Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Realitka-výkladní skříň..GDPR

Od: doutnak® odpovědí: 15 změna:
Ahoj..Jen mne zajímá názor na jednu zajímavou věc;) Šel jsem okolo jedné realitky, která má svou kancelář řešenou "moderně"..pracovníci sedí za sklem a vidíte úplně vše z ulice v normální výšce jako jakýkoliv jiný výklad..Večer ale zůstává rozsvíceno-tlumeně..Koukal jsem na různé nabídky na nástěnce a nemohl jsem si nevšimnout různých smluv na stolech pracovníků..Jelikož vidím zatím dobře, tak nešlo přehlédnout vše psané..rodná čísla, adresy, ceny, telefonní čísla a veškeré údaje na všech smlouvách..těch co ležely na stole..Chtěli byste, aby si kdokoliv z kolemjdoucích četl vaše údaje? Jen názor, prosím;)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

K čemu by měly být takové údaje někomu dobré? Že by obešel realitku a domluvil se s prodávajícím rovnou? Utajování osobních údajů považuju za módní zhovadilost. V podstatě to je jen zdůvodnění existence zbytečného úřadu. Jmého, adresa a telefon byly dřív veřejně v každé telefonní budce a nikomu z toho žádná škoda nevznikla. V současnosti jsou veřejně k dispozici různé registry, takže kdo chce, osobní údaje si zjistí. Není potřeba takové blbosti věnovat pozornost.

liska5
hodnocení

5x

Nechtěla. A taky bych jim to šla hned sdělit, zda si to uvědomují, co tím sledují?

okmama

tazazel ale nic sdělit nepůjde, těžko říci, proč tráví čas vypisováním zde - a k čemu je mu dobrý znát názor třeba truhláře na GDPR? To by zajímalo zase mě :)

hodnocení

Okmámo..Tys mě pobavil-a *smich* Proč se tu na něco ptám? Proč se ptáš? Mě zajímá, proč tě zajímá, že mě to zajímá? A takhle můžeme jako ve školce pokračovat donekonečna..teda dokud nás učitelé nerozsadí;) Jinak jsem vysvětloval, proč tam zatím nepůjdu...Ale někdo tady třeba služeb realitky využívá..

o
hodnocení

1x

Pan dělník a paní učitelka nechápou, že ty údaje jsou v podstatě veřejnou listinou (Pokud obchod dopadne), a každý maximálně za 20 Kč, si je může veřejně zjistit i ze svého gauče? A nemusí u toho uslintane koukat přes výlohu jak ...

jediný důvod, co je zde špatně je, že nějaký BL. jde okolo a čumí kam nemá a myslí si jak není chytrý a mohl by jim dělat problémy - U toho zbytečného úřadu :) To by fakt musel mít ten stůl Dost blízko aby to bylo pohodlně čitelný zvenku,

copak Doutnák, tvoje starší druška už tě zase vyhodila na ulic? Tak si Pořič psa, a můžeš ho i venčit. Anebo si pořídit děti

výtka
Upozornění od sys milancukrar 21. 04. 2024 08:12:17
Prosím, nenapadejte poradce. Děkuji.
hodnocení

o ooo..Milý stalkere,dobré ráno. I ten blbý uslintaný dělník ví, že se píše družka a né druŠka! Mmch.,ta moje je o sedm let mladší než já..A psa už 12 let mám;) Teď je tvůj přehled zase o něco kompletnější;) A k tématu..Podle tebe nevadí, že se v centru města za sklem povalují tvé kompletní osobní údaje..Dobře. Potom teda nechápu, proč tady stále měníš nicky a nepodepíšeš se skutečným jménem? Telefon prosím taky..rád si povídám i po telefonu;)
o

Kamo, více mysli, méně mluv. Více poslouchej. Chápu že jsi se teď docela zapotil ale ber to s humorem. Držme se merita věci:

Víš co to je veřejná listina a jaký je její status?

nakonec, kdybys opravdu chtěl něco s situací dělat, jednoduše to vyfotíš, a pošleš tu fotku do mailu uvedeného na dveřích té kanceláře, myslím že vyřešeno, za víc slov to nestojí, hlavně jestli máš ty děti.

hodnocení

O ooo.. Nezapotil, neboj..Psát jim nebudu, moje údaje tam nemají..já s nejmenovanou realitkou s balónem ve znaku nikdy nic neřešil. Moje údaje mají všude jinde *smich* Snad je nevystavujou taky někde za sklem, nevím. Kdybych to viděl, tak jim napíšu a vynadám jim;) Co mají děti společného s tématem? Kolik jich máš ty? Kolik jim je?
tuzka

Takže odpovědět ne, řešit nechceš, co je veřejná listina nevíš, co tedy chceš?

Zn.: Vyměním tužku za družku.

Nebo tak nějak by mohl vypadat tvůj inzerát ...

re4zon
Smlouva s realitkou je verejna listina? Pripadne kazda smlouva, ktera se nekde vali? To je mi ale novinka.
okmama

Jo,každá kupní smlouva na nemovitost je veřejná i v Česku.

Na sever od nás je veřejné i kolik bereš i kolik sis vzal úvěr.

Koukáš co?

hodnocení

0x
Otazka zněla dost jasně :
Chtěli byste, aby si kdokoliv z kolemjdoucích četl vaše údaje? Jen názor, prosím
.
Hledal jsem v příspěvku od @o něco k věci.
Našel jsem něco jiného, zavánějícího porušovaním Pravidel této poradny i pravidel slušného chování na veřejnosti.
.
Uslintané koukání přes výlohu jak... Nějaký blb čumí kam nemá... myslí si jak není chytrý...
.
K družce se vyjádřil sám kolega.
.
Bylo by vhodné, aby @o v budoucnosti vážil slova!
A hlavně odpovídal na konkrétní dotaz. To je náplní a cílem poradny. Ne zbytečný balast...
Realitka-výkladní skříň..GDPR
hodnocení

Díky Hejkale.. tenhle "o" se vyskytuje pod různými nicky a rád pořád řeší můj vztah v jakémkoli jiném vlákně napříč rubrikami..Asi mu to dělá dobře. Tak ať si poslouží;) Třeba si chce pokecat a bojí se..Za 20kč od něj nebo ní koupím číslo a můžeme povídat o čemkoliv;)
tvamana

Jaké číslo? Myslíš, že se někdo s tebou chce kamarádit?

To bys musel být schopen něco poskytnout. Mít nějaké speciální dovednosti, vlastnosti. Nikdy není pozdě. Nikdy se nepodbízej :)

Tvá Máňa

výtka
Upozornění od sys hejkal 21. 04. 2024 09:39:50
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Už se ti to sbírá...
hodnocení

máMáňa ..Kamarádit zrovna asi nee..Ale až se někde bude válet papír s tvými údaji včetně čísla, tak můžeš počítat s tím, že ti bude spousta lidí volat a psát..Když budeš milý, tak třeba budou chtít i kamarádit.Ale to není nic divného na sever od vás..Na sever odemne je Most, Chomutov, Ústí a tam už vědí, jak naložit s cizími osobními údaji;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]