Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stolní hra

Od: els odpovědí: 12 změna:
Zdravím, kamarádovi chceme pořídit stolní hru. Je nam vsem průměrně 21. Často hráváme v kavárně, čili aby to nebylo něco hlučného. Ideálně něco soupeřivého jako bang, výbušná koťátka, uno, něco střední velikostí treba do 700 korun.
Děkuju za návrhy dopředu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Clovece, nezlob se!

hodnocení

1x
Doporučuji skvělou hru Sekvence. Dále Křečkovaná, 6 bere, Sabotér, Krycí jména obrázky, Tipni si, Bláznivá zoo, Ubongo, Animouv, Zajíc a želva, Dixit.

hodnocení

0x

Sabotér nebo Krabčáci.

duchodce
18.04.24 10:55
hodnocení

0x

Gotes.

hodnocení

0x
Hra na sekerníčka.

hodnocení

0x
Labilní jednorožci... Když už máte ty koťátka *srdce*

halamus
hodnocení

0x

Níže je odkaz na seznam několika her s popisem. Já hrál jen Monopoly.
zbozi.cz/...

Hrával jsem i deskovku "1. světová válka", ale nenašel jsem nic, co by odpovídalo tomu, co jsem hrál.

host
hodnocení

0x

Klasika: šachovnice a na ní se dá hrát dáma, nebo divočejší varianta " žravá dáma" , klasické šachy, které jsou tiché, klidné, nehází se kostou. Pokud pijete čaj a mudrujete, zkuste Go.

Pokud nevadí malý hluk, můžete zkusit vrhcáby, Backgammon, kde se hází kostkou, nebo pokud neruší klapání dřívek, tak domino, někeré varianty jsou skoro nepochopitelné, ale chlapi divoce diskutují, klapají kostičkami, hrají o peníze.

Když se někdo v hlučné hospodě nudil a chtěl se zabavit, hrálo se s krabičkou se sirk/...na hraně stolu, dokud pingl nepřinesl další pivo a bylo po hluku.

pb®
hodnocení

0x
Port Royal, strategická karetní hra. Dobře se na ní učí obchodovat. To člověk pochopí, že nejdřív musí trochu našetřit a pak hned investovat. Peníze bez majetku nejsou nic. Taky pochopí, že když má dost investic, nikdy už nezkrachuje. Pokud se nepovede jeden obchod, povede se ten další.

krtek6
hodnocení

0x

Střelené kachny, Fazole, šváby, tůry můry, Kluster, Macháček...

hodnocení

0x

Moje oblíbená stolní hra je "Pelíšek", je taková o kočkách, ale otázka je, jak moc máte času v kavárně nazbyt, protože to je hra nejméně na půl hodiny.

hodnocení

0x

Tohle je těžká otázka. Nejznámější server o deskových hrách má v databázi celkem 140 tisíc titulů. Hra musí odpovídat hlavně vaší povaze a mentalitě - zjednodušeně řečeno jiné hry hrají právníci, jiné strojaři a jiné ekonomové.

Zkuste na web zatrolene-hry.cz a tam se zkuste zeptat lidí, kteří budou vědět lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]