Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám si nastavit Přihlašuji se k dobrovolné účasti na nemocenském pojištění?

Od: karel44® odpovědí: 10 změna:

Ahoj, dobrý den všem,

hodlám při mém ,,poprvé" jako OSVČ podnikat...teď řeším otázku zda si nastavit : Přihlašuji se k dobrovolné účasti na nemocenském pojištění...jaký je Váš názor na to?

Má činnost bude tepování - půjde o volnou živnost.Tedy živnost: výroba, obchod a služby.

Děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

4x

A proč byste to proboha dělal?

To musíte leda umřít, aby se to vyplatilo. Za normálních okolností se to nikomu nevyplatí.

hodnocení

Děkuji za názor ale trošku to specifikujte ,,normálních okolností se to nikomu nevyplatí" :) Děkuji.

2024

Nevyplatí se to prakticky nikdy.

Při měsíční platbě 216Kč dostanete od 15. dne PN 143Kč denně.

Při měsíční platbě 3562Kč dostanete od 15. dne PN 1422Kč denně.

Za posledních 32 let (tedy celý můj produktivní věk) jsem mimo jednoho případu (dopravní nehoda kterou jsem nezavinil) nebyl v PN nikdy déle než týden a celkově bych počet svých PN napočítal na prstech jedné ruky...

Tak si to vše zkuste spočítat.

hodnocení

Děkuji za podrobný popis...hážu to na papír a ted na to koukám :) Ono to fakt tak bude...to je taková černá díra na peníze...

marot

A kde děláte? Někde v kanclu ;)

Člověk co maká rukama, to má třeba jinak

marot
hodnocení

0x

Záleží jak moc plánuješ marodit?

hodnocení

Marodit nehodlám ale co když člověk bude více jak 14 dní ležet...nikdy člověk neví :(

marot

No tak to si musíš zvážit sám přece ne? Na co se nás ptáš? Většina OSVČ si neplatí ani na důchod pořádně, a pak skuhrá

2024

marot: Asi znám jiné OSVČ než Vy, ty neskuhrající...

Ono když přijdete v začátku podnikání na OSSZ a úřednice Vám řekne kolik budete platit, logicky se zeptáte (jako já) jak velký budu mít důchod. Jaká byla odpověď? "To pane nikdo netuší". Vy budete do této černé díry cpát dobrovolně více peněz než musíte, když "nikdo netuší"?

Ale klidně budu souhlasit se "osobním důchodovým účtem", kde budu zhodnocovat své peníze, kdykoliv se budu moci podívat kolik tam mám a sám se rozhodnout, kdy půjdu do důchodu. A samozřejmě další podmínka by byla, že v případě mé smrti ty peníze zdědí žena a syn, nikoliv že je stát "proje*e".

@karel44 no a co tak nějaká plánovaná operace s dlouhodobou neschopenkou? Koleno, kyčel nebo tak něco? Jestli jste zcela zdráv, gratuluji a přeji Vám, aby to vydrželo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]