Nejste přihlášen/a.
Jaké je podle vás akceptovatelná cena orné půdy v zastavitelném území v nerovném terénu, ve vesnici 200 obyvatel ve vztálenosti 25 km od většího města... jakože já čtu něco okolo 2 000 Kč za metr i třeba, ale to je úplný přepal, když normální orná půda stojí třeba 40-50 Kč. Jakože prodá někdo něco i levněji? Nebo prostě fakt ne...
Vy, co vlastníte třeba pole nebo máte takový pozemek, prodali byste to soukromníkům na dům? Nebo ne, leda za ten přepal? Jinak jasně, nikdo nemá povinnost nic prodávat, ale zajímá mě, jaká je cenová realita.
Díky.
Akceptovatelná Cena je taková, na jaké se domluvíte. Na trzích funguje bid ask a prodej je jejich průměr.
může to být za 20 Kč drahé, nebo za 5000 levné, to záleží. Neboli, cena se může pohybovat jakkoliv. Pokud tohle nechápete, pak...
pozemky se dají koupit i pod 7 Kč / m2 a asi i levněji i dnes (ale ne připravené na váš barák).
No jo, ale jako je nějaká hladina... na tu se ptám, na to nějak běžné nebo i na konkrétní zkušenost. Jde mi o pozemek, kde jde stavět prostě podle územního plánu, bez sítí.
Hladina je dané čistě jen nabídkou a poptávkou v místě, ničím jiným. Takže tu hladinu zjistíte někde mezi nabídkou = Inzerátama, a poptávkou nebo realizační mi cenami, ty máte v katastru nebo jinde .. Pro každou lokalitu to bude jinak, že?
Narozdíl od bytů v městech, nevím, kde je nějaký obecný přehled cen pozemku za m2 A kdo by ho tvořil a proč.
pokud jsi kupec a zajímá tě cena, tak zavolej na obecní úřad, místním makléřům, navštiv katastr a podívej se na poslední transakce. Nebo co ti konkrétně jde, za kolik můžeš prodat? No tak to můžeš klidně využít stejný postup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.