Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde vyléčit opar tea tree olejem?

Od: gagarin odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, pomůžete mi prosím poradit?Už jste někdo zkoušel tea tree oil na opary v nose?Mám velký opar v nose po rýmě.Myslíte, že to pomůže?A za jak dlouho se s tím olejem toho zbavím? Děkuji za odpověďi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Bude to podobné jako bys léčil opar třeba slivovicí.

Já si třeba občas koupím v lékárně silný líh (myslím že má 70%) a tím opar někdy "vypálím". Ale to je můj nouzový postup, který aplikuji pouze na opar na rtu a nemusí druhým vyhovovat.

Pak je mnohem důležitější nechat udělat strup a pod strupem nechat opar vyhojit. Když strup budeš natírat tím olejem, tak třeba strup nebude mít snahu praskat. A v lékárně ti určitě nabídnou učinnější masti s antivirotiky.

Pokud ten strup budeš strhávat, tak hojení bude trvat mnohem déle.

TeaTree olej je nejúčinnější rostlinné antivirotikum.

liska5
hodnocení

2x

Opar se vyskytne, když máme sníženou imunitu. Bývá to často souhra oslabení nějakou nemocí, stresem, zátěží na slunci i některé potraviy.. Pouze natírat něčím nestačí. Je třeba posílit celý organismus. Vynechat zatěžující potraviny a situace a podpořit střevní mikrobiom zdravou a pestrou stravou. Přidat si B komplex a Zn, ale i C vit, D vit... Existují speciální mastičky s obsahem acicloviru, třeba Herpesin. Tea tree olejíček by v nose pálil, ne? Na rtu si ho umím představit. Někdo používá zinkovou mast nebo propolis v oleji. Tam zas nesmí být alergie na včelí žihadlo.

jirkaqwe
hodnocení

1x
Zabírá mast Herpesin.
Je i ve formě tablet, který je účinnější, ale ten je jen na předpis.
liska5

Souhlasí i s mou odpovědí.

111®
hodnocení

0x

používám 31bylin od Justu a nebo propolis...

m
hodnocení

0x

Zovirax.Trvá to asi 5-7 dní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]