Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po 3 měsících opět na pracáku

Od: mh23® odpovědí: 4 změna:

zdravím Vás všechny.Po třech měsících (zkušební doba) dostávám opět výpověd v práci.Co to pro mě znamená? byl jsem před tím 6 měsíců na UP a před tím jsem cca 8 let makal.Podle mě nemám nárok na nic,protože nesplnuji lhůtu půl roku pracovat od ukončení pobytu na UP.Co dál? jak z toho vybruslit.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Pokud jste 8 let pracoval, pak byl v evidenci ÚP, pobíral jste 6 měsíců podporu v nezaměstnanosti. Pak jste nastoupil do zaměstnání a dostal v tříměsiční zk. lhůtě výpověď a máte nyní odpracované jen ty tři měsíce. Když se nyní necháte zaevidovat na ÚP, nebudete mít již nárok na podporu v nezaměstnanosti, jelikož jste nesplnil podmínku, a to znovu odpracovat nejméně 6 měsíců. Záleží ovšem na Vašem věku, délka podpory v nezaměstnanosti je vzhledem k věku různá. - stařenka

myse*
hodnocení

0x

no nezbývá vám, než si najít novou práci´co nejrychleji a v mezidobí vzít aspon brigádu např. v supermarketu

hodnocení

Jsem první měsíc v evidenci úřadu práce, za jakých podmínek získám nárok na podporu v nezaměstnanosti a jak dlouho a v jaké výši mi ji bude úřad práce vyplácet?

Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, který získal v rozhodném období 3 let zpětně od data podání žádosti o podporu v nezaměstnanosti, zaměstnáním, jinou výdělečnou činností, případně náhradní dobou (§ 41 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti) dobu důchodového pojištění v délce minimálně 12 měsíců. Překrývají-li se doby důchodového pojištění, započítávají se jen jednou. Nárok na podporu v nezaměstnanosti nemá uchazeč o zaměstnání, který v posledních 6 měsících před zařazením do evidence uchazečů opakovaně sám ukončil pracovní poměr nebo s kterým byl v tomto období rozvázán pracovní poměr pro hrubé porušení pracovní kázně.

Výpověd k 31.12.2009 jsem dostal dohodou,je toto výpověd z mé strany?Jak tohle úřady berou?

Máte někdo zkušenost?

Zcela určitě jste nedostal výpověď dohodou, ale podle všeho jde o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Výpověď a dohoda jsou dva různé způsoby ukončení PP a výpověď dohodou není nic.

§ 48 Zákoníku práce:

(1) Pracovní poměr může být rozvázán jen
a) dohodou,
b) výpovědí,
c) okamžitým zrušením,
d) zrušením ve zkušební době.

Rozhodně nejde o výpověď z Vaší strany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]