Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společný hrob cena

Od: karbanatek® odpovědí: 17 změna:

Zdravím , řeším rodinou tragédii , listopadu zemřel tatínek a včera maminka . V listopadu jsme pochovali tatínka a hrob byl hluboký a připravený na 2 rakve (cena 7200+ pronájem na 10 let) Aktuálně pohřební služba v pátek nemá úřední hodiny a moje otázka je : jaká cena může být uložení druhé rakve do společného hrobu? Řeším rozpočet .Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Za uložení druhé rakve do dvojhrobu nebudete platit nic. Ten dvojhrob máte na deset let pronajatý. Teď budou na obou místech pohřbení vaši rodiče. Po určitou dobu nebude možné tam přidat žádnou rakev. Jedině urnu.

Pokud jste před pár měsíci pochovávali tatínka, tak může být cena za pohřbení podobná. Platit budete za rakev (může být drahá dubová nebo levná "papírová"), za věnce (podle toho kolik jich bude a z jakých květin). Stejná platba jako loni by měla být hrobníkovi za vykopání hrobu (plus je zvykem dávat hrobníkovi láhev rumu). Nevím, jestli se farářovi a ministrantům něco platí povinně, nebo jen dává ze slušnosti. JInak toto všechno zařizuje pohřební služba a samozřejmě si sama pro sebe také něco účtuje. Krátce po pohřbu dostanete fakturu, kde bude všechno rozepsané. Podívejte se na fakturu z listopadu.

hodnocení

0x
Upřímnou soustrast.
Nevím jak to je u dvouhrobu, ale do samostatného hrobu se může opět pohřbívat po deseti letech.
mnd®

Hlavně že nevíš,ale napsat blábol musel.Dvouhrob je nachystaný a na samostatný se nikdo neptal.

Hlavně, že tys poradil.
Chytráku.
mnd®

Ty taky

...Nevím jak to je u dvouhrobu,... a na samostatný se neptal.Tak co jsi poradil chytráčku? S těmi deseti lety to taky není všude pravda.Do hloubky a někde i do šířky se dá i dřív.Dělal jsi někdy u pohřební služby? Já ano.Ale rum tam nedávají.*plac*

pánové, prosím, klídek.

mnd®

Milane jsem v klidu.Ale vím jak se to dělá a nějaký kdevšudepřispěvatel mi může dát pusu na zadek.( slušně řečeno ).Jo a momentálně přes ouřad práce dělám u pohřební služby.Fasují černej oblek i s botama.ZKLAMU NOTORIKY - RUM SE NEPODÁVÁ ANI NEFASUJE.Hlupáci jsou právě ti co flašku rumu dávají.Odmítám a posílám je do zadele.

Ustupuji z této "diskuze".
Neb jak známo, moudřejší ustoupí a ...

Děkuji chlapci, klidně to dořešmě u kafe, či piva. Ať na jihu Moravy, či východě Čech...

io
hodnocení

0x

Cenu vám řekne asi jedině hrobník, nebo očekáváte, že je nějaká regulována cena platná všude? Nevydrží to do pondělka? Možná by věděl pracovník kostela, skočte, zavolejte na faru.

hodnocení

Samozřejmě nechci znát přesnou cenu , ale přibližně ( myslel jsem že mi někdo odepíše kdo má zkušenosti s dvojhrobem). Nevadí víc než 7200kč to stát nemůže a 7000kč v pondělí samozřejmě budu mít.

ml1

Hrobník těžko, to je ten chlap s lopatou, co vykope jámu a podobně, ten to asi ani nebude vědět, ten dostává od svého zaměstnavatele příkaz vykopej hrob tam nebo tam. Je potřeba jít na správu hřbitova (většinou komunální služby).

io

ml1: Mno to mam jen z doslechu ze se dava hrobnikovi... A take cena je jina v zime kdyz je zamrzlo. Tak treba se pletu nevim jak je to dle "normy".

Tazatel/ka: Tak proc se na to ptate, kdyz dobre vite ze to vice nez puvodne stat nemuze. Vy to musite zaplatit hned v pondeli? Nebo jste jen rozrusen/a z umrti blizkeho cloveka a nemate s kym sdilet smutek?

Uprimnou soustrast.

mnd®
hodnocení

0x

Včera úmrtí a dneska starost kolik to bude stát.Se zeptejte na správě hřbitova.Stejně to hned v pondělí platit nemusíte.Pohřební služba má 24/7,ale asi myslíte správu toho hřbitova.

dnes 14:49 kritizujete, ale sám sdělíte, ať se zeptá. Tazatelka to potřebuje vědět dnes, kvůli rozpočtu pro ostatní.

.

mnd®

Rozpočet se dělá až po projednání u notáře.Zaplatil jsem funus a potom poslal dětem kolik to stálo.Když to bude dělat sám,tak žádný rozpočet nepotřebuje.Dnes den po úmtí to určitě není zas tak důležité aby to nepočkalo do pondělí.Stejně má každý funusplatz jiný cenník.

To jste řešil Vy, ale tazatelka to má asi jinak, proto se ptá.

jaká cena může být uložení druhé rakve do společného hrobu? Řeším rozpočet.Děkuji.

...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]