Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jen pro svůj klid se chci ujistit: Jak je to s dovozem cigaret z Polska? Na internetu se nejčastěji setkám s počtem 800 kusů cigaret na osobu, znamená to tedy, že když jedním autem pojedeme tří dospělí, můžeme dovézt legálně 2400 kusů? A pokud ano, také se uvádí že je vhodné mít pro případnou kontrolu u sebe daňový doklad o koupi - je nutné, aby měli každý svoji účtenku, nebo je to jedno? Případně pokud ještě k tomuto něco víte dalšího na co by jsme si měli dát pozor, napište prosím. Děkuji!
Vozil jsem pro spřátelené kuřáky 4 štangle a kilo tabáku. Jednou jsem ukecal celnici na 5 štanglí bez tabáku. Nikdy jsem neměl nějaký doklad o koupi. Spíše záleží na platných kolkách. I Pšonci je pašují, třeba z Běloruska i od jinud. Stejně jsou ale nejlepší jakékoliv ryby z buňky, na trhu, u Lídlu, z Bogatyně.
Portál Vaše Evropa: převoz tabáku mezi zeměmi EU
Informace Celní správy ČR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.