Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnažené zubní krčky - co funguje?

Od: pak odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím vás - po přechozím používání elektrického kartáčku - mám obnažené zubní krčky. Při čistění zubů schválně do těch míst nervu kartáček, aby se to nezhořšilo. Nicméně tvoří se tam usazeniny nečistot. Takové srpečky dohněda na zubu. Nedaří se mi to očistit.
Používám pastu Elmex a střední zubní kartáček.

Na internetu jsem hledal co s tím, ale články které jsem našel jsou reklamní nebo spozorovaný obsah, takže se snaží jen něco prodat. Tak potřebuji nezávisle poradit.

Rád bych se zeptal co funguje. Co bych měl udělat. Můžete mi prosím poradit?

Zvažuji, že bych se objednal k zubnímu hygienikovi - jestli oni tohle jsou schopni vyčistit? Máte nějaké zkušenosti? Nikdy jsem tam nebyl.

Pak se ještě zeptám - lze nějak odryté krčky spravit?

Děkuji moc!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Objednejte se na "Dentální hygienu", tam vám odstraní zubní kámen a poradí, jakým způsobem a čím si čistit zoubky dle vaší "diagnózy".

pb®
hodnocení

1x
Odhalené krčky spraví jedině zubař. Buď zaplombuje, nebo paradontologové umí chirurgickým zákrokem krčky překrýt dásní.

liska5
hodnocení

1x

Obnažené krčky asi nebudou jen od el. kartáčku. Ty souvisí s fyzickým i psychickým stresem, přetížením srdce /cévní zásobení/ a s nedostatkem D vitamínu, Zn a Ca. Zatím dásně masírujte a upravte si stravu.

[zobrazit zkratky/...

mnd®

liska5: Nebo natírat chodidla jablečným octem.S vitamínem D,Zn,Ca a dalším to hlavně nepřehnat.Dej odkaz,že obnažené krčky zubů souvisí se stresem.Strava ano ale fyzický i psychický stres? Nejseš tou zdravovědou tak už tročku víc o+bjebaná na mozku? Klidně si chroupej buráky a olamuj lístky z fazule.Tvoje věc.

bramburka
hodnocení

1x

Urcite se objednejte na dentalni hygienu. Tam Vam pomohou a poradi. Mne treba poradili pouzivat jednosvazkovy zubni kartacek - doposud jsem nemela ani zdani, ze existuje - a ten mi pomaha. Hraji si s nim treba pri sledovani TV.

hodnocení

0x

Rychlá pomoc od bolesti je hřebíčkový olej.

hodnocení

0x

jemně masírovat dásně, vyplachovat si pusu peroxidem vodíku3%, smíchaným s vodou. omezit sladký, bílý pečivo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]