuje jako velký problém, že nemá ženu, tak řeší to ostatní. Až to začne pociťovat, tak to začne řešit a nejspíš to nějak vyřeší, ale pravděpodobně si najde jinou, jinými cestami (seznamky a tak).
Pokud mu teď řeknete, že ho milujete, tak ho to asi překvapí a možná nebude vědět, co na to říct, nebo plácne nějakou kravinu. Neřešte to, nestavte ho před okamžité rozhodnutí, jen to příště zmiňte zas. ("V neděli bude pršet, takže na tu akci potřebujeme deštníky. Jo a pořád tě miluju." - trochu přeháním, ale zase ne tak moc. Vy ho milujete, je to váš setrvalý stav, žádná překotná novinka, co by se měla vyřešit hned teď. Ale měl by to vědět.)
Nečekejte, že vám klekne k nohám a vyzná vám nehynoucí lásku, to asi neudělá nikdy. Ale nemít ženu je problém, vy nabízíte snadné řešení, které sice není dokonalé (nobody is perfect), ale určitě je dobré. Je značná šance, že to přijme a nechá se přemluvit, že to spolu zkusíte - moc romantiky vám nejspíš nenabídne, ale může vám být dobrou oporou a společníkem a spřízněnou duší.
A ten vztah nejspíš po počátečních rozpacích přejde dost rychle z lásky milenecké do lásky manželské (bez ohledu na papíry, láska milenecká rychle hoří a spaluje, láska manželská hoří mírným ale stálým plamenem a vytrvale hřeje).
A samozřejmě jak říká @ben krmit, chválit, šukat - když je zaneprázdněný, nebude chtít složitě hledat jinde to, co může mít snadno doma
(A velmi pomůže mít i vlastní i společné zájmy, abyste mohli snadno být jak spolu, tak každý sám. "Já budu doma sedět a čekat než přijdeš" je zabiják vztahu. "Než přijdeš, tak si doma tohle a támhleto" je naopak velice žádané. Ať už jde o třídění sbírky motýlů, počítačování, stavění eifelky ze sirek, kreslení obrazů, psaní románů, dávání si nohy za krk, či jiné gymnastiky, nebo cokoli jiného, co vás baví.)
Mě tohle kdysi udělala manželka. Ona to věděla dlouho, pak to nabralo ještě větší otáčky, pak mi to řekla a já se divil, protože jsem to fakt vůbec netušil. Jsme spolu šťastní víc než čtvrt století ...
Tlačit nemá cenu, tlak způsobuje protitlak. Ale říct mu to je první nutný krok.
A říct mu to jako věc o sobě, nikoli o něm. "Rostou mi krokusy (řekni, že je to príma, ale nechci po tobě, abys mi je chodil okopávat a zalívat). Byla jsem na procházce a zpívali tam ptáci (řekni, že je to príma, ale nechci po tobě, abys mi kupoval ptáka v kleci). Mám tě ráda (řekni, že je to príma, ale nechci po tobě, abys mi vyznával lásku. Ale mohl bys mi ukázat svou sbírku motýlů a já ti je budu obdivovat a řeknu ti, že jsou príma a pak zase spokojeně půjdu domů.(Teda, kdybys mě začal doopravdy svádět, tak možná ne, ale na to je moc brzo))" A navrhnout dělat společně něco, co baví jeho a co ho nebude k ničemu moc zavazovat - jde o přijemně strávený společný čas. Něco, co dělá a baví ho to a vy jste to ochotná dělat taky a není vám to proti srsti. Fitko, motýly, výstava vláčků, cokoli, čím vás může ohromovat nebo ukazovat svoje znalosti je fajn, protože mu to můžete snadno chválit a když si z toho odnese pocit "s tou ter001 to dnes bylo fajn" tak s váma někam půjde rád i příště. Nebo ještě líp, třeba vás někam příště pozve on.
(A cukrárnu, večeři, nebo tak něco, kde byste si hlavně koukali do očí a povídali, to si od něj můžete časem nechat dát k narozeninám, nebo tak, ale na to ho nejspíš neulovíte. Vy ho sice máte ráda, ale on vás zatím ještě moc ne a musí se to teprve naučit - sedět a přemýšlet, co by vám měl říct, aby to nebylo v téhle situaci trapné je pro mužské často hodně nepřijemné)
Ale po každé společné akci vás dvou, když se budete loučit (ok, než se rozejdete ke svým domovům) se můžete zeptat "A pusu na rozloučenou mi nedáš?" a nastavit tvář nebo ústa - jeho by to samozřejmě nenapadlo a bude si připadat poněkud hloupě, ale společenský úzus tohle ženám povoluje a tu pusu vám nejspíš dá, protože je blbé to dmítnout, když o nic nejde. Až se to bude opakovat víckrát, tak to bude očekávat a vyjde vám vstříc - jste přece holka se kterou se na rozloučenou líbá vždy. (A cesta k více polibkům otevřená )
To nejspíš bude tím, že ten strach opravdu má.
Nejspíš tu minulou měl opravdu rád a pak se to ošklivě zvrtlo a i když to bylo určitě proto, že byla nesnesitelná, tak stejně - když ji měl rád, tak měl nějak udělat, aby se to nezvrtlo a kdoví jsetli to nakonec nebyla jeho chyba a jestli je po tom všem vůbec schopný s někým být a jestli vůbec může něco do budoucna slibovat, když té minulé sliboval lásku a skončilo to nenávistí ...
Tady asi není nic, co byste s tím mohla udělat, kromě toho, že na něj nebudete tlačit (ale nabízet je v pohodě = "chci, abys se mnou šel na vláčky" vs. "půjdu na vláčky, nechtěl bys jít se mnou?") a nebudete po něm chtít hned teď závazky.
("Slib, že mě budeš mít pořád rád a nikdy se nerozejdeme" To se slíbit nedá. (Teda slíbit se to dá a asi to sliboval té minulé a takhle to dopadlo.) Ono pokud vás přestane mít rád, tak se stejně rozejdete. Na druhou stranu, pokud vás bude mít rád, tak se samozřejmě nerozejdete i bez slibů.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.